Tillbaka till menyerna

5:2 metoden

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 713 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch

    • Middag - 417 Kcal

      Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 552 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 257 Kcal

      Kikärtspizza med tomater

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1075 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 585 Kcal

      Spenatpaj med ädelost och timjan

    • Middag - 359 Kcal

      Ugnsomelett på franskt vis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 497 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 321 Kcal

      Portabellosvamp med gratinerad tonfisk

    • Middag - 169 Kcal

      Zucchinitagliatelle med soltorkade tomater och kapris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 938 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 341 Kcal

      Vegetariska riswraps med kikärtor

    • Middag - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1425 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 252 Kcal

      Asiatiska räkor med sjögräsnudlar

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 391 Kcal

      Chokladmousse med bär och frukt

  • Söndag - 397 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 164 Kcal

      Pak choisoppa med nudlar

    • Middag - 227 Kcal

       Öppen skaldjurspaj

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.3 gram

Fett: 50 gram

Protein: 43.6 gram

Energi: 799.3 kcal

  • Måndag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Måndag middag 417 Kcal

    Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    Stuvad blomkål med en härlig varmrökt lax till, toppa gärna med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och tillsätt persilja, salt och peppar.
    • Servera den varmrökta laxen med sallad och gräddstuvade blomkål.
    • Toppa med lite extra persilja. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 257 Kcal

    Kikärtspizza med tomater

    En annan sorts pizza!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kikärtsmjöl
    • 0.75 dl vatten
    • 0.2 tsk pizzakrydda
    • 150 g soltorkade tomater
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 15 g cashewnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rucola

    Gör så här

    • Tina de frysta solmogna torkade tomaterna något.
    • Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå 10 minuter (eller under hela dagen).
    •  Sätt ugnen på 225 grader.
    • Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda 10 minuter i ugnen.
    • Bred på ajvar och lägg på den rivna osten.
    • Lägg på de soltorkade tomaterna.
    • Toppa med cashewnötter, havssalt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kikärtsmjöl
    • 0.75 dl vatten
    • 0.2 tsk pizzakrydda
    • 150 g soltorkade tomater
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 15 g cashewnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rucola

    Tisdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 585 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Onsdag middag 359 Kcal

    Ugnsomelett på franskt vis

    Baka omeletten i ugnen, blir en måltid för fyra personer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop salt och peppar.
    • Smörj en ugnsform med smör och häll ner smeten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Ta ut formen och lägg på oliver.
    • Skiva rödlök och ost och lägg på omeletten.
    • Ringla lite flytande honung på osten och strö på lite svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färsk dragon och servera med grönsallad och fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 2 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk färsk dragon
    Tillbehör
    • 75 g grönsallad
    • 4 st färska fikon
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 321 Kcal

    Portabellosvamp med gratinerad tonfisk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st portabellosvamp
    • 70 g tonfisk
    • 1 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0.5 dl riven ost
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st gul paprika
    • 5 st cocktailtomater i olika färger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Ställ svampen på en ugnsplåt med hatten nedåt och ugnsbaka i 10 minuter.
    • Blanda tonfisken med cremefraiche, salt, svartpeppar, hackad rödlök och persilja.
    • Ta ut svampen och häll av vätskan.
    • Gröp ur och hacka lite av innehållet i hatten och blanda i tonfiskröran.
    • Fördela röran i hatten och toppa med riven ost.
    • Gratinera i 10 minuter. Servera med sallad, paprika och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st portabellosvamp
    • 70 g tonfisk
    • 1 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0.5 dl riven ost
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st gul paprika
    • 5 st cocktailtomater i olika färger

    Torsdag middag 169 Kcal

    Zucchinitagliatelle med soltorkade tomater och kapris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 169 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris

    Gör så här

    • Hyvla zucchini i långa strimlor med en potatisskalare.
    • Lägg strimlorna i en bunke och krydda med salt och peppar, blanda om.
    • Tillsätt basilika och parmesan.
    • Finhacka vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull.
    • Tillsätt tomaterna med oljan och fortsätt fräsa i ca 5 minuter.
    • Häll blandningen över zucchinin, blanda och servera.
    • Dekorera med kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st zucchini
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk basilika
    • 50 g riven parmesanost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater
    • 50 g cocktailkapris
  • Fredag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Fredag lunch 341 Kcal

    Vegetariska riswraps med kikärtor

    Smakrika wraps med vegetariska tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra hummus genom att hälla av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av.
    • Mixa ärterna i en matberedare med olivolja, citron, vitlök, kryddor och persilja. Häll upp kikärtsröran i en skål.
    • Skala och strimla alla grönsaker tunt.
    • Doppa rispapperet snabbt i varmt vatten i en skål så att det mjuknar, ca 1/2 min.
    • Lägg ut ris­papperet på en skärbräda.
    • Gör en wrap i taget.
    • Fördela lite av grönsakerna mitt på varje wrap och lägg en klick hummus och rulla ihop.
    • Stick in en kvist persilja och lägg på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Strö över rullarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Fredag middag 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes
  • Lördag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Lördag lunch 252 Kcal

    Asiatiska räkor med sjögräsnudlar

    En god asiatisk rätt där vi sparar tid i köket genom att använda frysta wokgrönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 199.99999995 g frysta skalade räkor
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala och riv vitlöken och ingefära fint. Hacka koriander och chili.
    • Hetta upp en wokpanna med rapsolja och woka grönsaker tillsammans med vitlök, ingefära och chili.
    • Vänd ner räkor och tillsätt sesamolja, sweet chilisås, soja, salt och svartpeppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten och blanda ner i wokpannan.
    • Blanda om och toppa med hackad färsk koriander.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 199.99999995 g frysta skalade räkor
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Lördag dessert 391 Kcal

    Chokladmousse med bär och frukt

    Snabb och enkel chokladmousse som serveras med grädde och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum.
    • Smält choklad över ett vattenbad.
    • Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor.
    • Vänd ner äggviteskummet och blanda om.
    • Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Lägg på chokladmousse på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 164 Kcal

    Pak choisoppa med nudlar

    En riktig lågkalorirätt med goda smaker och grönsaker att tugga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Dela de stora svamparna.
    • Skala och hacka vitlök, chili och salladslök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg i svamp, vitlök, ingefära, chili och salladslök.
    • Fräs någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten, ketjap manis och fisksås.
    • Dela citrongrässtjälken och lägg ner i soppan.
    • Skiva pak choi, minimajs och sockerärter och lägg ner i grytan.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över färsk koriander och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander

    Söndag middag 227 Kcal

     Öppen skaldjurspaj

    En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
    • Låt svalna.
    • Tina och skala räkorna.
    • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
    • Fördela salladsblad i pajskalet.
    • Dela rädisorna.
    • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
    • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
    • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2.5 dl grädde
  • 2 dl riven peccorinoost
  • 107.33 g smör
  • 1 dl keso, 4%
  • 125 g st agur ost
  • 150 g chevreost
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 50 g riven parmesanost
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 0.83 dl gräddfil
  • 3 dl vispgrädde
Frukt/grönt
  • 2 dl blåbär
  • 0.25 st blomkål
  • 20 g rucola
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st squash
  • 3.5 st rödlök
  • 1 st äpple
  • 400 g fryst bladspenat
  • 75 g grönsallad
  • 4 st färska fikon
  • 1 st portabellosvamp
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st gul paprika
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.5 st zucchini
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 1.5 st granatäpple
  • 1 st mango
  • 1 st gurka
  • 20 cm purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 2 st morot
  • 1 st citron
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st aubergine
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st banan
  • 1 dl jordgubbar
  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 st physalis
  • 50 g shiitakesvamp
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st salladslök
  • 1 st citrongräs
  • 125 g pak choi
  • 75 g minimajs
  • 50 g sockerärtor
  • 1 kruka kruksallad
  • 1 st grön sparris
  • 6 st rädisor
Torrvaror
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 9 dl kaffe
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 15 g cashewnötter
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk valnötter
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 tsk olivolja
  • 0.2 dl kokosskivor
  • 8 st risblad
  • 1 paket kikärtor
  • 200 g bönpasta
  • 0.7 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 52 msk pistagenötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 250 g sjögräsnudlar
Övrigt
  • 1 msk senap
  • 200 g soltorkade tomater
  • 2 msk saffransaioli
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk färsk dragon
  • 50 g cocktailkapris
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tacosås
  • 100 g mörk choklad
  • 100 gram hallon färska
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 0.5 msk majonnäs
Kryddor/smaksättare
  • 6 msk persilja
  • 0.2 tsk pizzakrydda
  • 2 msk ajvar relish
  • 1.5 msk dill
  • 2 krm salt
  • 1 msk frysta provensalska örter
  • 6 msk basilika
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ljus soja
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 msk färsk koriander
  • dillkvistar
  • 0.5 msk stark chilisås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g varmrökt lax
  • 200 g torskfile
  • 15 st ägg
  • 70 g tonfisk
  • 199.99999995 g frysta skalade räkor
  • 150 g nötfärs
  • 150 g kallrökt lax
  • 450 g räkor med skal

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!