Tillbaka till menyerna

66-day fortsättning

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1924 Kcal

    • Frukost - 453 Kcal

      Stekt ägg med avokado

    • Lunch - 505 Kcal

      Blomkålsris med stekt halloumi

    • Middag - 967 Kcal

      Kycklingsaltimbocca

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 508 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 251 Kcal

      Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1369 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 454 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag - 619 Kcal

      Lax med fetaost och pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 534 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 277 Kcal

      Sallad med rostbiff, tomater och gurkor

    • Middag - 251 Kcal

      Asiatiska räkor med sjögräsnudlar – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1353 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Äggröra

    • Lunch - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 750 Kcal

      Kalvfärsbiffar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1604 Kcal

    • Frukost - 287 Kcal

      Bananpannkaka med skyr och bär

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 700 Kcal

      Rester 700 kalorier

    • Mellanmål

    • Dessert - 300 Kcal

      Rester 300 kalorier

  • Söndag - 1495 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Linfröfrallor med tranbär

    • Lunch - 693 Kcal

      Quinoasallad med ost och kalkon

    • Middag - 586 Kcal

      Glutenfri pizza

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.8 gram

Fett: 67.2 gram

Protein: 68.6 gram

Energi: 1255.2 kcal

  • Måndag frukost 453 Kcal

    Stekt ägg med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs, avokado och tomat. Toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Måndag lunch 505 Kcal

    Blomkålsris med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en matberedare och mixa tills det är finfördelat.
    •  Lägg i en skål och blanda ihop alla ingredienser till blomkålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den fått färg.
    • Lägg sallad i botten.
    • Lägg på blomkålsblandningen.
    • Skala och skär löken i skivor.
    • Lägg på tomat, rödlök, citronklyfta och persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 g blandad sallad
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Blomkålsris – 2 portioner
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 styck tomat
    • 2 msk persilja
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gurka
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 967 Kcal

    Kycklingsaltimbocca

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 967 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 140 g bacon
    • 2 tsk olivolja
    • 70 g tapenade
    • 5 msk oregano
    • 40 g rökt skinka
    • 150 g haricots verts
    • 40 g rucola
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cocktailtomater
    • 6 msk bearnaisesås

    Gör så här

     

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Lägg ut 4 av kycklingskivorna på ett fat.
    • Krydda med salt och peppar och bred ut tapenade på skivorna.
    • Krydda med färsk oregano och lägg rökt skinka ovanpå.
    • Lägg resten av kycklingen ovanpå och linda 1 skiva bacon runt varje bit kyckling.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen hastigt, ca 3 minuter.
    • Lägg kycklingrullarna på ett ugnsfat och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg i haricots verts. Låt koka tills de blir mjuka, ca 10 minuter.
    • Lägg ruccola och haricots verts på ett fat.
    • Ta ut kycklingen ur ugnen och dela i halvor. S
    • kär tomaterna på mitten.
    • Lägg kycklingen på fatet och klicka lite bearnaisesås på.
    • Toppa med soltorkade tomater, tomathalvor och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 140 g bacon
    • 2 tsk olivolja
    • 70 g tapenade
    • 5 msk oregano
    • 40 g rökt skinka
    • 150 g haricots verts
    • 40 g rucola
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cocktailtomater
    • 6 msk bearnaisesås
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 251 Kcal

    Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    Fräsch tonfisksallad med toppad med en härlig citronmarinerad broccoli och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå 10 minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil
  • Onsdag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Onsdag lunch 454 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Smaksätt en kycklingröra med curry och servera på salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs och curry.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.
    • Toppa med hackad rödlök, paprika och sockerärta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter

    Onsdag middag 619 Kcal

    Lax med fetaost och pesto

    Bjud familj eller vänner, går bra att frysa in resterna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk pumpafrön
    Tillbehör
    • 2 styck tomat
    • 1 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fyll med pesto, fetaost, soltorkade tomater och lägg på pumpafrön.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rucola, tomat och rödlök.
    • Toppa med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk pumpafrön
    Tillbehör
    • 2 styck tomat
    • 1 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 277 Kcal

    Sallad med rostbiff, tomater och gurkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g rostbiff
    • 25 g rucola
    • 1 styck tomat
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 0.33 st rödlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 0 tsk örtkrydda
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 1 tsk dijonsenap
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Lägg skivor av rostbiff på en tallrik.
    • Fördela ruccola vid sidan om.
    • Dela tomaten i mindre bitar och lägg på salladen.
    • Skiva champinjoner och lök och bryn i en stekpanna några minuter i lite olja.
    • Strö på lite örtkryddor och toppa salladen med.
    • Servera med gurkor och en klick senapscréme.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g rostbiff
    • 25 g rucola
    • 1 styck tomat
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 0.33 st rödlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 0 tsk örtkrydda
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 1 tsk dijonsenap
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 251 Kcal

    Asiatiska räkor med sjögräsnudlar – 2 portioner

    Laga en kalorisnål asiatisk maträtt med massa goda smaker. Toppa sjögräsnudlarna med färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Hetta upp en wokpanna med rapsolja och woka grönsaker tillsammans med vitlök, ingefära och chili.
    • Vänd ner räkor och tillsätt sesamolja, sweet chili, soja, salt och svartpeppar.
    • Skölj sjögräsnudlar i kallt vatten och blanda ner i wokpannan.
    • Blanda om och toppa med hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander
  • Fredag frukost 270 Kcal

    Äggröra

    Krämig äggröra som du kan servera med lite tomat, gurka om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Vispa ihop snabbt och lägg upp i en skål.
    • Servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Fredag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Fredag middag 750 Kcal

    Kalvfärsbiffar med fetaost

    Kalvfärsbiffar med en fantastiskt god pestokräm! Hittar du inte kalvfärs kan du använda dig av nötfärs eller lammfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 750 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Knäck ägget i en bunke och blanda i créme fraiche, vitlök, salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest av en halv citron, rödlök och smula ner fetaost.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek biffarna på medeltemperatur i 10 minuter. Skär blomkålen i 1 cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek båda sidorna tills skivorna har fått färg.
    • Dela citroner på hälften och grilla i stekpannan.
    • Blanda créme fraichemed pesto och lägg upp i små skålar, smaka av med salt och peppar.
    • Fördela spenaten på tallrikar, lägg upp blomkålsskivorna och biffarna.
    • Lägg på citron och granatäpplekärnor.
    • Servera med pestokrämen och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 287 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Lördag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 700 Kcal

    Rester 700 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 700 kalorier per portion.

    Lördag dessert 300 Kcal

    Rester 300 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 300 kalorier per portion.

  • Söndag frukost 215 Kcal

    Linfröfrallor med tranbär

    Baka dessa goda frukostfrallor med linfrö och tranbär. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Söndag lunch 693 Kcal

    Quinoasallad med ost och kalkon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet ca: 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, majs, ärtor och purjolök.
    • Skala och tärna moroten och blanda ner tillsammans med salt och peppar.
    • Skär kalkon, ost och äpple i tärningar och lägg på salladen.
    • Dekorera med örter eller krasse och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Söndag middag 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6 st ägg
  • 600 g kycklingfilé
  • 140 g bacon
  • 40 g rökt skinka
  • 140 g tonfisk
  • 150 g nötfärs
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g laxfilé
  • 100 g rostbiff
  • 200 g räkor
  • 300 g kalvfärs
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 100 g kalkonpastrami
  • 4 skivor skinka
Mejeri
  • 2.5 tsk smör
  • 75 g halloumi
  • 4 msk keso
  • 3.3 dl gräddfil
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 125 g fetaost
  • 1 msk grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
  • 35 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g chevreost
  • 300 g mozarella
  • 2 dl riven ost
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 70 g tapenade
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 6 msk bearnaisesås
  • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 5 st cornichongurkor
  • 1 dl Bär
  • rester 700 kalorier
  • rester 300 kalorier
  • 30 g Lallerstedts currydressing
Frukt/grönt
  • 0.5 st avokado
  • 4 st cocktailtomat
  • blandad sallad
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.93 st rödlök
  • 1 st citronklyfta
  • 0.75 st blomkålshuvud
  • 4 styck tomat
  • 2.75 st citron
  • 0.5 st gurka
  • 150 g haricots verts
  • 66 g rucola
  • 50 g cocktailtomater
  • 2.75 msk purjolök
  • 350 g broccoli
  • 4 st salladsblad
  • 1 st äpple
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st palsternacka
  • 2.5 st morot
  • 1.5 st gul lök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 0.5 dl blåbär
  • 1 blad romansallad
  • 0.25 st röd paprika
  • 1 st sockerärter
  • 50 g champinjon
  • 475 g frysta wokgrönsaker
  • 6 tsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st lime
  • 25 g spenat
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st salladslök
  • 2 dl frysta ärtor
  • 0.5 st grönt äpple
  • 12 st färska champinjoner
  • 2 dl ruccolasallad
Kryddor/smaksättare
  • basilikablad
  • 1 kvist färsk persilja
  • 6 msk persilja
  • 5 msk oregano
  • 2 tsk dijonsenap
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 3 msk grön pesto
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • örtkrydda
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk ljus soja
  • 8 msk koriander
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 1 krm brödkrydda
  • 2.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1.5 tsk pizzakrydda
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 6 dl kaffe
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 1 msk pumpafrön
  • 27 tsk rapsolja
  • 350 g sjögräsnudlar
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 25 g fibrex
  • 2.75 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.35 dl sojamjöl
  • 22 g psylliumhusk
  • 3 msk torkade tranbär
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 1 dl majs
  • 3 dl rismjöl
  • 1.75 dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk flytande honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!