Tillbaka till menyerna

12/12 – 18/12

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1602 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 609 Kcal

      Avokado med ägghack och purjolök

    • Middag - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 480 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 355 Kcal

      Ost och skinkomelett

    • Middag - 119 Kcal

      Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 960 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 119 Kcal

      Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    • Middag - 503 Kcal

      Italiensk köttfärslimpa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 523 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 355 Kcal

      Ost och skinkomelett

    • Middag - 162 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1130 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 162 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Middag - 630 Kcal

      Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1119 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 503 Kcal

      Italiensk köttfärslimpa

    • Middag - 278 Kcal

      Lammracks med rosmarin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1538 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 630 Kcal

      Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    • Middag - 570 Kcal

      Lax med saffransgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.9 gram

Fett: 72.2 gram

Protein: 52.4 gram

Energi: 1050.3 kcal

  • Måndag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Måndag lunch 609 Kcal

    Avokado med ägghack och purjolök

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 609 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st avokado
    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 cm purjolök
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 4 st cocktailtomater i olika färger

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort kärnan.
    • Hacka ägget och blanda tillsammans med majonnäs, salt och peppar.
    • Fördela ägghacket på avokadon och toppa med hackad purjolök och finhackad rödlök.
    • Servera med tomat och citronskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st avokado
    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 cm purjolök
    • 0.25 st rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 4 st cocktailtomater i olika färger

    Måndag middag 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 355 Kcal

    Ost och skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Gör så här

    • Knäck äggen en bunke och vispa med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Lägg på ost och skinka och stek omeletten någon minut eller tills den är fast.
    • Rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Tisdag middag 119 Kcal

    Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    Frys in en portion!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Häll av lagen från paprikan och dela med i mindre bitar.
    • Häll olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika någon minut.
    • Häll på krossade tomater, honung, smulad buljongtärning och vatten.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    •  Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Gör gremolatan genom att finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser.
    • Fördela soppan i skålar och lägg på gremolata.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost
  • Onsdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Onsdag lunch 119 Kcal

    Paprika- och tomatsoppa med gremolatatopping

    Frys in en portion!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Häll av lagen från paprikan och dela med i mindre bitar.
    • Häll olivoljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och paprika någon minut.
    • Häll på krossade tomater, honung, smulad buljongtärning och vatten.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    •  Späd med mer vatten om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Gör gremolatan genom att finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser.
    • Fördela soppan i skålar och lägg på gremolata.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g grillad paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 4 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    Gremolatatopping
    • 2 msk persilja
    • 1 tsk citronskal
    • 1 dl riven parmesanost

    Onsdag middag 503 Kcal

    Italiensk köttfärslimpa

    Laga en italiensk köttfärslimpa och bjud familjen på en lyxig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 503 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
    • Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
    • Täck över med färs och forma till en limpa.
    • Dela oliver och tryck ner i limpan.
    • Strö på pinjenötter.
    • Dela tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera köttfärslimpan med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 355 Kcal

    Ost och skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Gör så här

    • Knäck äggen en bunke och vispa med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Lägg på ost och skinka och stek omeletten någon minut eller tills den är fast.
    • Rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Torsdag middag 162 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull.
    • Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med ingefära i lite olivolja.
    • Skala och slanta morötterna och tillsätt till kastrullen.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka i ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och lite cayennepeppar efter smak.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar
  • Fredag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Fredag lunch 162 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull.
    • Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med ingefära i lite olivolja.
    • Skala och slanta morötterna och tillsätt till kastrullen.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka i ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och lite cayennepeppar efter smak.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Fredag middag 630 Kcal

    Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    En välsmakande kycklingrätt med goda rotfrukter, dragonsås och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Blanda ihop riven vitlök, olivolja, ketjap manis och dragon i en skål.
    • Riv zest från en ½ citron och blanda ner. Marinera kycklingen i 20 minuter eller över natten.
    • Skiva den resterande citronen i skivor. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
    • Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Blanda riven vitlök, olja och örter i en skål.
    • Blanda ner rotfrukterna och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Stek under tiden kycklingen i en stekpanna på bägge sidor och lägg upp på en plåt.
    • Lägg citronskivor runt om. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och sätt in kycklingen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och riven vitlök.
    • Tillsätt buljongtärning och dragon. Häll på vatten och vin och låt koka ihop 10 minuter.
    • Tillsätt grädde, senap och ev färsk dragon.
    • Servera kycklingen med rotfrukterna,  dragonsåsen och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater
  • Lördag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Lördag lunch 503 Kcal

    Italiensk köttfärslimpa

    Laga en italiensk köttfärslimpa och bjud familjen på en lyxig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 503 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    • Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen.
    • Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan.
    • Täck över med färs och forma till en limpa.
    • Dela oliver och tryck ner i limpan.
    • Strö på pinjenötter.
    • Dela tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera köttfärslimpan med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk torkad basilika
    • 0.5 tsk havssalt
    • 0.5 tsk svartpeppar
    • 125 g mozarella
    • 1 msk grön pesto
    • 8 st svarta oliver
    • 50 g pinjenötter
    • 500 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 50 g rucola

    Lördag middag 278 Kcal

    Lammracks med rosmarin

    Fantastisk goda lammracks som passar perfekt att grilla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1500 g lammracks
    • 3 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Lägg lammracks i en ugnsform.
    • Skala och riv vitlöken fint och lägg i en skål.
    • Blanda ner ketjap manis och kryddor. Häll marinaden över lammet och blanda om.
    • Låt gärna marinera över natten eller minst 1 timme.
    • Grilla lammracks hela på en grill i ca: 20 minuter.
    • Pensla med marinaden i omgångar.
    • Linda in i folie och låt vila 10 minuter.
    • Skär upp och strö på flingsalt, peppar, örtagårdskrydda och servera med färska örter!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1500 g lammracks
    • 3 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Söndag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Söndag lunch 630 Kcal

    Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    En välsmakande kycklingrätt med goda rotfrukter, dragonsås och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Blanda ihop riven vitlök, olivolja, ketjap manis och dragon i en skål.
    • Riv zest från en ½ citron och blanda ner. Marinera kycklingen i 20 minuter eller över natten.
    • Skiva den resterande citronen i skivor. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
    • Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Blanda riven vitlök, olja och örter i en skål.
    • Blanda ner rotfrukterna och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Stek under tiden kycklingen i en stekpanna på bägge sidor och lägg upp på en plåt.
    • Lägg citronskivor runt om. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och sätt in kycklingen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och riven vitlök.
    • Tillsätt buljongtärning och dragon. Häll på vatten och vin och låt koka ihop 10 minuter.
    • Tillsätt grädde, senap och ev färsk dragon.
    • Servera kycklingen med rotfrukterna,  dragonsåsen och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Söndag middag 570 Kcal

    Lax med saffransgrönsaker

    En perfekt lyxig varmrätt att servera under jultiderna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfiléerna i fyra lika stora bitar.
    • Bryn filéerna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, vitpeppar och pressa citron över.
    • Lägg fisken i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    • Skala och skär löken i klyftor.
    • Skär fänkålen och paprikan i skivor.
    • Stek grönsakerna i lite olivolja.
    • Strö över saffran och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på vatten och låt koka under lock i 6-7 minuter på svag värme.
    • Lägg i sockerärtorna och koka i ytterligare någon minut.
    • Smaka av med salt och vitpeppar.
    • Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikar och lägg en laxskiva på varje tallrik.
    • Blanda majonnäs och hackad dill i en skål.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Toppa laxen med dillmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st citron
    • 1 st gul lök
    • 1 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 200 g sockerärtor
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl grädde
  • 1.83 tsk smör
  • 0.75 dl riven ost
  • 0.15 dl gräddfil
  • 1 dl riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 1 st avokado
  • 10 cm purjolök
  • 0.75 st rödlök
  • 2 st citronklyfta
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st squash
  • 1.5 st röd paprika
  • 100 g grönsallad
  • blandad sallad
  • 1 styck tomat
  • 3 st gul lök
  • 8 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronskal
  • 3 tsk ingefära
  • 4 st morot
  • 2 st citron
  • 1 st palsternacka
  • 100 g morötter
  • 1 st gulbeta
  • 2 st schalottenlök
  • 10 st små plommontomater
  • 1 st fänkål
  • 1 st gul paprika
  • 200 g sockerärtor
Torrvaror
  • 0.5 dl valnötter
  • 3 dl kaffe
  • 5.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 2 st ägg
  • 25 gram skinka
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1500 g lammracks
  • 600 g laxfilé
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 1.5 msk senap
  • 1 dl gratängost
  • 250 g grillad paprika
  • 0.5 dl vitt vin
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk chilisås
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 3 msk ketjap manis
  • 3 tsk torkad dragon
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 msk rosmarin
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 5 msk dill

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!