Tillbaka till menyerna

4 middagar

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 383 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

      383 kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 390 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    •  Wokade grönsaker med lövbiff

      390 kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 528 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Snabb grekisk fiskgryta

      528 kcal

      Snabb grekisk fiskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.5 gram

Fett: 19.4 gram

Protein: 39.8 gram

Energi: 433.6 kcal

  • Måndag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
  • Tisdag middag 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil
  • Onsdag middag 528 Kcal

    Snabb grekisk fiskgryta

    Lättlagad grekisk fiskgryta - passar utmärkt att ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frysta grönsaker
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g spenat

    Gör så här

    • Tina fisken något.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner de frysta grönsakerna.
    • Tillsätt tomater, buljongtärning, pesto, grädde och vatten.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Dela fisken i lagom stora bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt fisken i grytan och låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner spenat och servera. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frysta grönsaker
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g spenat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 200 g lövbiff
  • 400 g fryst torskrygg
Torrvaror
  • 3 tsk rapsolja
  • 60 g jordnötter
  • 3 tsk olivolja
Frukt/grönt
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 0.25 st vitkål
  • 1 st lime
  • 1 st salladslök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st morot
  • 200 g blomkål
  • 0.5 st röd paprika
  • 10 st champinjoner
  • 10 cm purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • 200 g frysta grönsaker
  • 6 st cocktailtomat
  • 75 g spenat
Kryddor/smaksättare
  • 1 förp pad thaisås
  • 5 msk teriyakisås
  • 2 msk färsk basilika
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk grön pesto
Mejeri
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl grädde

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!