Tillbaka till menyerna

4 veckors m 1 vecka5:2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1874 Kcal

    • Frukost - 325 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granola med tropiska smaker

    • Lunch - 888 Kcal

      Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Middag - 574 Kcal

      Champinjon- och chevrépaj

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 1846 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 574 Kcal

      Champinjon- och chevrépaj

    • Middag - 888 Kcal

      Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Dessert

  • Onsdag - 1588 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 471 Kcal

      Nötgryta med sötpotatis

    • Middag - 425 Kcal

      Tonfiskröra i omelettwrap

    • Mellanmål - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Dessert

  • Torsdag - 1578 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 425 Kcal

      Tonfiskröra i omelettwrap

    • Middag - 461 Kcal

      Bönsallad med lax

    • Mellanmål - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Dessert

  • Fredag - 1391 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 461 Kcal

      Bönsallad med lax

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ett kokt ägg

    • Dessert

  • Lördag - 1295 Kcal

    • Frukost - 266 Kcal

      Omelett med champinjoner och paprika

    • Lunch - 471 Kcal

      Nötgryta med sötpotatis

    • Middag - 228 Kcal

      Italiensk blomkålspizza

    • Mellanmål - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Dessert

  • Söndag - 885 Kcal

    • Frukost - 266 Kcal

      Omelett med champinjoner och paprika

    • Lunch - 228 Kcal

      Italiensk blomkålspizza

    • Middag - 214 Kcal

      Torsk med rödbetssallad

    • Mellanmål - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 90.7 gram

Fett: 84.8 gram

Protein: 78.3 gram

Energi: 1494 kcal

  • Måndag frukost 325 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granola med tropiska smaker

    God, knaprig granola smakar underbart ihop med grekisk yoghurt och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 325 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl blåbär
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på blåbär och granola med tropiska smaker.
    • 1 portion granola = 3/4 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl blåbär
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Måndag lunch 888 Kcal

    Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och chilimajjo bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 888 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Gör så här

    • Riv vitlök fint och riv ingefära. Gör marinaderna och lägg ner kyckling.
    • Låt marinera minst en timme innan grillning.
    • Grilla kycklingen runt om i ca 10 minuter till den  är genomstekt och har fått fin färg eller lägg kycklinglårfiléerna på en ugnsplåt och ugnsbaka i 20 minuter på 200 grader.
    • Riv vitlök. Gör chilimajjo genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Riv ingefära och vitlök. Hacka koriander. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor.
    • Skär sockerärtor och paprika i strimlor. S
    • trimla salladslök. Koka sojabönor någon minut i lättsaltat vatten. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med jordnötter och färsk koriander.
    • Servera med kycklinglårfiléerna, chilimajjo och picklad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Måndag middag 574 Kcal

    Champinjon- och chevrépaj

    En riktigt trevlig paj för många tillfällen, bjud hela familjen eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader. Höj därefter temperaturen till 200 grader.
    • Lägg spenat i botten på pajskalet och ringla över balsamico och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla rödlök. Skiva champinjoner. Skala och riv vitlök.  Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek lök, champinjoner och vitlök ett par min. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg blandningen över spenaten.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk och riven ost i en skål. Salta och peppra. Häll smeten i pajskalet. Skiva chévreosten och lägg över pajen.
    • Grädda pajen ca 30 min. Ta ut pajen och lägg på strimlad rödlök, valnötter, flytande honung och örtagårdskrydda. Grädda 5 min till. Dekorera med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Måndag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Tisdag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Tisdag lunch 574 Kcal

    Champinjon- och chevrépaj

    En riktigt trevlig paj för många tillfällen, bjud hela familjen eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader. Höj därefter temperaturen till 200 grader.
    • Lägg spenat i botten på pajskalet och ringla över balsamico och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla rödlök. Skiva champinjoner. Skala och riv vitlök.  Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek lök, champinjoner och vitlök ett par min. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg blandningen över spenaten.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk och riven ost i en skål. Salta och peppra. Häll smeten i pajskalet. Skiva chévreosten och lägg över pajen.
    • Grädda pajen ca 30 min. Ta ut pajen och lägg på strimlad rödlök, valnötter, flytande honung och örtagårdskrydda. Grädda 5 min till. Dekorera med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Tisdag middag 888 Kcal

    Grillad kycklinglårfilé med nudelsallad

    Med saftig kyckling, fräsch asiatisk nudelsallad och chilimajjo bjuder du in till en spännande smakresa, självklart med mellanlandning på grillen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 888 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Gör så här

    • Riv vitlök fint och riv ingefära. Gör marinaderna och lägg ner kyckling.
    • Låt marinera minst en timme innan grillning.
    • Grilla kycklingen runt om i ca 10 minuter till den  är genomstekt och har fått fin färg eller lägg kycklinglårfiléerna på en ugnsplåt och ugnsbaka i 20 minuter på 200 grader.
    • Riv vitlök. Gör chilimajjo genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Riv ingefära och vitlök. Hacka koriander. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor.
    • Skär sockerärtor och paprika i strimlor. S
    • trimla salladslök. Koka sojabönor någon minut i lättsaltat vatten. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med jordnötter och färsk koriander.
    • Servera med kycklinglårfiléerna, chilimajjo och picklad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st salladslök
    • 150 g frysta sojabönor
    • 0.5 dl jordnötter
    • 0.5 msk färsk koriander
    Chilimajjo
    • 1 msk crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    Dekoration och tillbehör
    • 0.5 msk färsk koriander
    • 50 g picklad rödlök

    Tisdag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Onsdag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Onsdag lunch 471 Kcal

    Nötgryta med sötpotatis

    En perfekt rätt att servera när ni är många vid middagsbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär löken i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta med olivolja.
    • Stek grytbitar tillsammans med sötpotatis, lök och vitlök.
    • Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, rödvin och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen.
    • Tillsätt ketjap manis, lagerblad och kryddpepparkorn.
    • Låt koka 1.5 timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Riv blomkål på rivjärn till blomkålsris.
    • Lägg blomkålsriset i en skål.
    • Skala och strimla morot.
    • Finhacka persilja.
    • Blanda ner med blomkålen.
    • Salta och peppra.
    • Servera köttgrytan med blomkålsriset och inlagda rödbetor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Onsdag mellanmål 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • Torsdag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Torsdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Torsdag middag 461 Kcal

    Bönsallad med lax

    Lättlagad sallad gjord på bland annat bönor, lax, rödkål, avokado och mango - en fräsch lunch helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 461 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g rödkål
    • 8 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 1 st morot
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk salt
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 st lime
    Bönsallad
    • 2 dl bönmix ICA
    • 2 msk färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st mango

    Gör så här

    • Gör först bönsalladen genom att tina och lägga bönor i en skål.
    • Tillsätt koriander, lime, chili, honung, salt och svartpeppar.
    • Skär paprika, gurka och mango i tärningar och blanda ner.
    • Lägg två stora rödkålsblad på tallrikar.
    • Finhacka ett rödkålsblad och fördela i bladen.
    • Lägg salladsblad runt om och fördela bönsallad över.
    • Skär mango och avokado i skivor och fördela på de bägge tallrikarna.
    • Hyvla moroten i långa strimlar och lägg vid salladen.
    • Skär laxen i mindre bitar och strö på salt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i några minuter.
    • Strö på tacokrydda och pressa över saften från ½ lime.
    • Fördela laxen på salladen och toppa med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g rödkål
    • 8 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 1 st morot
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk salt
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 st lime
    Bönsallad
    • 2 dl bönmix ICA
    • 2 msk färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st mango

    Torsdag mellanmål 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • Fredag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 461 Kcal

    Bönsallad med lax

    Lättlagad sallad gjord på bland annat bönor, lax, rödkål, avokado och mango - en fräsch lunch helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 461 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g rödkål
    • 8 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 1 st morot
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk salt
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 st lime
    Bönsallad
    • 2 dl bönmix ICA
    • 2 msk färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st mango

    Gör så här

    • Gör först bönsalladen genom att tina och lägga bönor i en skål.
    • Tillsätt koriander, lime, chili, honung, salt och svartpeppar.
    • Skär paprika, gurka och mango i tärningar och blanda ner.
    • Lägg två stora rödkålsblad på tallrikar.
    • Finhacka ett rödkålsblad och fördela i bladen.
    • Lägg salladsblad runt om och fördela bönsallad över.
    • Skär mango och avokado i skivor och fördela på de bägge tallrikarna.
    • Hyvla moroten i långa strimlar och lägg vid salladen.
    • Skär laxen i mindre bitar och strö på salt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i några minuter.
    • Strö på tacokrydda och pressa över saften från ½ lime.
    • Fördela laxen på salladen och toppa med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g rödkål
    • 8 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 1 st morot
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk salt
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 st lime
    Bönsallad
    • 2 dl bönmix ICA
    • 2 msk färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.15 st gurka
    • 0.5 st mango

    Fredag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Fredag mellanmål 87 Kcal

    Ett kokt ägg

    Snabbt, enkelt, gott och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg

    Gör så här

    • Koka ägget till önskad konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokt ägg
  • Lördag frukost 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Lördag lunch 471 Kcal

    Nötgryta med sötpotatis

    En perfekt rätt att servera när ni är många vid middagsbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär löken i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta med olivolja.
    • Stek grytbitar tillsammans med sötpotatis, lök och vitlök.
    • Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, rödvin och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen.
    • Tillsätt ketjap manis, lagerblad och kryddpepparkorn.
    • Låt koka 1.5 timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Riv blomkål på rivjärn till blomkålsris.
    • Lägg blomkålsriset i en skål.
    • Skala och strimla morot.
    • Finhacka persilja.
    • Blanda ner med blomkålen.
    • Salta och peppra.
    • Servera köttgrytan med blomkålsriset och inlagda rödbetor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Lördag middag 228 Kcal

    Italiensk blomkålspizza

    En pizza med supergod blomkålsbotten, toppa med det du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Dela blomkålen i bitar och mixa i en matberedare.
    •  Lägg blomkålen i en kastrull med vatten och koka mjuk i ca 5 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ren kökshandduk.
    • Krama ur all vätska och lägg tillbaka blomkålen i matberedaren tillsammans med ost, ägg och kryddor.
    • Mixa till en deg.
    • Lägg pizzadegen på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck ut degen.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skala och finhacka lök och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Tillsätt vitlök, krossade tomater och kryddor.
    • Mixa tomatsåsen slät.
    • Lägg på tomatsåsen och toppa med smulad buffelmozzarella.
    • Dela tomaterna i halvor, skiva rödlöken tunt och skiva squashen tunt.
    • Lägg grönsakerna på pizzan.
    • Hacka paprika och strö över pizzan tillsammans med pinjenötter.
    • Strö på lite pizzakrydda eller örtagårdskrydda.
    • Höj temperaturen till 250 grader och sätt in pizzan i ugnen i 15 min.
    •  Servera med rucolasallad.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Lördag mellanmål 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad
  • Söndag frukost 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Söndag lunch 228 Kcal

    Italiensk blomkålspizza

    En pizza med supergod blomkålsbotten, toppa med det du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Dela blomkålen i bitar och mixa i en matberedare.
    •  Lägg blomkålen i en kastrull med vatten och koka mjuk i ca 5 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ren kökshandduk.
    • Krama ur all vätska och lägg tillbaka blomkålen i matberedaren tillsammans med ost, ägg och kryddor.
    • Mixa till en deg.
    • Lägg pizzadegen på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck ut degen.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skala och finhacka lök och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Tillsätt vitlök, krossade tomater och kryddor.
    • Mixa tomatsåsen slät.
    • Lägg på tomatsåsen och toppa med smulad buffelmozzarella.
    • Dela tomaterna i halvor, skiva rödlöken tunt och skiva squashen tunt.
    • Lägg grönsakerna på pizzan.
    • Hacka paprika och strö över pizzan tillsammans med pinjenötter.
    • Strö på lite pizzakrydda eller örtagårdskrydda.
    • Höj temperaturen till 250 grader och sätt in pizzan i ugnen i 15 min.
    •  Servera med rucolasallad.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Söndag middag 214 Kcal

    Torsk med rödbetssallad

    Kalorisnål rätt med torsk och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 120 g brysselkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 3 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Tillsätt örtagårdskrydda och citronsaft. Ugnsbaka 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och finhacka rödlök. Skär varje brysselkål i 6 klyftor. Blanda med rödbetorna tillsammans med olivolja, balsamico, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Lägg rödbetssalladen tillsammans med torsken på ett fat. Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor

    Ingredienser

    3 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 120 g brysselkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 3 st citronklyfta

    Söndag mellanmål 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 2 msk crème fraiche
  • 173 g smör
  • 6 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl riven ost
  • 250 g chevreost
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 3 dl mandelmjölk
  • 2 msk gräddfil
  • 0.5 dl riven peccorinoost
  • 350 g buffelmozzarella
  • 4 dl filmjölk
Frukt/grönt
  • 4 dl blåbär
  • 10 klyfta vitlök
  • 5 tsk färsk ingefära
  • 2.5 st lime
  • 8 st morot
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st röd paprika
  • 4 st salladslök
  • 300 g frysta sojabönor
  • 120 g bladspenat
  • 3.5 st rödlök
  • 400 g skogschampinjoner
  • 0.5 st sötpotatis
  • 3 st gul lök
  • 2 st blomkålshuvud
  • 2 tsk citronskal
  • 200 g rödkål
  • 17 st salladsblad
  • 2 st mango
  • 1 st avokado
  • 8 tsk limesaft
  • 1 st röd chili
  • 0.3 st gurka
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 st paprika
  • 10 st champinjoner
  • 1 st blomkål
  • 24 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.2 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 dl rucola
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 st kokta rödbetor
  • 120 g brysselkål
  • 3 st citronklyfta
Torrvaror
  • 1 portion granola med tropiska smaker
  • 6.5 tsk olivolja
  • 200 g sobanudlar
  • 5 tsk flytande honung
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 dl jordnötter
  • 6 dl mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl valnötter
  • 75 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 3.5 dl havregryn
  • 1.5 dl torkad papaya
  • 3 msk kokoschips
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 4.5 msk pinjenötter
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 8 st torkade aprikoser
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 28 st ägg
  • 2 st kokt ägg
  • 1200 g högrev
  • 300 g tonfisk
  • 300 g laxfilé
  • 1 st hel kyckling
  • 25 g rökt skinka
  • 600 g torskfile
Kryddor/smaksättare
  • 6 msk ketjap manis
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • 10 msk färsk koriander
  • 1 tsk srirachasås
  • 9.7 tsk salt
  • 1.5 msk balsamico
  • 10.4 krm örtagårdskrydda
  • 5 kvist färsk rosmarin
  • 2 st köttbuljongtärning
  • 4 st lagerblad
  • 16 st kryddpepparkorn
  • 6 msk persilja
  • 4 kvist färsk persilja
  • 2 msk gräslök
  • 4 msk basilika
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 påse tacokrydda
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk malen curry
  • vitlökspulver
Övrigt
  • 8 msk majonnäs
  • 100 g picklad rödlök
  • 4 dl rödvin
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 4 dl bönmix ICA
  • 2 msk ljus sirap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!