Tillbaka till menyerna

5:2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 485 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Middag - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 460 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 454 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 485 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Middag - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 796 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 454 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag - 336 Kcal

      Torskspett med äppelcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 336 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 336 Kcal

      Torskspett med äppelcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 681 Kcal

    • Frukost - 131 Kcal

      Rotfruktsgratäng med cheddar

    • Lunch - 372 Kcal

      Julköttbullar

    • Middag - 178 Kcal

      Julbord - Rågkorgar med skagenröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 485 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Middag - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.8 gram

Fett: 25.1 gram

Protein: 41.2 gram

Energi: 532.4 kcal

  • Måndag lunch 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Måndag middag 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 454 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Smaksätt en kycklingröra med curry och servera på salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs och curry.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.
    • Toppa med hackad rödlök, paprika och sockerärta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter
  • Onsdag lunch 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Onsdag middag 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 454 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Smaksätt en kycklingröra med curry och servera på salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs och curry.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.
    • Toppa med hackad rödlök, paprika och sockerärta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter

    Torsdag middag 336 Kcal

    Torskspett med äppelcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blötlägg spettet en stund.
    • Dela filén och strö på salt och peppar.
    • Trä upp på spett.
    • Gör krämen genom att skära äpplet i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka bladpersilja och blanda ner i skålen tillsammans med yoghurt och äpple.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär broccolin i små buketter och skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsakerna hastigt.
    • Lägg ner nötterna och blanda ner persiljan.
    • Håll varmt.
    • Lägg ner en klick smör i pannan och stek spettet runt om i 5 minuter.
    • Servera med den ljumna salladen och äppelcrémen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag middag 336 Kcal

    Torskspett med äppelcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blötlägg spettet en stund.
    • Dela filén och strö på salt och peppar.
    • Trä upp på spett.
    • Gör krämen genom att skära äpplet i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka bladpersilja och blanda ner i skålen tillsammans med yoghurt och äpple.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär broccolin i små buketter och skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsakerna hastigt.
    • Lägg ner nötterna och blanda ner persiljan.
    • Håll varmt.
    • Lägg ner en klick smör i pannan och stek spettet runt om i 5 minuter.
    • Servera med den ljumna salladen och äppelcrémen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 131 Kcal

    Rotfruktsgratäng med cheddar

    Rotfruktsgratäng med cheddar passar bra till julskinkan men också som tillbehör till en god köttbit när som helst på året!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratängost
    • 2 msk hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka palsternacka, rödlök och morötter.
    • Dela brysselkål i fyra delar.
    • Skala och riv vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olja och bryn alla grönsaker.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt grädde och senap och låt koka 1 minut.
    • Smörj en ugnsfast form med olja
    • Lägg i halva blandningen och lägg 3 skivor ost ovanpå.
    • Häll på resten av blandningen och toppa med gratängost och hackade hasselnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugn.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st morot
    • 200 g brysselkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 msk julsenap
    • 1 tsk olivolja
    • 60 g cheddarost
    • 1 dl gratängost
    • 2 msk hasselnötter

    Lördag lunch 372 Kcal

    Julköttbullar

    Julköttbullarna kryddar jag med kryddpeppar och serverar med en egengjord rödbetssallad och en god quinoasallad med saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1000 g blandfärs
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl mjölk
    • 2 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 tsk svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att blanda grädde, panko, mjölk, kryddpeppar, salt och svartpeppar i en bunke.
    • Skala och riv lök och vitlök grovt.
    • Blanda ner ägg, vitlök, lök och blanda runt. Lägg ner färsen och blanda runt.
    • Forma till små köttbullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    • Tillaga i ugn 25 minuter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1000 g blandfärs
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl mjölk
    • 2 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 tsk svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st ägg

    Lördag middag 178 Kcal

    Julbord - Rågkorgar med skagenröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 dl majonnäs
    • 1 msk stenbitsrom
    • 0.6 dl crème fraiche
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk dill
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron
    • 75 g Rye Crips Sourcream & Onion

    Gör så här

    • Blanda majonnäs, rom och crème fraiche i en skål.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Hacka dill, räkor och kräftstjärtar.
    • Blanda ner med majonnäsen och crème fraichen.
    • Smaka av med salt, peppar och citronzest.
    • Lägg skagenröran i rågkorgarna

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 dl majonnäs
    • 1 msk stenbitsrom
    • 0.6 dl crème fraiche
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk dill
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron
    • 75 g Rye Crips Sourcream & Onion
  • Söndag lunch 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Söndag middag 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 750 g kycklingfilé
  • 300 g färdiggrillad kyckling
  • 220 g torskfile
  • 1000 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk stenbitsrom
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 1 dl kräftstjärtar i lag
Frukt/grönt
  • 4 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 5 st morot
  • 3 st gul paprika
  • 1.5 st blomkål
  • 1.25 st purjolök
  • 1.5 st lime
  • 6.5 st röd paprika
  • 6 styck tomat
  • 2 blad romansallad
  • 1.2 st rödlök
  • 2 st sockerärter
  • 100 g broccoli
  • 1 st äpple
  • 1 st palsternacka
  • 200 g brysselkål
  • 1 st citron
Torrvaror
  • 6 tsk rapsolja
  • 600 g sjögräsnudlar
  • 30 g jordnötter
  • 7 tsk olivolja
  • 6 dl kaffe
  • 20 g cashewnötter
  • 2 msk hasselnötter
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 75 g Rye Crips Sourcream & Onion
Kryddor/smaksättare
  • 150 g pad thai woksås
  • 1.5 msk lantbuljong
  • 1 msk malen curry
  • 4 msk persilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk julsenap
  • 2 krm kryddpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 2 msk dill
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • träspett
  • 1 dl gratängost
Mejeri
  • 10 g smör
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 60 g cheddarost
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.6 dl crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!