Tillbaka till menyerna

5sept-11sept

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 870 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 870 Kcal

      Äggröra med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1290 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 870 Kcal

      Äggröra med chorizokorv

    • Middag - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 752 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Middag - 332 Kcal

      Avokado med laxröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 332 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 332 Kcal

      Avokado med laxröra

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 17 gram

Fett: 57.7 gram

Protein: 54 gram

Energi: 811 kcal

  • Tisdag middag 870 Kcal

    Äggröra med chorizokorv

    Laga en krämig äggröra som du servera med två stycken chorizokorvar och en näve machesallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 870 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st chorizo
    • 25 g machesallad

    Gör så här

    • Knäck äggen i en kål och rör ihop med grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggblandningen.
    • Rör med en trägaffel tills äggröran blivit krämig.
    • Skär små snitt i korven och hetta upp en annan stekpanna med smör.
    • Stek korven tills den får färg på båda sidor och servera korven med äggröra.
    • Dekorera med machesallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st chorizo
    • 25 g machesallad
  • Onsdag lunch 870 Kcal

    Äggröra med chorizokorv

    Laga en krämig äggröra som du servera med två stycken chorizokorvar och en näve machesallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 870 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st chorizo
    • 25 g machesallad

    Gör så här

    • Knäck äggen i en kål och rör ihop med grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggblandningen.
    • Rör med en trägaffel tills äggröran blivit krämig.
    • Skär små snitt i korven och hetta upp en annan stekpanna med smör.
    • Stek korven tills den får färg på båda sidor och servera korven med äggröra.
    • Dekorera med machesallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st chorizo
    • 25 g machesallad

    Onsdag middag 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Torsdag lunch 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 332 Kcal

    Avokado med laxröra

    Lättlagad avokado toppad med en krämig laxröra, utmärkt till lunch eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Dela avokadon på mitten och låt kärnan sitta var i ena halvan.
    • Lägg upp salladen på ett fat.
    • Skär laxen i bitar.
    • Blanda lax, crème fraiche, majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela laxröran över den ena avokadohalvan och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i bitar.
    • Toppa med tomater och gurkskivor. 
    • Spara den andra halvan med kärnan i kylskåpet och toppa med laxröran precis innan du ska äta din matlåda.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
  • Fredag lunch 332 Kcal

    Avokado med laxröra

    Lättlagad avokado toppad med en krämig laxröra, utmärkt till lunch eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Dela avokadon på mitten och låt kärnan sitta var i ena halvan.
    • Lägg upp salladen på ett fat.
    • Skär laxen i bitar.
    • Blanda lax, crème fraiche, majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Fördela laxröran över den ena avokadohalvan och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i bitar.
    • Toppa med tomater och gurkskivor. 
    • Spara den andra halvan med kärnan i kylskåpet och toppa med laxröran precis innan du ska äta din matlåda.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 40 g blandad sallad
    • 100 g varmrökt lax
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 2 st chorizo
  • 400 g fryst torskrygg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 100 g varmrökt lax
Mejeri
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk smör
  • 2.5 dl crème fraiche
Frukt/grönt
  • 25 g machesallad
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st fänkål
  • 50 st pärltomater
  • 25 g bladspenat
  • 1 st avokado
  • 40 g blandad sallad
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.5 st gurka
Torrvaror
  • 0.5 msk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 2 nypa hello curry krydda
  • 2 krm malen curry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 msk dill
Övrigt
  • 1 msk chilimajonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!