Tillbaka till menyerna

41

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 570 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 570 Kcal

      Torskgryta med musslor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 314 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw – 4 portion

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 615 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 18.6 gram

Fett: 27.9 gram

Protein: 44.1 gram

Energi: 499.7 kcal

  • Onsdag middag 570 Kcal

    Torskgryta med musslor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 65 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 450 g frysta blåmusslor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk tsk smör
    • 4 msk strimlad purjolök
    • 1 dl dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 225 g cocktailtomater
    • 2 msk hackad persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och musslor. Skär torsk i lagom stora bitar och strö på salt och peppar. Skölj musslorna.
    • Finhacka vitlöken. Hetta upp en gryta med smör och lägg ner vitlök och hälften av purjolöken och låt steka någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Lägg ner fisk och musslor och sätt på ett lock. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter.
    • Dela tomaterna och tillsätt i grytan tillsammans med den resterande purjolöken.
    • Strö på persilja och servera i skålar.
  • Lördag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw – 4 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk Bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    3. Häll på lite vatten och sänk värmen.
    4. Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    5. Vänd filén efter en stund.
    6. Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    7. Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    8. Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    9. Dekorera med persilja.
  • Söndag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.

     

    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

     

    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g fryst torskrygg
  • 450 g frysta blåmusslor
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • salt och vitpeppar
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • örtagårdskrydda
  • 1 msk vitvinsvinäger
Frukt/grönt
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 msk strimlad purjolök
  • 225 g cocktailtomater
  • 2 msk hackad persilja
  • Bladpersilja
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 1 st salladslök
  • 2 st röd chili
  • 1 st gurka
  • 4 msk koriander
  • 0.5 st rödlök
Mejeri
  • 1 tsk tsk smör
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl gräddfil
Övrigt
  • 1 dl dl vatten
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk sweet chilisås
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk agavesirap
  • 1 msk sesamfrön
  • 100 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!