Tillbaka till menyerna

5:2 diet vecka 7

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1103 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Crunchy Keto Müsli

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 448 Kcal

      Räkcrêpes

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 520 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 448 Kcal

      Räkcrêpes

    • Middag - 72 Kcal

      Tomatsoppa med selleri och halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1927 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Keso med hallon och physalis

    • Lunch - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Middag - 1149 Kcal

      Ketotortilla med tacoköttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 634 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 268 Kcal

      Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    • Middag - 367 Kcal

      Blomkålsris med varmrökt lax och romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1180 Kcal

    • Frukost - 199 Kcal

      Keto Knäckebröd med pålägg

    • Lunch - 367 Kcal

      Blomkålsris med varmrökt lax och romsås

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 754 Kcal

    • Frukost - 210 Kcal

      Stekt ägg med tillbehör

    • Lunch - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1270 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Crunchy Keto Müsli

    • Lunch - 544 Kcal

      Ketopizza med kycklingfärs

    • Middag - 509 Kcal

      Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.8 gram

Fett: 66.5 gram

Protein: 75.6 gram

Energi: 1055.5 kcal

  • Måndag frukost 218 Kcal

    Crunchy Keto Müsli

    Här är ett recept på en god och knaprig ketomüsli. Gör 15 portioner och förvara i en glasburk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap

    Gör så här

    • Hacka nötter grovt. Rosta nötter och frön i en stekpanna och ringla ½ msk agavesirap över.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Rosta mandelmjöl i en torr stekpanna och lägg i alla kryddor.
    • Tillsätt rapsolja och resten av agavesirapen och låt rosta på låg värme (ca 180 grader) i 10 minuter eller tills det fått färg.
    • Blanda om allt på plåten.
    • Låt det svalna och lägg i en försluten burk.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap

    Måndag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Måndag middag 448 Kcal

    Räkcrêpes

    Gott och snabblagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 5 cm purjolök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk gräslök
    • 100 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek två omeletter. Låt svalna.
    • Finhacka purjolök och skala och riv vitlök fint. Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner purjolök och vitlök. Häll på grädde och låt koka ihop. Lägg ner räkor och blanda om. Hacka gräslök och strö på tillsammans med salt och peppar.
    • Fördela stuvningen i omeletten (spara lite till topping) och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsform och häll över den resterande räkstuvningen. Strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter. Hacka gräslök till dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 5 cm purjolök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk gräslök
    • 100 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök
  • Tisdag lunch 448 Kcal

    Räkcrêpes

    Gott och snabblagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 5 cm purjolök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk gräslök
    • 100 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek två omeletter. Låt svalna.
    • Finhacka purjolök och skala och riv vitlök fint. Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner purjolök och vitlök. Häll på grädde och låt koka ihop. Lägg ner räkor och blanda om. Hacka gräslök och strö på tillsammans med salt och peppar.
    • Fördela stuvningen i omeletten (spara lite till topping) och rulla ihop. Lägg i en smord ugnsform och häll över den resterande räkstuvningen. Strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter. Hacka gräslök till dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 5 cm purjolök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.75 dl grädde
    • 1 msk gräslök
    • 100 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 72 Kcal

    Tomatsoppa med selleri och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt hela tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 164 Kcal

    Keso med hallon och physalis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på hallon.
    • Dela physalis och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Onsdag lunch 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Goda biffar med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 1149 Kcal

    Ketotortilla med tacoköttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 1149 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Tortillabröd
    • 1 dl mandelmjöl
    • 3 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl kokande vatten
    Topping
    • 1 tsk smör
    • 125 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk gräddfil
    Egen tacokrydda
    • 3 msk chilipeppar
    • 2 tsk paprikapulver
    • 2 tsk lökpulver
    • 3 msk spiskummin
    • 1.5 tsk salt
    • 1 tsk torkad oregano

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tortillabrödet i en skål och forma till en boll.
    • Lägg bollen på ett bakplåtspapper.
    • Ta ett annat bakplåtspapper och lägg över och kavla ut degen till en tunn tortilla.
    • Hetta upp en stekpanna och lägg i tortillan. Låt steka 2 minuter per sida och lägg upp på en tallrik.
    • Blanda ihop alla kryddor till tacokryddan och förvara i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Strö på peppar.
    • Lägg salladsblad på brödet och toppa med köttfärs, hackad paprika och tomater.
    • Skär avokado och lägg vid sidan och toppa med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Tortillabröd
    • 1 dl mandelmjöl
    • 3 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 dl kokande vatten
    Topping
    • 1 tsk smör
    • 125 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk gräddfil
    Egen tacokrydda
    • 3 msk chilipeppar
    • 2 tsk paprikapulver
    • 2 tsk lökpulver
    • 3 msk spiskummin
    • 1.5 tsk salt
    • 1 tsk torkad oregano
  • Torsdag lunch 268 Kcal

    Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    En fräsch tomatsoppa toppad med haloumi och bladpersilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 268 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Torsdag middag 367 Kcal

    Blomkålsris med varmrökt lax och romsås

    En snabblagad lunch eller middag - Lax med romsås som serveras med blomkålsris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st gurka
    • 200 g varmrökt lax
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk caviar mix

    Gör så här

    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja och persilja.
    • Blanda om ordentligt.
    • Smaka och med salt och peppar.
    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skär gurkan i tärningar.
    • Blanda ner tomater och gurka i blomkålsriset.
    • Gör romsåsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Servera blomkålsris med lax och romsås.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st gurka
    • 200 g varmrökt lax
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk caviar mix
  • Fredag frukost 199 Kcal

    Keto Knäckebröd med pålägg

    Baka ditt eget knäckebröd som funkar perfekt för dig som äter ketogen kost, endast 1 gram kolhydrater per skiva. Servera med goda pålägg! (Sök på Keto Knäckebröd för recept i receptbanken)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Bre smör på knäckebrödet.
    • Lägg på en ostskiva eller en skiva skinka.
    • Toppa eventuellt med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skivor Keto knäckebröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka

    Fredag lunch 367 Kcal

    Blomkålsris med varmrökt lax och romsås

    En snabblagad lunch eller middag - Lax med romsås som serveras med blomkålsris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st gurka
    • 200 g varmrökt lax
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk caviar mix

    Gör så här

    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja och persilja.
    • Blanda om ordentligt.
    • Smaka och med salt och peppar.
    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skär gurkan i tärningar.
    • Blanda ner tomater och gurka i blomkålsriset.
    • Gör romsåsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Servera blomkålsris med lax och romsås.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st gurka
    • 200 g varmrökt lax
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk caviar mix

    Fredag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Goda biffar med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 210 Kcal

    Stekt ägg med tillbehör

    Enkel och lättlagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 210 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 15 g manchegoost
    • 30 gram skinka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Stek några minuter och servera med ost, salami och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 15 g manchegoost
    • 30 gram skinka
    • 1 st cocktailtomat

    Lördag lunch 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola
  • Söndag frukost 218 Kcal

    Crunchy Keto Müsli

    Här är ett recept på en god och knaprig ketomüsli. Gör 15 portioner och förvara i en glasburk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap

    Gör så här

    • Hacka nötter grovt. Rosta nötter och frön i en stekpanna och ringla ½ msk agavesirap över.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Rosta mandelmjöl i en torr stekpanna och lägg i alla kryddor.
    • Tillsätt rapsolja och resten av agavesirapen och låt rosta på låg värme (ca 180 grader) i 10 minuter eller tills det fått färg.
    • Blanda om allt på plåten.
    • Låt det svalna och lägg i en försluten burk.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap

    Söndag lunch 544 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 basilikablad
    • 1 dl rucola

    Söndag middag 509 Kcal

    Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    Går bra att byta ut mjölken till vatten istället om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Bryt broccoli i buketter.
    • Koka upp grädde med mjölk, salt och peppar.
    • Lägg i broccoli och låt koka i 5 minuter.
    • Pressa i lite citron och lägg i hackad dill. 
    • Servera med varmrökt lax och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
Torrvaror
  • 200 g paranötter
  • 200 g skållad mandel
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl pumpafrön
  • 1 dl linfrön
  • 7 dl mandelmjöl
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk agavesirap
  • 6.5 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g konserverade tomater
  • 3 msk fiberhusk
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 4.5 krm salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 4 msk gräslök
  • 0.33 msk basilika
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk bladpersilja
  • 2 msk tacokrydda
  • 3 msk chilipeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 3 msk spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 5 msk persilja
  • basilikablad
  • 1 msk dill
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 1 st morot
  • 1 st orange paprika
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st zucchini
  • 5 st champinjoner
  • 10 cm purjolök
  • 100.5 g cocktailtomater
  • 4 st selleristjälk
  • 1 dl hallon (färska)
  • 4 st physalis
  • 2 st salladsblad
  • 0.75 st röd paprika
  • 3 st cocktailtomat
  • 0.5 st avokado
  • 100 g färgglada tomater
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1.5 st citron
  • 1 styck tomat
  • 0.25 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl rucola
  • 0.5 st broccolistånd
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 10 st ägg
  • 200 g handskalade räkor
  • 125 g nötfärs
  • 325 g varmrökt lax
  • 31 skivor skinka
  • 500 g kycklingfärs
Mejeri
  • 2.5 dl grädde
  • 1 msk crème fraiche
  • 9 tsk smör
  • 2 dl riven ost
  • 100 g halloumiost
  • 125 g keso
  • 2.5 msk gräddfil
  • 100 g halloumi
  • 1 skiva ost
  • 15 g manchegoost
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 dl tomatsås
  • 0.5 dl mjölk
Övrigt
  • 1 msk kapris
  • 0.5 dl kokande vatten
  • 2 msk caviar mix

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!