Tillbaka till menyerna

12-23

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 599 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 253 Kcal

      Riswrap med kyckling

    • Middag - 340 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1040 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Bärsorbet

    • Lunch - 533 Kcal

      Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    • Middag - 444 Kcal

      Stekt lax med spenatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 716 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 340 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Middag - 370 Kcal

      Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 993 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 444 Kcal

      Stekt lax med spenatsås

    • Middag - 543 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 551 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 162 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Middag - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1070 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    • Middag - 550 Kcal

      Ajvarspett med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 401 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 182 Kcal

      Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    • Middag - 150 Kcal

      Asiatiska kalkonbullar med sweet chiligrönsaker

    • Mellanmål - 63 Kcal

      Bärsorbet

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 43.3 gram

Fett: 40.9 gram

Protein: 52.8 gram

Energi: 766.9 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 253 Kcal

    Riswrap med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st risblad
    • 25 g sockerärtor
    • 0 gurka
    • 1 dl vitkål
    • 50 g färdiggrillad kyckling
    Dressing
    • 0.33 msk soja
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.15 msk sesamfrön
    • 0 st röd chili
    • 3 msk koriander

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
    • Strimla sockerärtor och gurka.
    • Blanda ner grönsakerna i dressingen.
    • Blötlägg risbladen i vatten i ca 30 sekunder eller tills de är mjuka.
    • Lägg risbladen på skärbrädan och fördela grönsaker och kycklingkött över.
    • Lägg på ärtskott och rulla ihop till en wrap.
    • Strö på lite sesamfrön och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st risblad
    • 25 g sockerärtor
    • 0 gurka
    • 1 dl vitkål
    • 50 g färdiggrillad kyckling
    Dressing
    • 0.33 msk soja
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.15 msk sesamfrön
    • 0 st röd chili
    • 3 msk koriander

    Måndag middag 340 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 63 Kcal

    Bärsorbet

    En superfräsch sorbet gjord på bland annat av frysta bär och sojayoghurt! Inför servering, toppa med färska eller frysta bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ner alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en slät sorbet.
    • För över glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Låt tina en stund innan servering.
    • Toppa med färska eller frysta bär.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)

    Tisdag lunch 533 Kcal

    Kycklingbiffar med avokado och mozzarella

    Goda kycklingbiffar med inspiration från det italienska köket! Gillar du inte kycklingfärs? Då kan du byta ut detta mot nötfärs eller högrevsfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 533 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärsen med torkad basilika, finriven vitlök, hackad rödlök och salta och peppar.
    • Forma färsen till två biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna i några minuter så de får fin färg.
    • Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
    • Skär tomater och avokado i bitar och blanda med mozzarella, pesto, salt och peppar.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st avokado
    • 100 g cocktailtomater
    • 150 g minimozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 444 Kcal

    Stekt lax med spenatsås

    Lax och spenat är en god och berikande kombo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 150 g frusen spenat
    • 1 msk grädde
    • 0.3 dl mjölk
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca 6-7 minuter.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp olivolja i en kastrull och bryn lök.
    • Tillsätt spenat och låt tina i kastrullen.
    • Blanda ner grädde och mjölk.
    • Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Servera laxen med spenatsåsen och lite citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 150 g frusen spenat
    • 1 msk grädde
    • 0.3 dl mjölk
    • 1 st citronklyfta
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 340 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 370 Kcal

    Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    Mycket trevliga och smakrika köttbullar med en mynta och tomatsalsa till. Bjud familjen på en god söndagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och riv löken grovt och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blandaffärs, persilja, senapspulver, salt och svartpeppar.
    • Forma till stora köttbullar och brun i en stekpanna i lite olivolja i c:a 5 minuter.
    • Häll på lite vatten och låt sjuda i ytterligare några minuter tills färsen är klar.
    • Hacka 4 tomater grovt och lägg i en skål.
    • Pressa lite citron och blanda ner mynta, honung, salt, svartpeppar och olja.
    • Skiva de två återstående och lägg på ett serveringsfat eller på ett bananblad (om du får tag i ett).
    • Lägg på de varma köttbullarna och servera med tomat-Salsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 444 Kcal

    Stekt lax med spenatsås

    Lax och spenat är en god och berikande kombo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 150 g frusen spenat
    • 1 msk grädde
    • 0.3 dl mjölk
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca 6-7 minuter.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp olivolja i en kastrull och bryn lök.
    • Tillsätt spenat och låt tina i kastrullen.
    • Blanda ner grädde och mjölk.
    • Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Servera laxen med spenatsåsen och lite citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 150 g frusen spenat
    • 1 msk grädde
    • 0.3 dl mjölk
    • 1 st citronklyfta

    Torsdag middag 543 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 162 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull.
    • Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med ingefära i lite olivolja.
    • Skala och slanta morötterna och tillsätt till kastrullen.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka i ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och lite cayennepeppar efter smak.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Fredag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
  • Lördag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Lördag lunch 370 Kcal

    Köttbullar med mynta- och tomatsalsa

    Mycket trevliga och smakrika köttbullar med en mynta och tomatsalsa till. Bjud familjen på en god söndagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och riv löken grovt och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blandaffärs, persilja, senapspulver, salt och svartpeppar.
    • Forma till stora köttbullar och brun i en stekpanna i lite olivolja i c:a 5 minuter.
    • Häll på lite vatten och låt sjuda i ytterligare några minuter tills färsen är klar.
    • Hacka 4 tomater grovt och lägg i en skål.
    • Pressa lite citron och blanda ner mynta, honung, salt, svartpeppar och olja.
    • Skiva de två återstående och lägg på ett serveringsfat eller på ett bananblad (om du får tag i ett).
    • Lägg på de varma köttbullarna och servera med tomat-Salsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk persilja
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    Mynta- och tomatsalsa
    • 6 styck tomat
    • 2 st citronklyfta
    • 2 msk mynta
    • 1 msk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk olivolja

    Lördag middag 550 Kcal

    Ajvarspett med coleslaw

    Goda nötfärsspett med ajvar som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Gör först coleslawsalladen genom att lägga vitkål i en skål.
    • Skala skiva rödlök tunt.
    • Skala och riv morötterna grovt.
    • Blanda vitkål, rödlök, morötter, senap, majonnäs och gräddfil i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blötlägg spett.
    • Finhacka vitlök, färs, ajvar och persilja i en bunke.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Forma färsk runt träspett och pensla med olja.
    • Lägg på grillen och grilla runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med citronskivor, coleslaw, ajvar relish, turkisk yoghurt och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Coleslaw
    • 6 dl vitkål
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 3 msk majonnäs
    • 3 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 1 st citronklyfta
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 182 Kcal

    Tonfisksallad med 
citronmarinerad broccoli

    En hälsosam sallad med tonfisk och citronmarinerad broccoli, toppa med citronskiva!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå några minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple

    Söndag middag 150 Kcal

    Asiatiska kalkonbullar med sweet chiligrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kalkonfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 4 st polkabetor
    • 1 st gul lök
    • 100 g sockerärtor
    • 3 tsk sesamolja
    • 3 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 1 msk vitvinsvinäger

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienserna till kalkonbullarna i en skål.
    • Forma smeten till bullar.
    • Heta upp en stekpanna med olivolja och bryn bullarna runt om i cirka 5-7 min på medelvärme.
    • Skala och skiva polkabetor och lök.
    • Strimla sockerärtor och lägg alla grönsaker i en skål.
    • Blanda ner sesamolja, sweet chilisås, saften från lime och vitvinsvinäger och blanda runt.
    • Servera upp salladen på tallrikar och lägg på kalkonbullarna.
    • Dekorera med koriander och granatäpplekärnor och en klyfta lime.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kalkonfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 4 st polkabetor
    • 1 st gul lök
    • 100 g sockerärtor
    • 3 tsk sesamolja
    • 3 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 1 msk vitvinsvinäger

    Söndag mellanmål 63 Kcal

    Bärsorbet

    En superfräsch sorbet gjord på bland annat av frysta bär och sojayoghurt! Inför servering, toppa med färska eller frysta bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ner alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en slät sorbet.
    • För över glassen till en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
    • Låt tina en stund innan servering.
    • Toppa med färska eller frysta bär.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 gram Blandade bär
    • 2 dl sojayoghurt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk honung
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 1 dl hallon (färska)
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 2 st risblad
  • 0.15 msk sesamfrön
  • 10 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 3 tsk rapsolja
  • 60 g jordnötter
Frukt/grönt
  • 125 g sockerärtor
  • gurka
  • 7.25 dl vitkål
  • 6.5 tsk ingefära
  • röd chili
  • 200 g sötpotatis
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl färska blåbär
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 100 g cocktailtomater
  • 4.75 st gul lök
  • 4 st citronklyfta
  • 6 styck tomat
  • 1 st solovitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st ananas
  • 5 st salladslök
  • 5 st morot
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 1.5 st lime
  • 2 msk purjolök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.5 st citron
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 st äpple
  • 4 st polkabetor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g färdiggrillad kyckling
  • 250 g kycklingfärs
  • 150 g laxfilé
  • 500 g blandfärs
  • 1000 g grytbitar av fläsk
  • 700 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 300 g nötfärs
  • 140 g tonfisk
  • 500 g kalkonfärs
Kryddor/smaksättare
  • 0.33 msk soja
  • 4 msk koriander
  • 1.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk grön pesto
  • färsk persilja
  • 2.5 msk persilja
  • 2 msk mynta
  • 4 msk ketjap manis
  • 2.5 tsk japansk soja
  • 5 msk sweet chilisås
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 förp pad thaisås
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
Övrigt
  • 600 gram Blandade bär
  • 1 msk honung
  • 150 g frusen spenat
  • 0.5 msk senap
  • 3 msk majonnäs
Mejeri
  • 2 dl sojayoghurt
  • 150 g minimozzarella
  • 1 msk grädde
  • 0.3 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 129 g keso
  • 3 msk gräddfil
  • 1 msk turkisk yoghurt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!