Tillbaka till menyerna

5:2 metoden Vinter 2024/2025

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.8 gram

Fett: 79.8 gram

Protein: 103.1 gram

Energi: 1339.1 kcal

  • Måndag frukost 279 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag lunch 765 Kcal

    Lax med ädelost och bacon

    En fräsch lax till lunch eller middag, serveras tillsammans med ädelost och bacon, toppad med färsk basilika och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i 4 bitar och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt.
    • Skär ädelosten i skivor och fördela i snitten.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner lite olivolja, salt och peppar.
    • Hacka basilikan och blanda ner.
    • Skär paprikorna i små tärningar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Blanda ner paprika och lök i linssalladen.
    • Stek bacon i en stekpanna.
    • Servera laxen med blandad sallad, linssallad och toppa med bacon och valnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Måndag middag 288 Kcal

    Fiskgryta med kanel

    Spännande gryta med fisk som smaksatts av kanel, garam masala och chili!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gul lök
    • 0.5 st röd chili
    • 300 g laxfilé
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk garam masala, Santa Maria
    • 1 tsk spiskummin
    • 2 st kanelstång
    • 4 st lagerblad
    • 3 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk aprikosmarmelad
    • 1 msk färsk mynta
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Skala och grovhacka lök. Skär chili i skivor. Skär fisken i stora tärningar.
    • Hetta upp en gryta med olivolja. Lägg i lök, alla kryddor och lagerblad. Bryn någon minut och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och lägg ner kanelstänger. Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar på fisken och lägg ner i grytan. Tillsätt cocktailtomater och aprikosmarmelad. Finhacka mynta och lägg ner. Låt allt koka ihop ca 5 min.
    • Strö på granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gul lök
    • 0.5 st röd chili
    • 300 g laxfilé
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk garam masala, Santa Maria
    • 1 tsk spiskummin
    • 2 st kanelstång
    • 4 st lagerblad
    • 3 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk aprikosmarmelad
    • 1 msk färsk mynta
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Måndag mellanmål 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Måndag dessert 187 Kcal

    Filmjölkslimpa med aprikoser

    Ett gott hemlagad bröd som går utmärkt att skiva och frysa in. Variera mellan goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    Till formen
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Hacka aprikoserna. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Häll olivolja i en brödform, 1 ½ – 2 liter och strö på havregryn. Fördela smeten jämnt i formen och strö över pumpafrön.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.
    • 1 limpa = 12 skivor

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    Till formen
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk pumpafrön
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 288 Kcal

    Fiskgryta med kanel

    Spännande gryta med fisk som smaksatts av kanel, garam masala och chili!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gul lök
    • 0.5 st röd chili
    • 300 g laxfilé
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk garam masala, Santa Maria
    • 1 tsk spiskummin
    • 2 st kanelstång
    • 4 st lagerblad
    • 3 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk aprikosmarmelad
    • 1 msk färsk mynta
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Skala och grovhacka lök. Skär chili i skivor. Skär fisken i stora tärningar.
    • Hetta upp en gryta med olivolja. Lägg i lök, alla kryddor och lagerblad. Bryn någon minut och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och lägg ner kanelstänger. Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar på fisken och lägg ner i grytan. Tillsätt cocktailtomater och aprikosmarmelad. Finhacka mynta och lägg ner. Låt allt koka ihop ca 5 min.
    • Strö på granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gul lök
    • 0.5 st röd chili
    • 300 g laxfilé
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk garam masala, Santa Maria
    • 1 tsk spiskummin
    • 2 st kanelstång
    • 4 st lagerblad
    • 3 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk aprikosmarmelad
    • 1 msk färsk mynta
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Tisdag middag 426 Kcal

    Laxomelett med brysselkål

    En laxomelett som passar till frukost, lunch eller till middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 426 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 8 st brysselkål
    • 75 g varmrökt lax
    • 1 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Vispa ägg i en skål.
    • Krydda med lite salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Dela brysselkålen på mitten och fördela brysselkålen över omeletten.
    • Stek omeletten på medelvärme tills den stelnar och lägg upp på tallrik.
    • Fördela lax på omeletten och strö över tranbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 8 st brysselkål
    • 75 g varmrökt lax
    • 1 msk torkade tranbär
  • Onsdag frukost 389 Kcal

    Ägghack

    Gör en dubbelsats av ägghack och ställ i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 389 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 50 g rökt lax

    Gör så här

    • Koka äggen i 7 minuter och spola av dem i kallt vatten.
    • Skala och hacka äggen och blanda den med majonnäs.
    • Vänd ner gräslök och smaka av med salt och peppar. 
    • Servera med 50 gram rimmad eller rökt lax och salladsblad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 50 g rökt lax

    Onsdag lunch 765 Kcal

    Lax med ädelost och bacon

    En fräsch lax till lunch eller middag, serveras tillsammans med ädelost och bacon, toppad med färsk basilika och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i 4 bitar och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt.
    • Skär ädelosten i skivor och fördela i snitten.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner lite olivolja, salt och peppar.
    • Hacka basilikan och blanda ner.
    • Skär paprikorna i små tärningar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Blanda ner paprika och lök i linssalladen.
    • Stek bacon i en stekpanna.
    • Servera laxen med blandad sallad, linssallad och toppa med bacon och valnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Onsdag middag 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 288 Kcal

    Fiskgryta med kanel

    Spännande gryta med fisk som smaksatts av kanel, garam masala och chili!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gul lök
    • 0.5 st röd chili
    • 300 g laxfilé
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk garam masala, Santa Maria
    • 1 tsk spiskummin
    • 2 st kanelstång
    • 4 st lagerblad
    • 3 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk aprikosmarmelad
    • 1 msk färsk mynta
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Skala och grovhacka lök. Skär chili i skivor. Skär fisken i stora tärningar.
    • Hetta upp en gryta med olivolja. Lägg i lök, alla kryddor och lagerblad. Bryn någon minut och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och lägg ner kanelstänger. Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar på fisken och lägg ner i grytan. Tillsätt cocktailtomater och aprikosmarmelad. Finhacka mynta och lägg ner. Låt allt koka ihop ca 5 min.
    • Strö på granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gul lök
    • 0.5 st röd chili
    • 300 g laxfilé
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk garam masala, Santa Maria
    • 1 tsk spiskummin
    • 2 st kanelstång
    • 4 st lagerblad
    • 3 dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk aprikosmarmelad
    • 1 msk färsk mynta
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Torsdag middag 311 Kcal

    Omelett med rökt lax och rödlök

    Enklaste lunch- eller middagsrätten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 311 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 1 msk rödlök
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Blanda ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och häll äggsmeten i stekpannan Stek ca 2 min.
    • Ta av från plattan och lägg på bladspenat och rökt lax.
    • Skala och strimla rödlök och lägg på omeletten. Dekorera med dill och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 1 msk rödlök
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronskiva
  • Fredag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Fredag lunch 592 Kcal

    Fylld lövbiff

    Fyll lövbiff med en krämig fyllning och rulla ihop till rullader. Servera biffen med en gräddig blomkålspuré och en fräsch härlig sallad till! Gör en extra portion och ha som matlåda till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
    • Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.
    • Skär blomkålen i mindre buketter.
    • Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
    • Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
    • Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
    • Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano. 
    • Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
    • Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 skiva lövbiff
    • 200 g philadelphiaost
    • 3 msk senap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålspuré
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st äggula
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 kruka färsk oregano
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 st gul paprika
    • 2 msk kapris
    • 1 msk färsk oregano

    Fredag middag 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    En god krämig kycklingsås med smak av saffran som serveras med squashtagliatelle. Toppa gärna med parmesan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost
  • Lördag frukost 279 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag lunch 765 Kcal

    Lax med ädelost och bacon

    En fräsch lax till lunch eller middag, serveras tillsammans med ädelost och bacon, toppad med färsk basilika och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i 4 bitar och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt.
    • Skär ädelosten i skivor och fördela i snitten.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner lite olivolja, salt och peppar.
    • Hacka basilikan och blanda ner.
    • Skär paprikorna i små tärningar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Blanda ner paprika och lök i linssalladen.
    • Stek bacon i en stekpanna.
    • Servera laxen med blandad sallad, linssallad och toppa med bacon och valnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Lördag middag 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Lördag mellanmål 278 Kcal

    Omelett med skinka

    Omelett med några skivor skinka i. Servera omeletten med lite äppelskivor och jordgubbar eller en annan valfri frukt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt steka någon minut och lägg på skinka.
    • Vik ihop omeletten och lägg på en tallrik.
    • Servera med någon frukt eller bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe
  • Söndag frukost 255 Kcal

    Bananpannkaka med ananas och blåbär

    Frukost som också passar bra i matlådan eller till picknicken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Mosa banan i en skål. Knäck ner ägg och tillsätt vaniljpulver. Vispa till en slät smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek pannkakan 2 min på varje sida.
    • Tärna ananasen. Lägg upp på en tallrik och lägg på keso, blåbär och ananasbitar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Söndag lunch 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    En god krämig kycklingsås med smak av saffran som serveras med squashtagliatelle. Toppa gärna med parmesan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Söndag middag 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola
Mejeri
  • 17 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 375 g ädelost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 4 dl filmjölk
  • 400 g philadelphiaost
  • 4 dl grädde
  • 152 g keso
  • 4 msk riven parmesanost
  • 250 g riven mozzarella
  • 2 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 skivor skinka
  • 2700 g laxfilé
  • 300 g bacon
  • 900 g torskrygg
  • 9 st ägg
  • 75 g varmrökt lax
  • 100 g rökt lax
  • 16 skiva lövbiff
  • 2 st äggula
  • 500 g kycklingfilé
  • 1000 g kycklingfärs
Frukt/grönt
  • 0.5 styck tomat
  • 3.5 st röd paprika
  • 3.5 st gul paprika
  • 3.5 st rödlök
  • 310 g blandad sallad
  • basilika
  • 7 st gul lök
  • 1.5 st röd chili
  • 30 st cocktailtomat
  • 3 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl blåbär
  • 8 st brysselkål
  • 2 st salladsblad
  • 2 st blomkålshuvud
  • 5 g bladspenat
  • 1 st citronskiva
  • 0.5 st päron
  • 2 st squash
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st fänkål
  • 200 g sparris
  • 62 g rucola
  • 0.25 st äpple
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 0.5 st banan
  • 50 g färsk ananas
Kryddor/smaksättare
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1.5 kruka färsk basilika
  • 6 msk garam masala, Santa Maria
  • 3 tsk spiskummin
  • 6 st kanelstång
  • 12 st lagerblad
  • 3 st fiskbuljongtärning
  • 3 msk färsk mynta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk gräslök
  • 4 kruka färsk oregano
  • 4 tsk dijonsenap
  • 1 st dillkvistar
  • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 6 tsk kycklingfond
  • 2 msk bladpersilja
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad
  • 0.5 krm vaniljpulver
Torrvaror
  • 230 g valnötter
  • 6 dl svarta linser
  • 6 tsk olivolja
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 8 st torkade aprikoser
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 msk pumpafrön
  • 6 dl kaffe
  • 1 msk torkade tranbär
Övrigt
  • 3 msk aprikosmarmelad
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk majonnäs
  • 6 msk senap
  • 4 msk kapris

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.