Tillbaka till menyerna

800 kalorier

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 707 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 317 Kcal

      Champinjonsoppa

    • Middag - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 855 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Middag - 459 Kcal

      Lax med örtsås och broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 831 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 459 Kcal

      Lax med örtsås och broccoli

    • Middag - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 712 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Middag - 253 Kcal

      Fläskfilégryta med squash och ananas

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Fredag - 712 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 253 Kcal

      Fläskfilégryta med squash och ananas

    • Middag - 459 Kcal

      Broccolipizza med mozzarella och skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1349 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 240 Kcal

      Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    • Lunch - 459 Kcal

      Broccolipizza med mozzarella och skinka

    • Middag - 375 Kcal

      Nötfärsfärsbiffar med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 275 Kcal

      Äppelkaka med mandel

  • Söndag - 813 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 375 Kcal

      Nötfärsfärsbiffar med kantarellsås

    • Middag - 432 Kcal

      Fläskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.8 gram

Fett: 38.7 gram

Protein: 64.8 gram

Energi: 854.1 kcal

  • Måndag lunch 317 Kcal

    Champinjonsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Gör så här

    • Skiva champinjoner i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med strimlad purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter.
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Måndag middag 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Tisdag middag 459 Kcal

    Lax med örtsås och broccoli

    Snabblagad, god laxmåltid tillsammans med örtsås och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 2 msk crème fraiche med örter
    • 100 g vatten
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken runt om i någon minut.
    • Tillsätt créme fraiche, vatten och broccolibuketter.
    • Låt sjuda några minuter och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 2 msk crème fraiche med örter
    • 100 g vatten
    • 50 g broccoli
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 459 Kcal

    Lax med örtsås och broccoli

    Snabblagad, god laxmåltid tillsammans med örtsås och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 2 msk crème fraiche med örter
    • 100 g vatten
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken runt om i någon minut.
    • Tillsätt créme fraiche, vatten och broccolibuketter.
    • Låt sjuda några minuter och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 2 msk crème fraiche med örter
    • 100 g vatten
    • 50 g broccoli

    Onsdag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Torsdag middag 253 Kcal

    Fläskfilégryta med squash och ananas

    Rör ihop en gryta fylld med fläskfilé, squash och ananas. Servera gärna grytan med råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlöken fint.
    • Skala och riv ingefäran.
    • Hetta upp en gryta med lite smör.
    • Bryn köttet tillsammans med vitlöken och ingefäran i några minuter.
    • Skala och skär löken i tunna klyftor.
    • Lägg i löken i grytan och slå på buljong, tomatpuré och soja.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i 10 minuter.
    • Skär paprika, squash och ananas i mindre bitar.
    • Lägg i grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera gärna med råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Fredag lunch 253 Kcal

    Fläskfilégryta med squash och ananas

    Rör ihop en gryta fylld med fläskfilé, squash och ananas. Servera gärna grytan med råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlöken fint.
    • Skala och riv ingefäran.
    • Hetta upp en gryta med lite smör.
    • Bryn köttet tillsammans med vitlöken och ingefäran i några minuter.
    • Skala och skär löken i tunna klyftor.
    • Lägg i löken i grytan och slå på buljong, tomatpuré och soja.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i 10 minuter.
    • Skär paprika, squash och ananas i mindre bitar.
    • Lägg i grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera gärna med råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 459 Kcal

    Broccolipizza med mozzarella och skinka

    Picknick mat - hemmagjord pizza gjord på broccoli, ost och ägg. Toppa sedan pizzan med bland annat mozzarella, lök, skinka och tomater.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g ruccola
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning massa och lägg i en skål.
    • Blanda ner resterande ingredienser och bred ut två pizzabottnar på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.
    • Ta ut och låt svalna 10 minuter.
    • Bred på ajvar relish.
    • Riv mozzarella och skiva rödlök och skinka.
    • Fördela på pizzorna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Dela tomater och lägg på pizzan tillsammans med rucola och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g ruccola
    • 1 msk färsk basilika
  • Lördag frukost 240 Kcal

    Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Lördag lunch 459 Kcal

    Broccolipizza med mozzarella och skinka

    Picknick mat - hemmagjord pizza gjord på broccoli, ost och ägg. Toppa sedan pizzan med bland annat mozzarella, lök, skinka och tomater.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g ruccola
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning massa och lägg i en skål.
    • Blanda ner resterande ingredienser och bred ut två pizzabottnar på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-10 min.
    • Ta ut och låt svalna 10 minuter.
    • Bred på ajvar relish.
    • Riv mozzarella och skiva rödlök och skinka.
    • Fördela på pizzorna och strö på lite salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Dela tomater och lägg på pizzan tillsammans med rucola och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st broccolistånd
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl riven mozarella
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 st kvisttomat
    • 25 g ruccola
    • 1 msk färsk basilika

    Lördag middag 375 Kcal

    Nötfärsfärsbiffar med kantarellsås

    Goda biffar som serveras med en krämig kantarellsås och en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 125 g kantareller
    • 0.5 tsk smör
    • 250 g fryst älgfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kålrot
    • 1 st morot
    • 100 g bladspenat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken, skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök och kantareller i några minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till biffarna.
    • Forma till biffar, hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter.
    • Häll på kantarellerna och löken, stek tillsammans med biffarna några minuter.
    • Häll på vatten, Philadelphiaost, salt och peppar.
    • Låt koka ihop.
    • Koka moroten och kålroten i lättsaltat vatten någon minut.
    • Lägg spenat på en tallrik, lägg upp biffarna och häll på såsen.
    • Lägg på grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 125 g kantareller
    • 0.5 tsk smör
    • 250 g fryst älgfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kålrot
    • 1 st morot
    • 100 g bladspenat

    Lördag dessert 275 Kcal

    Äppelkaka med mandel

    Ta vara på fallfrukten och baka en härlig och god äppelkaka och bjud in dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl psylliumhusk
    • 1 dl sukrin gold
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk bakpulver
    • 2 st ägg
    • 2 st rött äpple
    • 2 msk flagad rostad mandel

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull och ta av från värmen.
    • Blanda ner mandelmjöl, psylliumhusk, sukrin, vaniljpulver, bakpulver och ägg.
    • Häll alltsammans i en pajform.
    • Skiva äpplen och lägg i pajen och toppa med lite flagad mandel.
    • Grädda i 20 minuter.

     

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl psylliumhusk
    • 1 dl sukrin gold
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk bakpulver
    • 2 st ägg
    • 2 st rött äpple
    • 2 msk flagad rostad mandel
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 375 Kcal

    Nötfärsfärsbiffar med kantarellsås

    Goda biffar som serveras med en krämig kantarellsås och en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 125 g kantareller
    • 0.5 tsk smör
    • 250 g fryst älgfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kålrot
    • 1 st morot
    • 100 g bladspenat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken, skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök och kantareller i några minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till biffarna.
    • Forma till biffar, hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter.
    • Häll på kantarellerna och löken, stek tillsammans med biffarna några minuter.
    • Häll på vatten, Philadelphiaost, salt och peppar.
    • Låt koka ihop.
    • Koka moroten och kålroten i lättsaltat vatten någon minut.
    • Lägg spenat på en tallrik, lägg upp biffarna och häll på såsen.
    • Lägg på grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 125 g kantareller
    • 0.5 tsk smör
    • 250 g fryst älgfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kålrot
    • 1 st morot
    • 100 g bladspenat

    Söndag middag 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat
Frukt/grönt
  • 125 g champinjon
  • 4 st gul lök
  • 10.55 st purjolök
  • 10 st champinjoner
  • 6 klyfta vitlök
  • 5 st morot
  • 200.5 gram blomkål
  • 1.7 st röd paprika
  • 150 g sockerärtor
  • 50 g broccoli
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st lime
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st grön paprika
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st ananas
  • 1 st broccolistånd
  • 0.5 st rödlök
  • 8 st kvisttomat
  • 25 g ruccola
  • 1 st kålrot
  • 300 g bladspenat
  • 2 st rött äpple
  • 1 st sötpotatis
Torrvaror
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 9 dl kaffe
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl psylliumhusk
  • 1 dl sukrin gold
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk flagad rostad mandel
  • 50 g torkade äppelbitar
  • 1 dl russin
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 5 msk teriyakisås
  • 3 msk färsk basilika
  • 50 g pad thai woksås
  • 1 msk tomatpuré
  • oregano
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 msk bladpersilja
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 tsk pepparmix
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk örtagårdskrydda
Mejeri
  • 1 dl grädde
  • 2 msk gräddfil
  • 164.5 g smör
  • 2 msk crème fraiche med örter
  • 0.5 dl riven mozarella
  • 0.5 dl parmesan
  • 125 g mozarella
  • skivor ost
  • 50 g philadelphia gräslök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g lövbiff
  • 150 g laxfilé
  • 250 g kycklingfilé
  • 500 g fläskfile
  • 5.5 st ägg
  • 100 g rökt skinka
  • 250 g fryst älgfärs
  • 600 g stekfläsk
Övrigt
  • 2.5 dl kalvbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 125 g kantareller

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!