Tillbaka till menyerna

5:2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 711 Kcal

    • Frukost - 116 Kcal

      Keso med kiwi och mango

    • Lunch - 401 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Middag - 195 Kcal

      Fruktig räksallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 537 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 195 Kcal

      Fruktig räksallad

    • Middag - 336 Kcal

      Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1165 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner och bacon

    • Lunch - 336 Kcal

      Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    • Middag - 367 Kcal

      Melonsallad med getost och avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 691 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 367 Kcal

      Melonsallad med getost och avokado

    • Middag - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 758 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 310 Kcal

      Portobello svamp med ajvar och chévre

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 970 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 310 Kcal

      Portobello svamp med ajvar och chévre

    • Middag - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 807 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Middag - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.3 gram

Fett: 42.6 gram

Protein: 56.9 gram

Energi: 805.6 kcal

  • Måndag frukost 116 Kcal

    Keso med kiwi och mango

    En tropisk och fräsch frukost med mättande keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Gör så här

    • Skala och skär mango och kiwi i bitar.
    • Lägg på en tallrik och toppa med keso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Måndag lunch 401 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Laxfilé bitar med riven parmesan på - serveras med rucolasallad, aubergine och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med riven vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk hackad basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Måndag middag 195 Kcal

    Fruktig räksallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser, ställ kallt. Använd 1/4 av skalet från en citron.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner 0,5 msk hackad gräslök.
    • Lägg räkblandningen på salladen, toppa med granatäpplekärnor och gräslöksstrån.
    • Servera med citroncrèmen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 195 Kcal

    Fruktig räksallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser, ställ kallt. Använd 1/4 av skalet från en citron.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner 0,5 msk hackad gräslök.
    • Lägg räkblandningen på salladen, toppa med granatäpplekärnor och gräslöksstrån.
    • Servera med citroncrèmen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 336 Kcal

    Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk oregano
    • 25 g halloumi
    • 25 g rökt skinka
    • 25 g haricots verts
    • 30 g spenat
    • 1 st citronklyfta
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingfilén och krydda båda sidorna med salt, peppar och oregano.
    • Stek halloumiosten och skinkan på bägge sidor och lägg på kycklngfilén.
    • Toppa med persilja och oregano.
    • Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, ca 2 minuter.
    • Servera kycklingen med spenat och haricot verts samt en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk oregano
    • 25 g halloumi
    • 25 g rökt skinka
    • 25 g haricots verts
    • 30 g spenat
    • 1 st citronklyfta
    • 0 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner och bacon

    En stadig och god klassiker till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Onsdag lunch 336 Kcal

    Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk oregano
    • 25 g halloumi
    • 25 g rökt skinka
    • 25 g haricots verts
    • 30 g spenat
    • 1 st citronklyfta
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingfilén och krydda båda sidorna med salt, peppar och oregano.
    • Stek halloumiosten och skinkan på bägge sidor och lägg på kycklngfilén.
    • Toppa med persilja och oregano.
    • Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, ca 2 minuter.
    • Servera kycklingen med spenat och haricot verts samt en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk oregano
    • 25 g halloumi
    • 25 g rökt skinka
    • 25 g haricots verts
    • 30 g spenat
    • 1 st citronklyfta
    • 0 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 367 Kcal

    Melonsallad med getost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Gör så här

    • Skär en skiva melon och lägg på en tallrik.
    • Knipsa solrosgroddarna och lägg det gröna i en skål.
    • Skär avokado i tärningar och dela physalis.
    • Blanda ner i skålen.
    • Smula ner chévre och tillsätt tranbär, olja, salt och peppar.
    • Blanda om och lägg blandningen över melonen.
    • Toppa med rostade valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 367 Kcal

    Melonsallad med getost och avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Gör så här

    • Skär en skiva melon och lägg på en tallrik.
    • Knipsa solrosgroddarna och lägg det gröna i en skål.
    • Skär avokado i tärningar och dela physalis.
    • Blanda ner i skålen.
    • Smula ner chévre och tillsätt tranbär, olja, salt och peppar.
    • Blanda om och lägg blandningen över melonen.
    • Toppa med rostade valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 skiva melon
    • 25 g solrosgroddar
    • 0.33 st avokado
    • 8 st physalis
    • 30 g chevreost
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st valnöt

    Torsdag middag 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 310 Kcal

    Portobello svamp med ajvar och chévre

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 50 g chevreost
    • 1 tsk honung
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg svampen på en ugnsplåt och bred på ajvar relish.
    • Skär chevre och lägg över svampen.
    • Häll lite honung över och strö på ötagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 50 g chevreost
    • 1 tsk honung
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl rucola
  • Lördag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Lördag lunch 310 Kcal

    Portobello svamp med ajvar och chévre

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 50 g chevreost
    • 1 tsk honung
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg svampen på en ugnsplåt och bred på ajvar relish.
    • Skär chevre och lägg över svampen.
    • Häll lite honung över och strö på ötagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st portabellosvamp
    • 2 msk ajvar relish
    • 50 g chevreost
    • 1 tsk honung
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 3 dl rucola

    Lördag middag 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
  • Söndag frukost 159 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Söndag lunch 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Söndag middag 166 Kcal

    Het ratatouille

    Följ receptet som det är eller använd de grönsaksrester du har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola
Frukt/grönt
  • 0.5 st mango
  • 3 st kiwi
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st mini squash
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 klyfta vitlök
  • 159 g rucola
  • 200 g blandad sallad
  • jordgubbar
  • 1.25 st granatäpple
  • citronskal
  • 50 g haricots verts
  • 60 g spenat
  • 2 st citronklyfta
  • 8.75 st champinjoner
  • 50 g böngroddar
  • 2 skiva melon
  • 50 g solrosgroddar
  • 0.66 st avokado
  • 16 st physalis
  • 1 st äpple
  • 2 st morot
  • 1 st salladslök
  • 400 g broccoli
  • 0.5 st citron
  • 1 dl blåbär
  • 4 st portabellosvamp
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 6 st lökring
  • 4 st salladsblad
  • 1 dl hallon (färska)
  • 0.5 st gul lök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st paprika
  • 200 g blomkålsbuketter
Mejeri
  • 2 msk keso
  • 1.5 msk riven parmesanost
  • 0.6 dl matlagningsyoghurt
  • 50 g halloumi
  • 1 msk grädde
  • 11 tsk smör
  • 160 g chevreost
  • 4 msk gräddfil
  • 2.5 dl keso, 4%
  • 2 st skiva ost
  • 1.5 dl naturell yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g laxfilé
  • 100 g räkor
  • 300 g kycklingfilé
  • 50 g rökt skinka
  • 2 st ägg
  • 80 g bacon
  • 400 g tonfisk i vatten
  • 350 g nötfärs
Torrvaror
  • 6.5 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 6 dl kaffe
  • 4 msk torkade tranbär
  • 6 st valnöt
  • 2 tsk honung
  • 200 ml krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 0.9 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk oregano
  • färsk persilja
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 4 msk ajvar relish
  • 2 krm grillkrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk hamburgerdressing

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!