Tillbaka till menyerna

15 juni 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 815 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Keso med hallon och physalis

    • Lunch - 149 Kcal

      Parmalindad sparris med persikosalsa

    • Middag - 502 Kcal

      Rödbetssallad med fetaost och rostade valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 372 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 366 Kcal

      Lax med parmesan

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.3 gram

Fett: 30.2 gram

Protein: 34.8 gram

Energi: 593.5 kcal

  • Lördag frukost 164 Kcal

    Keso med hallon och physalis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på hallon.
    • Dela physalis och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Lördag lunch 149 Kcal

    Parmalindad sparris med persikosalsa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 149 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g sparris
    • 2 st skiva parmaskinka
    • 0.5 st persika
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten under 3 minuter.
    • Dela persikan och ta bort kärnan.
    • Skär persika i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg 3 sparrisar i mitten på en skinkbit och fördela persikoröran över.
    • Rulla ihop så att det blir 2 rullar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g sparris
    • 2 st skiva parmaskinka
    • 0.5 st persika
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 502 Kcal

    Rödbetssallad med fetaost och rostade valnötter

    En favoritkombination i en sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 502 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g blandad sallad
    • 1 kvist färsk persilja
    • 50 g fetaost
    • 0.25 st granatäpple
    Rostade valnötter
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.2 tsk salt
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skär rödbetorna i större bitar och lägg i en skål.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och persilja.
    • Lägg salladen på ett stort fat och lägg rödbetsblandningen över.
    • Smula fetaost över och lägg på granatäpplekärnor.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt.
    • Toppa salladen med valnötter och dekorera med en citronklyfta och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g blandad sallad
    • 1 kvist färsk persilja
    • 50 g fetaost
    • 0.25 st granatäpple
    Rostade valnötter
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.2 tsk salt
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 0.25 st citron
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 366 Kcal

    Lax med parmesan

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 90 g soltorkade tomater i olja
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela soltorkade tomater och den rivna parmesanosten i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över pinjenötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 90 g soltorkade tomater i olja
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter
Mejeri
  • 125 g keso
  • 0.25 dl gräddfil
  • 50 g fetaost
  • 3 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 1 dl hallon (färska)
  • 4 st physalis
  • 125 g sparris
  • 0.5 st persika
  • 250 g förkokta rödbetor
  • 10 g blandad sallad
  • 0.25 st granatäpple
  • 0.25 st citron
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st skiva parmaskinka
  • 600 g laxfilé
Torrvaror
  • 0.5 msk olivolja
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 1 msk valnötter
  • 3 dl kaffe
  • 2 msk pinjenötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 kvist färsk persilja
  • 0.2 tsk salt
Övrigt
  • 90 g soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!