Tillbaka till menyerna

5:2 metoden Vinter 2024/2025

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1295 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Middag - 557 Kcal

      Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 553 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 965 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 557 Kcal

      Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    • Middag - 254 Kcal

      Champinjonsoppa med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 561 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Middag - 254 Kcal

      Champinjonsoppa med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1023 Kcal

    • Frukost - 276 Kcal

      Keso med päron och valnötter

    • Lunch - 254 Kcal

      Champinjonsoppa med grönsaker

    • Middag - 493 Kcal

      Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 875 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 493 Kcal

      Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    • Middag - 376 Kcal

      Tonfisksallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1256 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Keso med äpple och jordgubbar

    • Lunch - 376 Kcal

      Tonfisksallad

    • Middag - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.9 gram

Fett: 52.4 gram

Protein: 61.1 gram

Energi: 932.3 kcal

  • Måndag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Måndag middag 557 Kcal

    Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    En krämig gräddstuvad blomkål tillsammans med två skivor stekfläsk - servera med en grönsallad! Laga en extra portion och ät till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn fläsket några minuter.
    • Servera med sallad och den gräddstuvade blomkålen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Tisdag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Onsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Onsdag lunch 557 Kcal

    Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    En krämig gräddstuvad blomkål tillsammans med två skivor stekfläsk - servera med en grönsallad! Laga en extra portion och ät till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn fläsket några minuter.
    • Servera med sallad och den gräddstuvade blomkålen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad

    Onsdag middag 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Torsdag middag 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan
  • Fredag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Fredag lunch 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Fredag middag 493 Kcal

    Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    Trevlig rätt som fungerar lika bra en torsdag som på en middagsbjudning!  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär palsternacka och sötpotatis i stavar. Skär fänkål i skivor. Skala rödlök och skär i klyftor. Lägg palsternacka, fänkål, sötpotatis, rödlök och cocktailtomater på en ugnsplåt. Tillsätt olivolja, balsamico och örtagårdskrydda. Salta och peppar och blanda om. Rosta grönsakerna i ugn 20 min.
    • Ta ut plåten efter 15 min och lägg på skivad mozzarella. Ugnsbaka 5 min tills osten smält.
    • Skär ryggbiffen i bitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet ett par minuter på varje sida eller grilla köttet på en grill. Salta och peppra.
    • Lägg köttet på plåten med grönsakerna. Garnera med timjankvistar och servera med bearnaisesås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Lördag lunch 493 Kcal

    Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    Trevlig rätt som fungerar lika bra en torsdag som på en middagsbjudning!  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär palsternacka och sötpotatis i stavar. Skär fänkål i skivor. Skala rödlök och skär i klyftor. Lägg palsternacka, fänkål, sötpotatis, rödlök och cocktailtomater på en ugnsplåt. Tillsätt olivolja, balsamico och örtagårdskrydda. Salta och peppar och blanda om. Rosta grönsakerna i ugn 20 min.
    • Ta ut plåten efter 15 min och lägg på skivad mozzarella. Ugnsbaka 5 min tills osten smält.
    • Skär ryggbiffen i bitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet ett par minuter på varje sida eller grilla köttet på en grill. Salta och peppra.
    • Lägg köttet på plåten med grönsakerna. Garnera med timjankvistar och servera med bearnaisesås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan

    Lördag middag 376 Kcal

    Tonfisksallad

    Fantastisk god tonfisksallad! I receptet är det tonfisk i glasburk som är lite godare än tonfisk i vatten/olja men hittar du inte tonfisk i glasburk går det lika bra med tonfisk i burk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar, avokado och lök.
    • Lägg salladsblad på fat och lägg sockerärtor bredvid.
    • Lägg på tonfisk och strö på valnötter.
    • Krydda med salt och peppar och häll lite olivolja över.
    • Toppa med dill och dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron
  • Söndag frukost 275 Kcal

    Keso med äpple och jordgubbar

    Snabblagad frukost och mellanmål - keso toppat med äpple, jordgubbar och mandlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och blanda med vaniljpulver.
    • Skär äpplet och jordgubbarna i mindre bitar och toppa med 1 msk hackad mandel.
    • Vill du kan du toppa med kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Söndag lunch 376 Kcal

    Tonfisksallad

    Fantastisk god tonfisksallad! I receptet är det tonfisk i glasburk som är lite godare än tonfisk i vatten/olja men hittar du inte tonfisk i glasburk går det lika bra med tonfisk i burk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar, avokado och lök.
    • Lägg salladsblad på fat och lägg sockerärtor bredvid.
    • Lägg på tonfisk och strö på valnötter.
    • Krydda med salt och peppar och häll lite olivolja över.
    • Toppa med dill och dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Söndag middag 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt
Mejeri
  • 1.75 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 dl grädde
  • 7 g smör
  • 2 dl gräddfil
  • 150 g keso
  • 250 g mozzarella
  • 1.5 dl keso, 4%
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st banan
  • 4 st palsternacka
  • 5 st morot
  • 115 g sockerärtor
  • 5 dl purjolök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 200 g grönsallad
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.25 st squash
  • 4 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 1000 g förkokta rödbetor
  • 8 dl blandsallad
  • 300 g broccoli
  • 450 g blomkål
  • 30 st champinjoner
  • 0.5 st päron
  • 1 st sötpotatis
  • 2 st fänkål
  • 2 st rödlök
  • 20 st cocktailtomat
  • 14 st färsk jordgubbe
  • 2 st avokado
  • 1 st färsk lök
  • 8 st salladsblad
  • 1 st citron
  • 0.25 st äpple
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g sugarsnaps
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
  • 200 g stekfläsk
  • 200 g kycklingfärs
  • 800 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 1200 g ryggbiff
  • 400 g tonfisk i glasburk
  • 300 g kycklinglårfilé
Torrvaror
  • 14 msk olivolja
  • 9 dl kaffe
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 5 msk valnötter
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 4 st papadums Santa Maria
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk dill
  • 3 st dillkvistar
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 3 nypa chiliflakes
  • 4 msk persilja
  • 4 msk soja
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 krm Srirachasås
  • 3 tärning grönsaksbuljong
  • 2.5 msk färsk timjan
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
  • 1 st myntakvist
  • 3 msk mango chutney
Övrigt
  • 2 dl gurka inlagd
  • 1 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 1 msk mandlar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!