Är trött i dag efter en vasaloppsträning i Jädraås hela helgen! Vi var 8 tjejer som åkte från Stockholm och Uppsala och hade bokat in oss på en skidkurs med “Äventyrarna” hela helgen. Vi bodde på Jädraås Herrgård och där blev vi omhändertagna av Kaj och Anna-Stina som lagade GI mat till oss. Putte var vår skidlärare och det var verkligen lärorikt att gå på en ordentlig skidkurs i flera timmar. Vi blev också filmade och då kunde man lätt se vad man gjorde för fel (tyvärr)…Gick också på en avancerad vallakurs också!
Helgen bjöd på strålande solsken och -2 grader så det var härliga skiddagar. Fick totalt i hop ca 7 mil under helgen och det är jag nöjd med. Har nu åkt 27 mil under januarimånad och alla säger att man ska försöka få 30 mil i benen innan Vasaloppet så det borde jag väl hinna…
Nedan ett god pizza gjord på kikärtsmjöl (tips från min väninna Sunniva) som ni kan testa. Gör degen på morgonen innan ni går till jobbet och baka den på kvällen när ni kommer hem – smarrigt! Hälsningar Ulrika
Kikärtspizza med champinjoner och skinka – 1 portion
1 ½ dl kikärtsmjöl
1 dl vatten
1 krm pizzakrydda
Fyllning
½ dl ajvar relish
1 paket mozzarella, 125 g
5 färska champinjoner
5 gröna oliver utan kärna
Salt och lite pizzakrydda
25 g ruccolasallad
4 skivor italiensk lufttorkad skinka
2 st cocktailtomater
1 msk rostade pinjenötter
Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå i 3-4 timmar (eller under hela dagen) Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda 10 minuter i ugnen. Bred på ajvar relish. Skiva mozzarella och lägg över. Skiva champinjoner och oliver tunt och lägg över. Strö på salt och pizzakrydda. Grädda i ugnen i 15 minuter. toppa med ruccola, skinka, tomat och pinjenötter.