Nu är jag uppe i norra Sverige på en utbildning. Sitter i Storklinta som ligger mellan Boliden och Arvidsjaur. Här är det vinter kan jag lova och det är så vackert! Vaknade i morse och det var över 30 grader kallt och ett fantastiskt vinterlandskap.


Att åka upp till Norrland är en upplevelse – framförallt med maten! Jag inser att jag är ganska kinkig och är van vid att äta min egen kost och i Stockholm finns det många valmöjligheter. Här fikas det hela tiden med godis, wienerbröd, kaffe, kakor och det är husmanskost som gäller…Mjölk till maten….

I dag ska vi ut och åka på Ice racing med bilar, grilla hamburgare ute och sedan blir det bastu och middag ikväll med hela Jörnträhus säljkår (mest män). Jag ska nämligen ge mig in i husbranschen och lära mig hur man säljer och bygger norrländska hus. Varför då undrar ni? Jo, jag har köpt ett hus på Gotland och där ska jag på sikt öppna en restaurang och kursgård. Då behöver jag lite fler hus för att härbärgera mina kunder och Jörnträhus har en mycket fin serie hus som jag vill ha där. Sedan tror jag att det finns en intressant marknad där och då slår jag 2 flugor i en smäll. På mitt visitkort kan jag snart skriva husförsäljare bredvid kostrådgivare…