Tillbaka till menyerna

2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1136 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Middag - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1276 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 591 Kcal

      Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    • Middag - 344 Kcal

      Varm sallad med boursinost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 374 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 194 Kcal

      Sallad med lax och senapscréme

    • Middag - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1106 Kcal

    • Frukost - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Lunch - 355 Kcal

      Ost och skinkomelett

    • Middag - 704 Kcal

      Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 275 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Keso med äpple och jordgubbar

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 373 Kcal

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 605 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 410 Kcal

      Lammburgare med feta

    • Middag - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.3 gram

Fett: 45.7 gram

Protein: 43.2 gram

Energi: 734.9 kcal

  • Måndag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    En riktigt stadig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Måndag middag 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Tisdag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 591 Kcal

    Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    Avokado har ett högt näringsvärde och brukar ibland kallas som en superråvara! Vad är avokado bra för? Superråvaran innehåller vitamin A, E och avokatin B, alfa- och betakaroten, biotin samt vegetabiliska och omättade fetter.  Avokado är även full med antioxidanter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och skinka.
    • Gröp ur avokadon och skär i skivor.
    • Lägg på avokadon på omeletten och låt stelna helt. L
    • Lägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle. Skär i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Tisdag middag 344 Kcal

    Varm sallad med boursinost

    En härligt välkomponerad sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st broccolistånd
    • 125 g sparris
    • 125 g haricots verts
    • 125 g sockerärtor
    • 0.25 st zucchini
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursin färskost
    • 10 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    Topping
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.25 st citron
    • 0.3 kruka timjan

    Gör så här

    • Dela broccoli i mindre buketter.
    • Skölj och dela sparris, haricot verts, sockerärtor och zucchini i bitar.
    • Skala och hacka salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker i cirka 5 min.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp spenat på tallrikar och lägg på de varma grönsakerna.
    • Fördela ost över.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter med honung, salt och oregano.
    • Lägg på salladen.
    • Kärna ur granatäpplet och strö över kärnorna på salladen.
    • Riv skalet från citronen.
    • Filéea citronen i klyftor och lägg på över salladen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st broccolistånd
    • 125 g sparris
    • 125 g haricots verts
    • 125 g sockerärtor
    • 0.25 st zucchini
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursin färskost
    • 10 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    Topping
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.25 st citron
    • 0.3 kruka timjan
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 194 Kcal

    Sallad med lax och senapscréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 194 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g machesallad
    • 50 g gravad lax
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st gurka
    • 1 msk dill
    • 25 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk senap
    • 1 tsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med senapscrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Skär broccolin i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa över saften från citronen över broccolin och strö på salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg på skivor av lax, och citronmarinerad broccoli.
    • Dela tomater och skiva gurkan och lägg bredvid.
    • Servera med senapscrémen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g machesallad
    • 50 g gravad lax
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st gurka
    • 1 msk dill
    • 25 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk senap
    • 1 tsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Torsdag lunch 355 Kcal

    Ost och skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Gör så här

    • Knäck äggen en bunke och vispa med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Lägg på ost och skinka och stek omeletten någon minut eller tills den är fast.
    • Rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Torsdag middag 704 Kcal

    Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 704 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
    • Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
    • Ställ in i kylen.
    • Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
    • Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
    • Hacka cashewnöttergrovt.
    • Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
    • Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
    • Lägg på cornichonsgurka och tomater.
    • Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta
  • Fredag frukost 275 Kcal

    Keso med äpple och jordgubbar

    Snabblagad frukost och mellanmål - keso toppat med äpple, jordgubbar och mandlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och blanda med vaniljpulver.
    • Skär äpplet och jordgubbarna i mindre bitar och toppa med 1 msk hackad mandel.
    • Vill du kan du toppa med kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar
  • Lördag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 410 Kcal

    Lammburgare med feta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g lammfärs
    • 0.2 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 st salladsblad
    • -0.75 st granatäpple

    Gör så här

    • Blanda färs och örtkryddor i en skål.
    • Skala och hacka vitlök och blanda ner i färsen med salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek några minuter per sida i smör i en stekpanna.
    • Lägg burgarna på salladsblad och smula över ost och lägg rödlök på burgarna.
    • Kärna ur granatäpplet och strö över granatäppelkärnorna på burgaren.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g lammfärs
    • 0.2 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 st salladsblad
    • -0.75 st granatäpple

    Söndag middag 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja
Mejeri
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 3.66 tsk smör
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2.75 dl riven ost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 2 skiva ost
  • 60 g Boursin färskost
  • 1.65 msk gräddfil
  • 0.5 dl havremjölk
  • 130 g mozarella
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 50 g fetaost
  • 250 g keso
Frukt/grönt
  • 1 dl färska björnbär
  • 7 st cocktailtomat
  • 0.5 dl rucola
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 st morot
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st banan
  • 1 st avokado
  • 0.5 st broccolistånd
  • 125 g sparris
  • 125 g haricots verts
  • 125 g sockerärtor
  • 0.25 st zucchini
  • 1 st salladslök
  • 30 g spenat
  • granatäpple
  • 1.5 st citron
  • 0.3 kruka timjan
  • 25 g machesallad
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st gurka
  • 150 g broccoli
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 klyfta vitlök
  • 6 msk purjolök
  • blandad sallad
  • 1 styck tomat
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st gul paprika
  • 4 st citronklyfta
  • 0.25 st äpple
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 1 st grapefrukt
  • 2 st salladsblad
  • 1.5 st gul lök
Övrigt
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 1 msk senap
  • 1.5 msk majonnäs
  • 5 st cornichongurkor
  • 1 msk mandlar
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 15 st ägg
  • 40 g falukorv med hög kötthalt
  • 500 g kassler
  • 50 g rökt skinka
  • 50 g gravad lax
  • 25 gram skinka
  • 650 g lammfärs
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalska örter
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 msk oregano
  • 2 msk dill
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk persilja
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.2 tsk örtkryddor provencale
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 10 st pekannötter
  • 2 tsk honung
  • 8 dl kaffe
  • 1 dl svart quinoa
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 1 dl cashewnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!