Tillbaka till menyerna

5:2 metoden

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 626 Kcal

    • Frukost - 213 Kcal

      Fröbröd – 1 långplåt

    • Lunch

    • Middag - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 547 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 541 Kcal

      Ajvar och fetaostbakad laxfilé

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 424 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 424 Kcal

      Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 566 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 637 Kcal

    • Frukost - 213 Kcal

      Fröbröd – 1 långplåt

    • Lunch - 424 Kcal

      Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1109 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 823 Kcal

      Fisk- och skaldjursgryta med saffran

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 588 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 382 Kcal

      Medelhavsgryta med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 24.2 gram

Fett: 36.5 gram

Protein: 50.2 gram

Energi: 642.4 kcal

  • Måndag frukost 213 Kcal

    Fröbröd – 1 långplåt

    En stor långplåt av fröbröd. Dekorera brödet med pumpafrön och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 213 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten.
    • Strö på pumpafrön och valnötter och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär brödet i 12 rutor.
    • Förvara i frysen.

     

     

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Måndag middag 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag middag 541 Kcal

    Ajvar och fetaostbakad laxfilé

    En trevlig middag att bjuda familjen på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 541 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 4 msk pumpafrön
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli - 4 portioner
    • 1 st broccolistånd
    • 2 st citron

    Gör så här

    • Skär broccoli i små buketter och lägg i en annan skål.
    • Häll på olja och citronsaft och blanda om.
    • Gott som tillbehör eller i en sallad. 
    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skär skinnet av laxen och lägg i en ugnsfast form.
    • Bred över ajvar och smula över fetaosten.
    • Toppa med solros- och pumpafrön och krydda med salt och peppar. 
    • Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 4 msk solrosfrön
    • 4 msk pumpafrön
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli - 4 portioner
    • 1 st broccolistånd
    • 2 st citron
  • Onsdag middag 424 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    En riktigt god och krämig kycklinggryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    • Skär kycklingen i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    • Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    • Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    • Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    • Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    • Krydda med salt, peppar och hackad dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 213 Kcal

    Fröbröd – 1 långplåt

    En stor långplåt av fröbröd. Dekorera brödet med pumpafrön och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 213 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten.
    • Strö på pumpafrön och valnötter och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär brödet i 12 rutor.
    • Förvara i frysen.

     

     

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 70 gram solrosfrön
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 50 g smör
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk brödkryddor
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    Dekoration
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter

    Fredag lunch 424 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    En riktigt god och krämig kycklinggryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    • Skär kycklingen i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    • Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    • Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    • Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    • Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    • Krydda med salt, peppar och hackad dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Lördag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Lördag middag 823 Kcal

    Fisk- och skaldjursgryta med saffran

    En härlig gryta där du själv tillverkar fonden. En favoriträtt att bjuda gästerna på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 76 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt

    Gör så här

    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg ner räkskalen och fräs någon minut.
    • Häll på vin och vatten.
    • Låt puttra 3-4 minuter.
    • Sila av fonden.
    • Skiva fänkål och lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skala och slanta  moroten.
    • Hetta upp en gryta med olivolja och lägg ner fänkål, lök, vitlök, chili och ett halvt paket saffran.  Häll på räkfond, saft från en apelsin och krossade tomater. Smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt sjuda i 30 minuter.
    • Gör under tiden aiolin genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Använd ett halvt paket saffran.
    • Smaka av grytan och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg försiktigt ner fisk och musslor tillsammans med morötter och sockerärtor  i grytan, det ska inte koka.
    • Tillsätt dill och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär bort skalet på den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfiléer.
    • Lägg upp grytan i skålar.
    • Toppa med räkor, apelsinfiléer, en klick aioli, färsk dill och apelsinskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Söndag middag 382 Kcal

    Medelhavsgryta med räkor

    En mycket trevlig medelhavsgryta med räkor. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala räkorna och stek upp räkskalen tillsammans med olivolja i några minuter.
    • Häll på 3 dl vatten och låter sjuda några minuter.
    • Häll av i ett durkslag och spara spadet.
    • Skala och hacka lök och palsternacka i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, palsternacka och vitlök.
    • Tillsätt räkfonden och konserverade körsbärstomater.
    • Smaka av med salt, svartpeppar , torkade örter och honung.
    • Dela haricot verts och lägg ner i grytan tillsammans med räkor.
    • Låt allt bli varmt några minuter.
    • Servera upp i skålar och toppa med en basilikakvist och riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 550 g nötfärs
  • 750 g laxfilé
  • 500 g kycklingfilé
  • 250 g räkor
  • 150 g torskfile
  • 10 st musslor
  • 1000 g räkor med skal
Mejeri
  • 125 gram kesella
  • 60 g smör
  • 1 dl parmesan
  • 150 g fetaost
  • 2 dl havregrädde
  • 150 g Boursin färskost
  • 0.5 dl grädde
  • 1.25 msk gräddfil
  • 50 g halloumiost
  • 125 g mozzarella
  • 4 msk riven parmesanost
Torrvaror
  • 74 gram solrosfrön
  • 60 gram sesamfrön
  • 60 gram kruskakli
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 4.5 dl pumpafrön
  • 1 dl valnötter
  • 9 tsk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 9 dl kaffe
  • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.75 kruka färsk basilika
  • 4 msk ajvar relish
  • 3 tsk kycklingfond
  • 3 msk dill
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk sötstark senap
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st kanelstång
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 0.5 tärning fiskbuljong
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk grön pesto
  • 1 tsk torkade örter
Frukt/grönt
  • 2 st selleristjälk
  • 2.5 st morot
  • 5 st gul lök
  • 8 klyfta vitlök
  • 1 st zucchini
  • 125 g cocktailtomater
  • 1 st broccolistånd
  • 2 st citron
  • 1.5 st fänkål
  • 4 st kvisttomat
  • 200 g sparris
  • 1 st äpple
  • basilika
  • 4 dl vitkål
  • 0.25 st rödlök
  • 3 tsk ingefära
  • 0.5 st chili
  • 2 st apelsin
  • 75 g sockerärtor
  • 1 st palsternacka
  • 400 g körsbärstomater
  • 150 g haricots verts
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl vitt vin

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!