Tillbaka till menyerna

250528-250603

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 501 Kcal

  • Torsdag - 406 Kcal

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.1 gram

Fett: 16.9 gram

Protein: 36.5 gram

Energi: 453.7 kcal

  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Onsdag lunch 277 Kcal

    Torskgryta med saffran

    God fiskgryta smaksatt med saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar. Strimla purjolök och paprika. Dela haricot verts på mitten. Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken några minuter. Lägg i vitlök och grönsaker. Smula ner fiskbuljongtärningen och tillsätt vatten.
    • Låt koka ihop. Häll på grädde och strö på saffran. Koka ytterligare någon minut. Toppa med hackad persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja
  • Torsdag frukost 175 Kcal

    Tomatsmoothie med vitlök och chili

    En tomatsmoothie med mycket smak som sätter igång förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 175 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 styck tomat
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 0.3 klyfta vitlök
    • 0 jordgubbar
    • 0.3 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skär tomater, paprika och selleri i bitar.
    • Riv eller pressa vitlök.
    • Lägg i en blender tillsammans med jordgubbar, persilja, chiliflakes, olja och citronsaft.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 styck tomat
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 st selleristjälk
    • 0.3 klyfta vitlök
    • 0 jordgubbar
    • 0.3 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st citron

    Torsdag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Enkelt och snabbt för dagar när det är stressigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 msk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1.3 msk färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
Frukt/grönt
  • 0.5 st äpple
  • 5 cm purjolök
  • 1 st paprika
  • 100 g haricots verts
  • 1.3 klyfta vitlök
  • 2.5 styck tomat
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st selleristjälk
  • jordgubbar
  • 0.25 st citron
Mejeri
  • 1 dl havredryck
  • 1 tsk smör
  • 0.5 dl grädde
  • 100 g keso mexican salsa
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g fryst torskrygg
  • 100 g tonfisk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.