Tillbaka till menyerna

4 veckor

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1112 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 395 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål - 184 Kcal

      Stekt ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 395 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 395 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 395 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 395 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.4 gram

Fett: 42.1 gram

Protein: 21.2 gram

Energi: 634 kcal

  • Måndag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Måndag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Måndag middag 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.
    • Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Måndag mellanmål 184 Kcal

    Stekt ägg

    Snabbt, enkelt, proteinrikt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 184 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Värm upp en stekpanna
    • Klicka i smöret, knäck i ägget och stek det till önskad fasthet.
    • Strö över lite salt.
    • Välj själv om du vill behålla gulan hel eller knäcka den.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
  • Tisdag middag 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.
    • Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad
  • Onsdag lunch 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.
    • Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad
Frukt/grönt
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 5 st rödbetor
  • 0.25 st citron
  • 1 st rödlök
  • 50 g blandad sallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 125 g bacon
Mejeri
  • 3 msk smör
  • 4 msk kesella
  • 0.5 dl grädde
  • 100 g fetaost
Kryddor/smaksättare
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 msk balsamico
  • 1 krm salt
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
Övrigt
  • 4 msk rostad lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!