Tillbaka till menyerna

5:2 fortsättning

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 885 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 361 Kcal

      Italiensk tunnskivad skinka i tomatsås

    • Middag - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1349 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 952 Kcal

      Tacopaj med tillbehör

    • Middag - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1529 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 570 Kcal

      Sparris med getost

    • Middag - 550 Kcal

      Ajvarspett med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 974 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 243 Kcal

      Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    • Middag - 731 Kcal

      Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 576 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 576 Kcal

      Apelsinkyckling med apelsinsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 878 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 2176 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 1209 Kcal

      Tonfisktartar på en bädd av avokado

    • Middag - 967 Kcal

      Kycklingsaltimbocca

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.8 gram

Fett: 88.2 gram

Protein: 66.8 gram

Energi: 1195.4 kcal

  • Måndag lunch 361 Kcal

    Italiensk tunnskivad skinka i tomatsås

    Tunna skivor skinka och champinjoner i en smakrik tomatsås - serveras med en fräsch sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på skinkskivorna.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn skinkskivor och champinjoner runt om tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på tomater, honung och låt koka 10 minuter.
    • Strö på salt, peppar och färska örter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g rökt skinka
    • 200 g tunnskivad skinka (HK)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    • 1 msk rosmarin
    • 2 dl isbergssallad

    Måndag middag 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
  • Tisdag lunch 952 Kcal

    Tacopaj med tillbehör

    Krämig paj med tacosmak och en hel del goda tillbehör! Servera på tacofredagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 952 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg pajdegen i en pajform med avtagbar kan.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter.
    • Skala och finhacka löken och låt steka med färsen.
    • Strö på tacokrydda och häll på vatten.
    • Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, taco tomatsalsa, salt och peppar.
    • Häll över formen och toppa med riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med hackad paprika, basilika och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 0.5 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk taco salsa Santa Maria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0 basilika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 msk gräddfil
    • 100 g grönsallad

    Tisdag middag 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja
  • Onsdag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Onsdag lunch 570 Kcal

    Sparris med getost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g chevre
    • 25 g valnötter
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Skär bort roten på sparrisen och koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
    •  Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt olja och smör, salt och peppar och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna några minuter.
    • Lägg upp sparrisen på en tallrik och toppa med chevréost skuren i bitar.
    • Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna.
    • Strö kärnorna över osten och fördela valnötterna över salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g chevre
    • 25 g valnötter
    • 0.25 st granatäpple

    Onsdag middag 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta
  • Torsdag lunch 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    En värmande soppa med goda smaker av purjolök och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Torsdag middag 731 Kcal

    Falukorv med brieost och soltorkade tomater

    En enkel maträtt att laga till vardagsmiddag. Denna rätt passar bra att äta tillsammans med hemmagjord potatismos. Spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 61 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g Brieost
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven och lägg i en ugnsfast form.
    • Skiva brie och lägg i varje snitt tillsammans med soltorkade tomater.
    • Skala och skär rödlök i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Dela tomater och skär paprika och squash i bitar.
    • Häll olivolja över grönsakerna och strö på kryddor.
    • Blanda om och lägg runt falukorven.
    • Strö på lite örtagårdskrydda på korven och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g Brieost
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.25 kruka färsk basilika
  • Fredag middag 576 Kcal

    Apelsinkyckling med apelsinsås

    Smaken av apelsin ger den här kycklingrätten ett riktigt lyft!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Gör så här

    • Skala och riv apelsinskal fint.
    • Lägg hälften i en skål och resten gnids in i kycklingfilén.
    • Strö på salt och peppar på filén.
    • Sätt ugnen på 175 grader eller tänd grillen ute.
    • Ugnsbaka eller grilla kycklingfilén 10 minuter.
    • Strö på osten och vallmofrön och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller grilla ytterligare 6-7 minuter eller tills osten har smält.
    • Gör såsen genom att koka upp grädde, apelsinskal, buljongtärning, salt och vitpeppar i en
      kastrull.
    • Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    • Dela apelsinen och pressa ner saften.
    • Servera kycklingen med färsk basilika, sås och en god sallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing
  • Lördag middag 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola
  • Söndag lunch 1209 Kcal

    Tonfisktartar på en bädd av avokado

    Den här ljuvliga tartaren gör du på färsk tonfisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 111 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 1209 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Skär tonfisken i mindre tärningar och lägg i en skål. Blanda ner alla ingredienser till marinaden. Låt stå 30 min.
    • Skär avokado i tärningar och lägg i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Gör de två majonnäserna genom att blanda ingredienserna i varsin skål.
    • Skiva bananschalottenlöken fint. Hetta upp oljan och fritera löken i några minuter till den fått fin färg.
    • Lägg upp på ett hushållspapper att torka.
    • Fördela avokadosalladen på ett fat och lägg tonfisken över. Ringla på chilimajonnäs och toppa med friterad lök. Strö på sesamfrön och gräslök.
    • Klicka ut sojamajonnäs på fatet och servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime

    Söndag middag 967 Kcal

    Kycklingsaltimbocca

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 967 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 140 g bacon
    • 2 tsk olivolja
    • 70 g tapenade
    • 5 msk oregano
    • 40 g rökt skinka
    • 150 g haricots verts
    • 40 g rucola
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cocktailtomater
    • 6 msk bearnaisesås

    Gör så här

     

    • Sätt ugnen på 200 C.
    • Lägg ut 4 av kycklingskivorna på ett fat.
    • Krydda med salt och peppar och bred ut tapenade på skivorna.
    • Krydda med färsk oregano och lägg rökt skinka ovanpå.
    • Lägg resten av kycklingen ovanpå och linda 1 skiva bacon runt varje bit kyckling.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen hastigt, ca 3 minuter.
    • Lägg kycklingrullarna på ett ugnsfat och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg i haricots verts. Låt koka tills de blir mjuka, ca 10 minuter.
    • Lägg ruccola och haricots verts på ett fat.
    • Ta ut kycklingen ur ugnen och dela i halvor. S
    • kär tomaterna på mitten.
    • Lägg kycklingen på fatet och klicka lite bearnaisesås på.
    • Toppa med soltorkade tomater, tomathalvor och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 140 g bacon
    • 2 tsk olivolja
    • 70 g tapenade
    • 5 msk oregano
    • 40 g rökt skinka
    • 150 g haricots verts
    • 40 g rucola
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cocktailtomater
    • 6 msk bearnaisesås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 240 g rökt skinka
  • 200 g tunnskivad skinka (HK)
  • 250 g kycklingfärs
  • 4 skivor serranoskinka
  • 1300 g nötfärs
  • 5 st ägg
  • 6 skiva lövbiff
  • 650 g kycklingfilé
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
  • 250 g tonfisk
  • 140 g bacon
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 10 st champinjoner
  • 2 dl isbergssallad
  • 3 st rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 46 dl rucola
  • 1 st röd paprika
  • 100 g grönsallad
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 3 st salladslök
  • 50 g skogschampinjoner
  • 350 g haricots verts
  • 150 g minimajs
  • 3 st riven morot
  • 175 g sparris
  • 0.25 st granatäpple
  • 6 dl vitkål
  • 1 st morot
  • 1 st citronklyfta
  • 2 st gul paprika
  • 0.25 st purjolök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 st mini squash
  • 1 st apelsinskal
  • 50 g blandad sallad
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 2 st avokado
  • 1 st lime
  • 2 st bananschalottenlökar
Torrvaror
  • 8.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 3 msk sesamfrön
  • 25 g valnötter
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk vallmofrön
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 dl solrosolja
Kryddor/smaksättare
  • 6 msk oregano
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk grön pesto
  • 2 msk basilika
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 msk ljus soja
  • 5 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 msk soja
  • 4 msk ajvar relish
  • 2 msk persilja
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk bladpersilja
  • 1.5 st kycklingbuljongtärning
  • 4.5 msk gräslök
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 1 msk dressing
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 tsk srirachasås
  • 2 krm salt
Mejeri
  • 200 g minimozzarella
  • 10.5 msk smör
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 8 msk gräddfil
  • 2 skiva ost
  • 75 g chevre
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 100 g Brieost
  • 50 g mozzarella
  • 2.5 dl grädde
  • 150 g fetaost
  • 1 dl mjölk
Övrigt
  • 2 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 7.5 dl majonnäs
  • 2 msk taco salsa Santa Maria
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 150 g soltorkade tomater i olja
  • 1 dl apelsinsaft
  • 70 g tapenade
  • 6 msk bearnaisesås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!