Är trött i dag efter en vasaloppsträning i Jädraås hela helgen! Vi var 8 tjejer som åkte från Stockholm och Uppsala och hade bokat in oss på en skidkurs med “Äventyrarna” hela helgen. Vi bodde på Jädraås Herrgård och där blev vi omhändertagna av Kaj och Anna-Stina som lagade GI mat till oss. Putte var vår skidlärare och det var verkligen lärorikt att gå på en ordentlig skidkurs i flera timmar. Vi blev också filmade och då kunde man lätt se vad man gjorde för fel (tyvärr)…Gick också på en avancerad vallakurs också!

hundar 093 hundar 096

hundar 077 hundar 085

hundar 101 hundar 088 hundar 089hundar 098

Helgen bjöd på strålande solsken och -2 grader så det var härliga skiddagar. Fick totalt i hop ca 7 mil under helgen och det är jag nöjd med. Har nu åkt 27 mil under januarimånad och alla säger att man ska försöka få 30 mil i benen innan Vasaloppet så det borde jag väl hinna…

hundar 086 hundar 091

hundar 095

Nedan ett god pizza gjord på kikärtsmjöl (tips från min väninna Sunniva) som ni kan testa. Gör degen på morgonen innan ni går till jobbet och baka den på kvällen när ni kommer hem – smarrigt! Hälsningar Ulrika

hundar 120

 

Kikärtspizza med champinjoner och skinka – 1 portion

1 ½ dl kikärtsmjöl

1 dl vatten

1 krm pizzakrydda

Fyllning

½ dl ajvar relish

1 paket mozzarella, 125 g

5 färska champinjoner

5 gröna oliver utan kärna

Salt och lite pizzakrydda

25 g ruccolasallad

4 skivor italiensk lufttorkad skinka

2 st cocktailtomater

1 msk rostade pinjenötter

Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå i 3-4 timmar (eller under hela dagen) Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda 10 minuter i ugnen. Bred på ajvar relish. Skiva mozzarella och lägg över. Skiva champinjoner och oliver tunt och lägg över. Strö på salt och pizzakrydda. Grädda i ugnen i 15 minuter. toppa med ruccola, skinka, tomat och pinjenötter.