Main navigation

Underbara soppor – Kickstart och 5:2

I min nya bok ”Kickstart med Ulrika” så har jag ett helt kapitel som handlar om att Kickstarta med soppor i en vecka. Eftersom boken har funnits ute i nästan 6 veckor nu har jag börjat få en hel del mail och information om hur folk upplever denna kostplan.

Inte för att skryta men jag känner mig så stolt för denna bok och för det resultat den ger till så många som vill gå ner i vikt – och det går snabbt!!! I snitt när man följer denna kostplan i en vecka verkar det som att man går ner 3,2 kilo. Jag har räknat ut det efter all info jag får dagligen via mail, facebook och samtal. Folk är lyriska över denna kostplan och gillar dessutom alla sopporna i boken! Det som också är intressant är att de som har bäst resultat (en del över 4 kg på en vecka) är ofta de som har blodgrupp A. Jag är inte förvånad för tittar man på hur man ska äta med den blodgruppen så är det en exemplarisk meny för den blodgruppen. Just A personer har annars svårare att tappa kilon så det är roligt att det för en gångs skull gynnar den gruppen! Nedan bjuder jag på ett nytt recept som är så gott och passar även för alla som söker recept för fastedagen om man följer 5:2 dieten.

Tomat och papriksoppa

Paprikasoppa – 4 portioner (89 kalorier + 25 för topping per portion)

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

500 g rostad paprika

400 g krossade tomater

1 buljongtärning

salt och svartpeppar

örtagårdskrydda

Topping:

¼ fänkål

1 tsk olivolja

50 g fetost 10%

2 msk hackad persilja

Skala och hacka lök och vitlök. Stek i lite olja i en kastrull. Tillsätt paprika och tomater och smula ner en buljongtärning. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt, peppar och örtgårdskrydda. Späd med vatten om det behövs. Skär skivor av fänkålen och stek i lite olivolja. Häll upp soppan i skålar och toppa med en skiva fänkål, smulad fetaost och lite persilja i varje skål.

Reader Interactions

Comments

 1. Hej Ulrika!
  Vad kul att läsa att det har så bra effekt! Klart du ska vara stolt!
  Jag har precis avslutat vattenfastan och det gick bättre än jag trodde innan. Jag trodde att jag skulle få huvudvärk och känna mig matt och urlakad men inte alls. Hunger har jag känt lite, av och till, men då har jag druckit något. Det har istället känts som ett inre lugn och skönt i kroppen – en fräschhet, om jag ska försöka beskriva det :-).
  Nu är jag ivrig att börja på en av de andra kickstarterna och jag undrar om du fått återkoppling på vilken av dem som fungerar bäst för blodgrupp 0 som du kan rekommendera mig?
  Hoppas du kan hjälpa mig vidare.
  /Christina

 2. För två dagar sedan började jag min kickstart med soppor och hittills har det fungerat bra. Sopporna är verkligen goda! En grej tror jag att jag missuppfattat dock. När jag läste boken första ggn uppfattade jag det som att man skulle dricka en kanna förbränningsdryck varje dag, men sen blev jag lite tveksam när jag kollade på veckoschemat. Så tänkte höra med dig hur du hade tänkt (:
  Och bra jobbat med en fin bok!!

 3. Tänker dra igång min kickstart med soppor i morgon, men precis som Frida är jag lite fundersam ang förbränningsdrycken… Receptet anger 1 kanna, men jag ska dricka 1 glas + ev om jag blir hungrig mellan måltiderna?! Nästa dag bör jag väl ta en smoothie till frukost för att få variation i mina kaloriintag? Hoppas du kan ge svar på detta. Boken är i övrigt väldigt inspirerande med enkla recept och fina bilder! Med vänlig hälsning/Eva

  • Hej Eva,
   Vad roligt att du ska börja med soppkickstarten! Jag vet att det är otydligt i boken och detta har vi ändrat till den nya tryckningen.
   Du kan dricka så mycket som du behöver. Några glas på förmiddagen och något glas på eftermiddagen eller kvällen om du är hungrig. En sats bör räcka till 2 dagar. Lyckat till hälsar Ulrika

 4. Hej
  Jag har länge velat gå ner i vikt men har ej hittat motivationen och har väldigt svårt för att gå ner då jag har PCO för mkt testosteron! Men nu vill jag bli gravid vilket kan bli svårare för mig då jag har PCO så jag behöver gå ner snabbt för att få göra provrörsbefruktning! Är din bok något som kan hjälpa mig att gå ner och isåfall vilken metod skulle passa bäst och snabbast?

  Tack på förhand
  Noor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*