Tillbaka till menyerna

2.0 Standard v2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 720 Kcal

  • Tisdag - 847 Kcal

  • Onsdag - 999 Kcal

  • Torsdag - 832 Kcal

  • Fredag - 254 Kcal

    • Frukost

    • Tonfiskröra med röd pesto

      254 kcal

      Tonfiskröra med röd pesto

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.1 gram

Fett: 43.1 gram

Protein: 42.9 gram

Energi: 730.2 kcal

  • Måndag lunch 295 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Måndag middag 425 Kcal

    Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    Goda laxbiffar med fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Gör så här

    • Skär lax i mindre bitar. Lägg i en mixer och mixa eller använd mixerstav.
    • Lägg färsen i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva salladslök. Blanda ner i färsen tillsammans med hackad koriander, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek ett par minuter på varje sida.
    • Skala och skär morot tunt på längden. Skär gurka tunt på längden. Strimla chili. Lägg i en skål. Tillsätt sesamolja, limesaft (använd 1/4 av limen) och soja.
    • Blanda ihop yoghurt, sweetchili sås och sriracha sås till en dressing.
    • Lägg upp laxbiffarna på ett fat. Servera med gurksallad och dressing. Dekorera med gräslök och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås
  • Tisdag lunch 425 Kcal

    Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    Goda laxbiffar med fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Gör så här

    • Skär lax i mindre bitar. Lägg i en mixer och mixa eller använd mixerstav.
    • Lägg färsen i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva salladslök. Blanda ner i färsen tillsammans med hackad koriander, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek ett par minuter på varje sida.
    • Skala och skär morot tunt på längden. Skär gurka tunt på längden. Strimla chili. Lägg i en skål. Tillsätt sesamolja, limesaft (använd 1/4 av limen) och soja.
    • Blanda ihop yoghurt, sweetchili sås och sriracha sås till en dressing.
    • Lägg upp laxbiffarna på ett fat. Servera med gurksallad och dressing. Dekorera med gräslök och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Tisdag middag 422 Kcal

    Köttfärssås med vitkålssallad

    Vitkålssallad med en god kryddig köttfärssås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och tillsätt lök och vitlök.
    • Stek i ytterligare några minuter och krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och Srirachaasås efter smak.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt grädde.
    • Strimla vitkål tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera köttfärssåsen med vitkålssalladen, några cocktailtomater och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 422 Kcal

    Köttfärssås med vitkålssallad

    Vitkålssallad med en god kryddig köttfärssås till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och tillsätt lök och vitlök.
    • Stek i ytterligare några minuter och krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, tomatpuré och Srirachaasås efter smak.
    • Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt grädde.
    • Strimla vitkål tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera köttfärssåsen med vitkålssalladen, några cocktailtomater och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 tsk srirachasås
    • 3 msk grädde
    • 1 msk färsk basilika
    • 6 st cocktailtomat
    Vitkålssallad
    • 3 dl vitkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 578 Kcal

    Tre rårakor upplagda på en vit tallrik, toppade med en klick pepparotskräm.

    Råraka av sötpotatis med pepparrotskräm

    En vegetarisk rätt med krispiga sötpotatisrårakor och en frisk pepparrotskräm. Serveras med inlagda färskostfyllda paprikor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 578 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sås
    • 1 msk pepparrot
    • 1 tsk gräslök
    • 1 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Råkaka
    • 300 g sötpotatis
    • 50 g halloumi
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk smör
    Tillbehör
    • 6 st inlagda färskostfyllda paprikor

    Gör så här

    • Riv pepparrot och finhacka gräslök.
    • Blanda crème fraiche, pepparrot, gräslök, salt och peppar i en skål.
    • Riv sötpotatis och halloumi grovt. Hacka gräslök.
    • Blanda sötpotatis, halloumi och ¾ av gräslöken i en bunke och strö på salt och peppar.
    • Forma blandningen till 6 mindre plättar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek plättarna på medelvärme till de får en fin färg.
    • Lägg upp plättarna på tallrikar och lägg en klick pepparrotskräm på varje.
    • Toppa med resten av den hackade gräslöken.
    • Servera tillsammans med inlagda paprikor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Sås
    • 1 msk pepparrot
    • 1 tsk gräslök
    • 1 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Råkaka
    • 300 g sötpotatis
    • 50 g halloumi
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk smör
    Tillbehör
    • 6 st inlagda färskostfyllda paprikor
  • Torsdag lunch 578 Kcal

    Tre rårakor upplagda på en vit tallrik, toppade med en klick pepparotskräm.

    Råraka av sötpotatis med pepparrotskräm

    En vegetarisk rätt med krispiga sötpotatisrårakor och en frisk pepparrotskräm. Serveras med inlagda färskostfyllda paprikor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 578 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sås
    • 1 msk pepparrot
    • 1 tsk gräslök
    • 1 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Råkaka
    • 300 g sötpotatis
    • 50 g halloumi
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk smör
    Tillbehör
    • 6 st inlagda färskostfyllda paprikor

    Gör så här

    • Riv pepparrot och finhacka gräslök.
    • Blanda crème fraiche, pepparrot, gräslök, salt och peppar i en skål.
    • Riv sötpotatis och halloumi grovt. Hacka gräslök.
    • Blanda sötpotatis, halloumi och ¾ av gräslöken i en bunke och strö på salt och peppar.
    • Forma blandningen till 6 mindre plättar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek plättarna på medelvärme till de får en fin färg.
    • Lägg upp plättarna på tallrikar och lägg en klick pepparrotskräm på varje.
    • Toppa med resten av den hackade gräslöken.
    • Servera tillsammans med inlagda paprikor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Sås
    • 1 msk pepparrot
    • 1 tsk gräslök
    • 1 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Råkaka
    • 300 g sötpotatis
    • 50 g halloumi
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk smör
    Tillbehör
    • 6 st inlagda färskostfyllda paprikor

    Torsdag middag 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto
  • Fredag lunch 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 0.5 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st salladslök
  • 2 st morot
  • 10 cm gurka
  • 0.25 st röd chili
  • 0.75 st lime
  • 26 st cocktailtomat
  • 3 dl vitkål
  • 300 g sötpotatis
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 1 st Isbergssalladshuvud
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 100 g krossade tomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g nötfärs
  • 300 g laxfilé
  • 300 g tonfisk i vatten
Kryddor/smaksättare
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 3 msk soja
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 msk gräslök
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 1 krm Srirachasås
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk srirachasås
  • 5 msk färsk basilika
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk pepparrot
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 4 st basilikakvist
Övrigt
  • 1 dl gurka inlagd
  • 6 st inlagda färskostfyllda paprikor
  • 2 msk majonnäs
  • 4 tsk röd pesto
Mejeri
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 3 msk grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g halloumi
  • 1 msk smör

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.