Tillbaka till menyerna

5:2 metoden Vinter 2024/2025

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 950 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Lunch - 185 Kcal

      Hallonsmoothie

    • Middag - 477 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 516 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Middag - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 700 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Yoghurt med hallon och cashewnötter

    • Lunch

    • Middag - 526 Kcal

      Bönspagetti med kycklingsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 684 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Middag - 390 Kcal

      Vegetarisk linspasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 867 Kcal

    • Frukost - 276 Kcal

      Keso med päron och valnötter

    • Lunch - 592 Kcal

      Fylld lövbiff

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1337 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Lunch - 365 Kcal

      Våfflor

    • Middag - 685 Kcal

      Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1365 Kcal

    • Frukost - 293 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och hallon

    • Lunch - 480 Kcal

      Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    • Middag - 592 Kcal

      Fylld lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 53.3 gram

Fett: 50.3 gram

Protein: 56 gram

Energi: 916.9 kcal

  • Måndag frukost 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag lunch 185 Kcal

    Hallonsmoothie

    Ljuvlig hallonsmoothie med citrustoner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Måndag middag 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola
  • Onsdag frukost 174 Kcal

    Yoghurt med hallon och cashewnötter

    En enkel, god och mättande frukost! Går att variera både nötter och bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon och cashewnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Onsdag middag 526 Kcal

    Bönspagetti med kycklingsås

    En god vardagsrätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka upp sojabönspasta enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skär kycklingfiléerna i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp kycklingbitarna.
    • Dela champinjonerna på hälften och skala och skiva rödlök samt riv vitlök och dela haricot verts.
    • Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt ajvar, senap, vatten grädde och salt och svartpeppar.
    • Rör runt och låt puttra i cirka 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg i sojabönsspagettin i stekpannan och blanda runt.
    • Riv mozzarella och cheddarost och lägg i en skål.
    • Servera upp i skålar och toppa med ost och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 390 Kcal

    Vegetarisk linspasta

    Smakrik och fräsch vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skiva champinjonerna. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skala lök och finhacka och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull och stek alla grönsakerna med lök och vitlök i några minuter. Hacka den färska basilikan. Häll i krossade tomater, basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Låt koka ihop 5 minuter.
    • Blanda ner pastan och lägg upp på tallrikar. Toppa med smulad fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost
  • Fredag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Fredag lunch 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano
  • Lördag frukost 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag lunch 365 Kcal

    Våfflor

    Ett snabblagat våffelrecept med lite färska bär och frukt till. Ät gärna med en klick kesella till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 365 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp ett våffeljärn eller en stekpanna och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 4 msk kesella

    Lördag middag 685 Kcal

    Nötfärsbiffar med sötpotatis och örtaioli

    En riktigt lyxmåltid som består av biffar med rostad sötpotatis och en krämig örtaioli till. Du kan även toppa biffen med en klick örtsmör om så önskas! Bjud över dina nära och kära i helgen och avnjut en trevlig middag tillsammans.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skiva sötpotatis och lägg på en plåt.
    • Blanda ner olivolja, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda färsen med alla ingredienser och forma till 2 biffar.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Gör aiolin genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Servera biffarna med en klick örtsmör (ej nödvändigt), rostad sötpotatis och örtaioli samt lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 msk grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad sötpotatis
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Örtaioli
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Söndag frukost 293 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och hallon

    Lyxiga frukost med smak av banan och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk grekisk yoghurt 6%
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0.5 st banan

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner ägget. Vispa samman och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt  i någon minut per sida.
    • Lägg plättar på ett fat och och servera med yoghurt, hallon och skivad banan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk grekisk yoghurt 6%
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0.5 st banan

    Söndag lunch 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    En god krämig kycklingsås med smak av saffran som serveras med squashtagliatelle. Toppa gärna med parmesan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Söndag middag 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano
Mejeri
  • 12 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl riven ost
  • 2 msk gräddfil
  • 3 dl grekisk yoghurt 6%
  • 40 g fetaost
  • 150 g keso
  • 400 g philadelphiaost
  • 6 dl grädde
  • 2 msk mjölk
  • 4 msk kesella
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 msk riven parmesanost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 skivor skinka
  • 600 g nötfärs
  • 16 skiva lövbiff
  • 2 st äggula
  • 2 st äggvitor
  • 2 st ägg
  • 250 g kycklingfilé
Frukt/grönt
  • 0.5 styck tomat
  • 1 st apelsin
  • 3 dl hallon (färska)
  • 0.75 st rödlök
  • 1 st spetspaprika
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 st salladsblad
  • 100 g broccoli
  • 100 g blomkål
  • 1 st morot
  • 5 st champinjoner
  • 0.5 st päron
  • 2 st blomkålshuvud
  • 100 g blandad sallad
  • 2 st gul paprika
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st gul lök
  • 1 st liten sötpotatis
  • 50 g grönsallad
  • 1 st banan
  • 1 st squash
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g sparris
  • 30 g rucola
Kryddor/smaksättare
  • 2 kvist färsk persilja
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 msk färsk basilika
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 4 kruka färsk oregano
  • 4 tsk dijonsenap
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 tsk torkade örter
  • 0.5 krm vaniljpulver
  • 0.5 krm salt
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 3 tsk kycklingfond
  • 1 msk bladpersilja
Övrigt
  • 1 dl is
  • 2 bröd low carb tortilla
  • 2 msk tacosås
  • 6 msk senap
  • 4 msk kapris
  • 2 msk majonnäs
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 10 st cashewnötter
  • 100 g linspasta
  • 3.5 tsk olivolja
  • 200 ml krossade tomater
  • 2 msk valnötter
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!