Tillbaka till menyerna

800 kalorier

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 787 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Middag - 451 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 603 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Middag - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 914 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 362 Kcal

      Bananplättar med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 747 Kcal

    • Frukost - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Lunch - 361 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Middag - 340 Kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1012 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 420 Kcal

      Äggröra med bacon och champinjoner

    • Lunch - 133 Kcal

      Fruktsmoothie med gurkmeja

    • Middag - 459 Kcal

      Broccolipizza med mozzarella och skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 868 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 234 Kcal

      Linfröfrallor med aprikoser

    • Middag - 634 Kcal

      Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 714 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 329 Kcal

      Asiatisk soppa med kycklingbullar

    • Middag - 384 Kcal

      Salciccia- och grönsaksplåt

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.3 gram

Fett: 39.6 gram

Protein: 54.6 gram

Energi: 806.4 kcal

  • Måndag lunch 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Måndag middag 451 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Tisdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
  • Onsdag frukost 362 Kcal

    Bananplättar med blåbär och granatäpple

    Bananplättar är en frukostfavorit som blir extra god med blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål. Knäck i äggen och blanda om. Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Klicka ut små plättar och stek några minuter på varje sida.
    • Gröp ur 0,5 dl granatäpplekärnor. Servera plättarna tillsammans med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Onsdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Onsdag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Torsdag frukost 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Torsdag lunch 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Torsdag middag 340 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola
  • Fredag frukost 420 Kcal

    Äggröra med bacon och champinjoner

    Rör ihop en krämig äggröra med krispiga bacon och färska champinjoner till - toppa med granatäpplekärnor och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter.
    • Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Fredag lunch 133 Kcal

    Fruktsmoothie med gurkmeja

    En frisk fruktsmoothie som toppas med gurkmeja. God och sätter igång förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 133 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g galiamelon
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st banan
    • 50 g ananas (fryst)
    • 0.6 tsk gurkmeja
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Skär melon och gurka i bitar och lägg i en blender.
    • Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Hacka gurka och toppa smoothien med.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g galiamelon
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st banan
    • 50 g ananas (fryst)
    • 0.6 tsk gurkmeja
    • 0.2 st gurka

    Fredag middag 459 Kcal

    Broccolipizza med mozzarella och skinka

    Picknick mat - hemmagjord pizza gjord på broccoli, ost och ägg. Toppa sedan pizzan med bland annat mozzarella, lök, skinka och tomater.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning massa och lägg i en skål.
    • Blanda ner resterande ingredienser och bred ut två pizzabottnar på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.
    • Ta ut och låt svalna 10 minuter.
    • Bred på ajvar relish.
    • Riv mozzarella och skiva rödlök och skinka.
    • Fördela på pizzorna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Dela tomater och lägg på pizzan tillsammans med rucola och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozzarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g rucola
    • 1 msk färsk basilika
  • Lördag lunch 234 Kcal

    Linfröfrallor med aprikoser

    Baka dessa linfröfrallor och servera till frukost! Tips på pålägg - färskost med valfri grönsak. Även ett perfekt alternativ till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk pofiber
    • 2 dl havregryn
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 1 krm salt
    • 5 st torkade aprikoser

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Finhacka aprikoserna och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk pofiber
    • 2 dl havregryn
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 1 krm salt
    • 5 st torkade aprikoser

    Lördag middag 634 Kcal

    Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 634 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Gör så här

    • Gör först gratängen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva fänkålen fint.
    • Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
    • Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
    • Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett . 
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
    • Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. 
    • Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor  och groddar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar
  • Söndag lunch 329 Kcal

    Asiatisk soppa med kycklingbullar

    En smakrik soppa som passar perfekt en lågkaloridag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 tsk rapsolja
    • 4 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st morot
    • 3.75 st champinjoner
    • 50 g sockerärtor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och finhacka lök och blanda med kycklingfärsen tillsammans med riven ingefära, vriven itlök, chili, sambaloelek och ketjap manis.
    • Forma till bullar och rulla i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbullarna runt om i några minuter.
    • Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten, buljongtärning, riven ingefära, riven vitlök, ketjap manis.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, skär sockerärtor i mindre bitar.
    • Lägg ner grönsakerna i soppan och smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 tsk rapsolja
    • 4 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st morot
    • 3.75 st champinjoner
    • 50 g sockerärtor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Söndag middag 384 Kcal

    Salciccia- och grönsaksplåt

    Rör ihop en stor plåt med grönsaker och salciccia korv och toppa med valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen, gröp ur lite av innehållet och lägg det på en ugnsplåt. 
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna. 
    • Häll på lite honung och krydda med salt och peppar. 
    • Toppa med grovhackade valnötter. 
    • Lägg halvorna på plåten tillsammans med korv i bitar, tomater och oliver. 
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö över salt och peppar och häll på olivolja. 
    • Ugnsgrädda i cirka 20 minuter.
    • Strö över färsk rosmarin och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 5 dl blandsallad
  • 100 g sockerärtor
  • 2.75 st rödlök
  • 0.65 st gurka
  • 6 st cocktailtomat
  • 1.5 st äpple
  • 0.75 st citron
  • 1000 g förkokta rödbetor
  • 8 klyfta vitlök
  • 2.5 msk färsk ingefära
  • 2 st röd chili
  • 5 st salladslök
  • 50 g skogschampinjoner
  • 200 g haricots verts
  • 150 g minimajs
  • 3 st riven morot
  • 4.25 st squash
  • 512.5 g cocktailtomater
  • 1.5 st banan
  • 0.2 st granatäpple
  • 0.5 dl blåbär
  • 2.5 st gul lök
  • 3 st morot
  • 0.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 2 st zucchini
  • 1 kruka krispsallad
  • 150 g sötpotatis
  • 125 g rucola
  • 3 st färska champinjoner
  • 0.25 dl granatäppelkärnor
  • 0.25 dl alfalfagroddar
  • 100 g galiamelon
  • 50 g ananas (fryst)
  • 1 st broccolistånd
  • 8 st kvisttomat
  • 5 st fänkål
  • 50 g machesallad
  • 8 st rädisor
  • 3.75 st champinjoner
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 6 skiva lövbiff
  • 300 g torskrygg
  • 500 g kycklingfilé
  • 100 g parmaskinka
  • 2 skiva bacon
  • 100 g rökt skinka
  • 500 g lammfärs
  • 200 g kycklingfärs
  • 400 g salcciakorv
Mejeri
  • 4 msk crème fraiche
  • 150 g tärnad fetaost i olja
  • 11 g smör
  • 250 g ricottaost
  • 0.5 dl havremjölk
  • 0.67 dl gräddfil
  • 0.25 dl lätt crème fraiche
  • 3.5 msk grädde
  • 0.5 dl riven mozzarella
  • 2.5 dl parmesan
  • 125 g mozarella
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g chevreost
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk färsk dill
  • 0.25 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
  • 1.5 msk balsamico
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
  • 4 msk färsk koriander
  • 3 msk ljus soja
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 1 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 2.5 msk ketjap manis
  • 2.33 msk koriander
  • 1.5 kruka färsk basilika
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.6 tsk gurkmeja
  • oregano
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 krm salt
  • 2 msk rosmarin
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 tsk färsk rosmarin
Torrvaror
  • 6.5 msk olivolja
  • 5 dl kaffe
  • 2 msk sesamfrön
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 4 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 50 g pinjenötter
  • 1.5 dl svarta linser
  • 2 msk pofiber
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl bovetemjöl
  • 0.75 dl sojamjöl
  • 3 msk psylliumhusk
  • 5 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 2 msk flytande honung
  • 12 st valnöt
Övrigt
  • 1 msk kapris
  • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
  • 20 g groddar
  • 20 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!