Tillbaka till menyerna

1850 kcal

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1622 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 239 Kcal

      Frömusli med vaniljsmak

    • Lunch - 433 Kcal

      Rödbetssallad med halloumi

    • Middag - 558 Kcal

      Omelettwrap med tonfiskröra

    • Mellanmål - 392 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    • Dessert

  • Tisdag - 1099 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 239 Kcal

      Frömusli med vaniljsmak

    • Lunch - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Middag - 300 Kcal

      Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    • Mellanmål - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Dessert

  • Onsdag - 1773 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 393 Kcal

      Äggröra med tonfisk eller lax

    • Lunch - 525 Kcal

      Thaiwok med risnudlar

    • Middag - 733 Kcal

      Lasagne

    • Mellanmål - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Dessert

  • Torsdag - 1086 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 260 Kcal

      Fruktsallad med keso

    • Lunch - 303 Kcal

      Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    • Middag - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Mellanmål - 207 Kcal

      Morotsbröd

    • Dessert

  • Fredag - 334 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Havrebröd med pumpafrön

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 173 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.7 gram

Fett: 54.5 gram

Protein: 64.2 gram

Energi: 1014.5 kcal

  • Måndag frukost 239 Kcal

    Frömusli med vaniljsmak

    Ett gott recept på musli med smak av vanilj. Servera frömuslin med yoghurt och frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 180 g salladstopping ICA
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm vaniljpulver

    Gör så här

    • Rosta salladstoppingen i en torr panna några minuter.
    • Häll på honung och strö över lite vaniljpulver.
    • Blanda om och lägg upp på ett bakplåtspapper.
    • Låt svalna och förvara torrt i en skål.
    • Servera med yoghurt och frukt.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 180 g salladstopping ICA
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm vaniljpulver

    Måndag lunch 433 Kcal

    Rödbetssallad med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Koka rödbetorna med skal ca 30 minuter.
    • Skala och skär i bitar och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och honung och strö på torkade örter, salt och peppar.
    • Lägg rödbetor på en tallrik.
    • Strö på groddar och persilja.
    • Skiva halloumi och stek i olja någon minut.
    • Toppa salladen med halloumin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Måndag middag 558 Kcal

    Omelettwrap med tonfiskröra

    Denna omelettwrap går lika bra till stadig frukost som till lunch eller på picknicken. Mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 558 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål och riv i citronskal.
    • Knäck äggen i en skål och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 dl gräddfil
    • 2 krm torkade franska örter
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st små plommontomater
    • 1 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 2.5 g smör

    Måndag mellanmål 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Förbered morgonens frukost kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
  • Tisdag frukost 239 Kcal

    Frömusli med vaniljsmak

    Ett gott recept på musli med smak av vanilj. Servera frömuslin med yoghurt och frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 180 g salladstopping ICA
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm vaniljpulver

    Gör så här

    • Rosta salladstoppingen i en torr panna några minuter.
    • Häll på honung och strö över lite vaniljpulver.
    • Blanda om och lägg upp på ett bakplåtspapper.
    • Låt svalna och förvara torrt i en skål.
    • Servera med yoghurt och frukt.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 180 g salladstopping ICA
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm vaniljpulver

    Tisdag lunch 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Tisdag middag 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Tisdag mellanmål 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat
  • Onsdag frukost 393 Kcal

    Äggröra med tonfisk eller lax

    Supersnabb frukost eller mellanmål. Blanda ihop en äggröra och ät den tillsammans med tonfisk eller lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 393 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör

    Gör så här

    • Fördela lax eller tonfisk på en tallrik.
    • Lägg på lite sallad och gräslök.
    • Skiva äpplet och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggröran.
    • Rör om med en trägaffel och stek ca 30 sekunder.
    • Lägg äggröran på tallriken och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g varmrökt lax
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st äpple
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör

    Onsdag lunch 525 Kcal

    Thaiwok med risnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 69 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.67 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 75 g sugarsnaps
    • 50 g minimajs
    • 10 g cashewnötter

    Gör så här

    • Koka risnudlarna enligt förpackningen på paketet.
    • Skala och skär morot och lök i mindre bitar.
    • Riv vitlök och ingefära fint.
    • Hacka koriandern.
    • Hetta upp en kastrull med rapsolja och bryn grönsaker, lök, vitlök tillsammans ingefära i några minuter.
    • Häll på kokosmjölken och tillsätt currypasta, limessaft och honung.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop i 5 minuter.
    • Bryt broccolin i buketter och lägg ner i grytan tillsammans med minimajs och sugarsnaps och låt allt bli varmt.
    • Servera med risnudlar, färsk koriander, en limeklyfta och rostade cashewnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.67 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 75 g sugarsnaps
    • 50 g minimajs
    • 10 g cashewnötter

    Onsdag middag 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Onsdag mellanmål 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk
  • Torsdag frukost 260 Kcal

    Fruktsallad med keso

    Fräsch fruktsallad som serveras tillsammans med keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Gör så här

    • Skär alla frukter i små bitar och lägg i en skål.
    • Servera med keso.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st päron
    • 1 st kiwi
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl blåbär
    • 250 g keso

    Torsdag lunch 303 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 303 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Torsdag middag 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Torsdag mellanmål 207 Kcal

    Morotsbröd

    Riktigt goda morotsbröd, extra goda när de är nybakade - servera med färskost och valfria grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
    • 1 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk salt
    • 1 msk ljus sirap
    • 100 g rivna morötter
    • 2 st riven morot
    • 14 dl dinkelfullkornsmjöl
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Smula jästen i en bunke.
    • Tillsätt vatten och rör om så jästen löser sig.
    • Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om.
    • Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig.
    • Spara lite av mjölet till utbakningen.
    • Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    • Häll ut degen på mjölat bakbord och tillsätt resten av mjölet om det behövs.
    • Knåda degen smidig och format till en rulle.
    • Dela rulle i 20 bitar och forma till bollar.
    • Lägg bollarna på en smord plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Pensla bollarna med ett uppvispat ägg och strö på solroskärnor.
    • Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
    • 1 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk salt
    • 1 msk ljus sirap
    • 100 g rivna morötter
    • 2 st riven morot
    • 14 dl dinkelfullkornsmjöl
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0.25 dl solrosfrön
  • Fredag frukost 334 Kcal

    Havrebröd med pumpafrön

    Ett gott mättande bröd som du lätt kan frysa in och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken.
    • Värm till 37 grader och häll i en skål.
    • Tillsätt honung och salt.
    • Smula ner jästen och tillsätt havremjöl och dinkelsikt.
    • Blanda om degen ordentligt och forma till 12 st runda bullar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
    • Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på solrosfrön och pumpafrön.
    • Grädda i 12 minuter och låt svalna.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön
  • Lördag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk
Övrigt
  • 360 g salladstopping ICA
  • 1 msk majonnäs
  • 3 dl bär (frysta)
  • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 1 msk ljus sirap
Torrvaror
  • 5 tsk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 tsk honung
  • 2 msk chiafrön
  • 4.25 msk solrosfrön
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 25 gram rostade sesamfrön
  • 100 g risnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 10 g cashewnötter
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl linfrön
  • 14 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 6 dl havremjöl
  • 6 dl dinkelsikt
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 krm vaniljpulver
  • 1 tsk torkade örter
  • persilja
  • 2 krm torkade franska örter
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 4.5 msk färsk koriander
  • 5 msk ketjap manis
  • 1 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk basilika
  • 4 msk grön pesto
  • 3.5 msk gräslök
  • 0.67 msk röd currypaste
  • 3 msk stark chilisås
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk ajvar relish
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 4 tsk salt
  • 1 msk kanel
Frukt/grönt
  • 2 st rödbetor
  • böngroddar
  • 6 klyfta vitlök
  • 1 st citron
  • 5 st små plommontomater
  • 8 st salladsblad
  • 2 st apelsin
  • 1.5 dl blåbär
  • 3 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 4 st limeskiva
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.25 st rödlök
  • 0.5 styck tomat
  • 0.5 st äpple
  • 1.5 st gul lök
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st broccolistånd
  • 75 g sugarsnaps
  • 50 g minimajs
  • 2 st zucchini
  • 2 st orange paprika
  • 1 dl blandsallad
  • 1 st päron
  • 1 st kiwi
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 dl rucola
  • 225 g sparris
  • 4 st rädisor
  • 1 st citronklyfta
  • 100 g rivna morötter
  • 2 st riven morot
Mejeri
  • 75 g halloumi
  • 0.2 dl gräddfil
  • 119.5 g smör
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1 msk grädde
  • 200 g mozzarella
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 8 dl mjölk
  • 250 g keso
  • 75 g färskost med vitlök
  • 75 g färsk jäst
  • 1 dl havremjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g tonfisk
  • 7 st ägg
  • 600 g fläskfile
  • 550 g torskrygg
  • 50 g varmrökt lax
  • 600 g nötfärs
  • 300 g kycklingfärs
  • 3 msk stenbitsrom
  • 1 st uppvispat ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!