Tillbaka till menyerna

5:2 Metoden Vinter 2024

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 281 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 275 Kcal

      Morotsfalafel

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 528 Kcal

    • Frukost - 271 Kcal

      Detoxgröt

    • Lunch

    • Middag - 257 Kcal

      Fiskrullar med avokadosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 898 Kcal

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch - 275 Kcal

      Morotsfalafel

    • Middag - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 514 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 257 Kcal

      Fiskrullar med avokadosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 946 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 250 Kcal

      Quinoasallad och äpple

    • Middag - 450 Kcal

      Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 722 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 250 Kcal

      Quinoasallad och äpple

    • Middag - 467 Kcal

      Entrecote med tryffelmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1191 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 482 Kcal

      Stekt kycklingfilé med rotfrukter och örtkesella

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 53.4 gram

Fett: 33.8 gram

Protein: 43 gram

Energi: 725.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 275 Kcal

    Morotsfalafel

    Smakfulla morotsfalafel med en god tomatsalld till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 dl torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 2 msk tahini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk lantbuljong
    • 1 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk sweet chilisås
    • 3 st morot
    Tomatsallad
    • 250 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st röd chili
    • 2 dl färsk mynta
    • 3 tsk limesaft
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål.
    • Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta.
    • Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 dl torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 2 msk tahini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk lantbuljong
    • 1 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk sweet chilisås
    • 3 st morot
    Tomatsallad
    • 250 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st röd chili
    • 2 dl färsk mynta
    • 3 tsk limesaft
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl granatäppelkärnor
  • Tisdag frukost 271 Kcal

    Detoxgröt

    En varm skål med gröt gjord på boveteflingor. Toppa gröten med äpple, kanel och sojamjölk.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Mät upp boveteflingor och vatten i en kastrull.
    • Hacka dadeln och äpplet (spara hälften av äpplet till dekoration) och lägg i kastrullen.
    • Koka upp gröten med kanel och salt i några minuter.
    • Lägg upp gröten i en skål och toppa med resten av äpplet och pudra över lite kanel.
    • Servera med 1 dl sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Tisdag middag 257 Kcal

    Fiskrullar med avokadosalsa

    Recept på fiskrullar med en krämig avokadosalsa till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g pangasiusfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st lime
    • 1 tsk furikake fröblandning
    Avokadosalsa
    • 1 st avokado
    • 1 st gurka
    • 2 styck tomat
    • 1 st jalapeno
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Låt pangasiusfiléen tina.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fiskfiléerna på en skärbräda och strö på salt och vitpeppar.
    • Rulla ihop filéerna och lägg på en smord ugnsform. 
    • Strö över furikakekrydda.
    • Riv limeskal och fördela över fiskrullarna. 
    • Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan. Skär avokado, gurka, tomater och jalapeno i små tärningar.
    • Hacka koriander fint och rör ihop alla ingredienserna.
    • Pressa saft ur limen och blanda ner i salsan tillsammans med honung.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera fiskrullarna med avokadosalsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g pangasiusfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st lime
    • 1 tsk furikake fröblandning
    Avokadosalsa
    • 1 st avokado
    • 1 st gurka
    • 2 styck tomat
    • 1 st jalapeno
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Onsdag lunch 275 Kcal

    Morotsfalafel

    Smakfulla morotsfalafel med en god tomatsalld till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 dl torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 2 msk tahini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk lantbuljong
    • 1 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk sweet chilisås
    • 3 st morot
    Tomatsallad
    • 250 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st röd chili
    • 2 dl färsk mynta
    • 3 tsk limesaft
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål.
    • Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta.
    • Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 dl torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 2 msk tahini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk lantbuljong
    • 1 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk sweet chilisås
    • 3 st morot
    Tomatsallad
    • 250 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st röd chili
    • 2 dl färsk mynta
    • 3 tsk limesaft
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl granatäppelkärnor

    Onsdag middag 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Torsdag middag 257 Kcal

    Fiskrullar med avokadosalsa

    Recept på fiskrullar med en krämig avokadosalsa till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g pangasiusfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st lime
    • 1 tsk furikake fröblandning
    Avokadosalsa
    • 1 st avokado
    • 1 st gurka
    • 2 styck tomat
    • 1 st jalapeno
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Låt pangasiusfiléen tina.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fiskfiléerna på en skärbräda och strö på salt och vitpeppar.
    • Rulla ihop filéerna och lägg på en smord ugnsform. 
    • Strö över furikakekrydda.
    • Riv limeskal och fördela över fiskrullarna. 
    • Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan. Skär avokado, gurka, tomater och jalapeno i små tärningar.
    • Hacka koriander fint och rör ihop alla ingredienserna.
    • Pressa saft ur limen och blanda ner i salsan tillsammans med honung.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera fiskrullarna med avokadosalsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g pangasiusfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st lime
    • 1 tsk furikake fröblandning
    Avokadosalsa
    • 1 st avokado
    • 1 st gurka
    • 2 styck tomat
    • 1 st jalapeno
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Fredag lunch 250 Kcal

    Quinoasallad och äpple

    En god quinoasallad med äpple som passar perfekt att servera under en buffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka quinoan i lättsaltat vatten i 13 min. Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner citronsaft, olivolja, finhackad dill,  salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök. Skala och slanta morötter.
    • Skär äpple,  paprika och sockerärtor i mindre bitar.
    • Blanda ner allt i quinoasalladen och dekorera med salladsblad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Fredag middag 450 Kcal

    Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    En rätt som kommer få dina gäster att jubla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 450 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Gör så här

    • Lägg lergrytan i blöt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och grovhacka örterna.
    • Blanda med olivolja, kycklingfond, citronskal, salt och peppar.
    • Lägg kycklingen i lergrytan och häll på marinaden.
    • Gnid in marinaden i kycklingen.
    • Lägg på locket, ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175°C.
    • Ugnsbaka kycklingen i ca 1,5 h eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Gör sedan örtcrémen genom att lägga basilika, ruccola, vitlök och majonnäs i en matberedare och mixa slätt.
    • Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
    • Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken.
    • Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.
    • Servera blomkålstaboullen med den ugnsbakade kyckling och örtcrèmen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Lördag lunch 250 Kcal

    Quinoasallad och äpple

    En god quinoasallad med äpple som passar perfekt att servera under en buffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka quinoan i lättsaltat vatten i 13 min. Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner citronsaft, olivolja, finhackad dill,  salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök. Skala och slanta morötter.
    • Skär äpple,  paprika och sockerärtor i mindre bitar.
    • Blanda ner allt i quinoasalladen och dekorera med salladsblad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl vit quinoa, okokt
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk dill
    • 1 st rödlök
    • 2 st morot
    • 1 st äpple
    • 200 g sockerärtor
    • 1 st gul paprika
    Dekoration
    • 6 st salladsblad

    Lördag middag 467 Kcal

    Entrecote med tryffelmajonnäs

    Laga en lyxig entrecote med tryffelmajonnäs och haricot verts till - en perfekt lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Lägg haricot verts i lättsaltat vatten och låt koka några minuter.
    • Skölj i kallt vatten.
    • Lägg haricot verts på en tallrik och köttet bredvid.
    • Dela tomterna och lägg på köttet med rödlök och krasse.
    • Servera med tryffelmajonnäs.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs
  • Söndag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Söndag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Söndag middag 482 Kcal

    Stekt kycklingfilé med rotfrukter och örtkesella

    En god rätt som passar när man är många eller frys in och spara som matlåda till senare tillfälle!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st citron
    Rotfrukter
    • 2 st morot
    • 2 tsk torkade örter
    • 2 tsk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 100 g rucola
    • 2 st rödbetor
    • 2 st palsternacka
    • 4 st morot
    • 1 tsk salt
    • 0.8 tsk svartpeppar
    Örtkesella
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 gram kesella
    • 1 krm svartpeppar
    • 2 tsk honung
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.25 st citron
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C. Skala och skär alla rotfrukter i stavar eller klyftor och lägg på en ugnsplåt.
    • Skala och finhacka vitlöken och blanda med rotfrukterna tillsammans med olja, örter, salt och peppar.
    • Ugnsrosta i 20 minuter.
    • Under tiden gör du örtkesellan genom att skala och pressa vitlöken i en skål.
    • Tillsätt kesella, honung, hackade örter och pressa citronen över.
    • Blanda om och smaka av med salt och svartpeppar.
    • När det är ca 10 minuter kvar innan rotfrukterna är klara kan du hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja och bryna kycklingfilén runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda och sänk värmen.
    • Låt eftersteka ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
    • Pressa över lite citron.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st citron
    Rotfrukter
    • 2 st morot
    • 2 tsk torkade örter
    • 2 tsk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 100 g rucola
    • 2 st rödbetor
    • 2 st palsternacka
    • 4 st morot
    • 1 tsk salt
    • 0.8 tsk svartpeppar
    Örtkesella
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 gram kesella
    • 1 krm svartpeppar
    • 2 tsk honung
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.25 st citron
    • 1 krm salt
Torrvaror
  • 9 dl kaffe
  • 5 dl torkade kikärtor
  • 10.5 msk olivolja
  • 1 st torkade dadlar
  • 2 msk valnötter
Kryddor/smaksättare
  • 10 msk persilja
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 dl färsk mynta
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 krm salt
  • 2 tsk furikake fröblandning
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.75 kruka färsk basilika
  • 0.25 kruka färsk oregano
  • 1 tsk kycklingfond
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk torkade örter
  • 1.8 tsk svartpeppar
Övrigt
  • 2 msk tahini
  • 0.5 dl bovete
  • 2 st jalapeno
  • 4 msk honung
  • 3 msk majonnäs
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 10 st morot
  • 250 g färgglada tomater
  • 2 st rödlök
  • 1 st röd chili
  • 3 tsk limesaft
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 1 st äpple
  • 4 st lime
  • 2 st avokado
  • 2 st gurka
  • 6.5 styck tomat
  • 1 st grapefrukt
  • 3 st palsternacka
  • 1 dl färska blåbär
  • 1 tsk citronskal
  • 220 g rucola
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2.75 st citron
  • 150 g haricots verts
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 10 cm purjolök
  • 2 st rödbetor
  • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
Mejeri
  • 1 dl sojamjölk
  • 0.3 dl gräddfil
  • 125 g keso
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tsk smör
  • 0.5 dl tyffel majonnäs
  • 200 gram kesella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1600 g pangasiusfilé
  • 8 st ägg
  • 150 g nötfärs
  • 1 st hel kyckling
  • 350 g entrecote
  • 2 msk kaviar
  • 250 gram skinka
  • 700 g kycklingfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!