Tillbaka till menyerna

22-29 Augusti

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 366 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 602 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 602 Kcal

      Torsk med räkor och pepparrot

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 401 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 401 Kcal

      Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 660 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 660 Kcal

      Grillad fläskkarré med färgglad grönsaksplåt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 531 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 24.7 gram

Fett: 26.7 gram

Protein: 41.4 gram

Energi: 511.9 kcal

  • Tisdag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime
  • Onsdag middag 602 Kcal

    Torsk med räkor och pepparrot

    Vill du bjuda på en enkel fiskrätt så testa detta recept. En måltid med torsk, räkor och pepparrot samt ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 62 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen.
    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på medelvärme ca 4 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ta upp fisken och håll den varm.
    • Lägg en klick smör i pannan och stek sojabönor och ärter i några minuter.
    • Strö på salt och peppar samt dill. 
    • Fördela ärterna och bönorna på tallrikar och lägg upp fisken på en tallrik.
    • Toppa med hackat ägg, räkor, majonnäs och riven pepparrot.
    • Dekorera med en dillkvist och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot
  • Torsdag middag 401 Kcal

    Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Gör så här

    • Skär kyckling i små bitar. Skala och riv vitlök. Skala och riv rotfrukterna grovt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök, rotfrukter och purjolök några minuter.
    • Tillsätt krydda, vatten, hönsbuljongtärning och kokosmjölk.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk
  • Fredag middag 660 Kcal

    Grillad fläskkarré med färgglad grönsaksplåt

    En färgglad tallrik med grillad fläskkarré och grönsaker. Välj gärna blomkål i olika färger om det finns annars går det bra med vit blomkål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 660 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttet i en skål och blanda ner riven vitlök, bbqsås, salt, peppar och örter. Låt marinera 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötter på längden och lägg på en plåt.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg bredvid. Skär blomkålen i buketter och lägg på plåten.
    • Ringla olivolja över och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Grilla köttet runt om i ca 7 minuter och lägg på ett fat. Strimla salladslök och lägg över köttet.
    • Strö på stekt halloumi på blomkålen, fetaost på rödbetorna och parmesan på morötterna.
    • Toppa med hackad persilja.
    • Servera med grillad fläskkarré.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja
  • Söndag lunch 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfilé
  • 4 st kokt ägg
  • 400 g räkor med skal
  • 600 g torskrygg
  • 300 g fläskkarré
  • 250 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 0.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 st morot
  • 1 st gul paprika
  • 200.5 st blomkål
  • 10.25 st purjolök
  • 0.5 st lime
  • 100 g frysta sojabönor
  • 2 dl frysta ärtor
  • 1 st palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 1 st salladslök
  • 3 st rödbetor
  • 1 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
Torrvaror
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter
  • 1.5 tsk olivolja
  • 200 ml lätt kokosmjölk
  • 1 msk bbq sås
  • 200 g krossade tomater
Kryddor/smaksättare
  • 50 g pad thai woksås
  • 4 msk färsk dill
  • 4 msk pepparrot
  • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 kvist färsk persilja
  • 0.5 kruka färsk basilika
Mejeri
  • 9 tsk smör
  • 50 g halloumi
  • 25 g fetaost
  • 25 g riven parmesanost
  • 2.5 msk grädde
Övrigt
  • 4 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!