Två färgstarka och smakrika soppor gjorda på samma bas. Här kan du se hur jag lagar dom
17 augusti, 2020
Två färgstarka och smakrika soppor gjorda på samma bas. Här kan du se hur jag lagar dom
Broccoli- och spenatsoppa med halloumi
4 portioner – 300 kcal/portion
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
7 dl vatten
2 msk lantbuljong
1 broccolistånd
200 g färsk spenat
200 g kokosgrädde (2 dl)
salt och svartpeppar
Topping
150 g halloumi
½ msk olivolja
Färsk basilika
Morotssoppa med ingefära
4 portioner – 212 kcal / portion
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
1 msk flytande honung
8 dl vatten
500 g morot
1 msk lantbuljong
2 msk riven färsk ingefära
salt och svartpeppar
Topping: 150 g fetaost i olja och örter, persilja
Broccoli- och spenatsoppa med halloumi
Hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök. Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp. Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen. Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden. Smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg. Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi och en basilikakvist.
Morotssoppa med ingefära
Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök i någon minut. Häll på honung och vatten. Skala och skiva morötterna. Rör ner morötter, buljong, ingefära i kastrullen. Låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Späd med mer vatten, om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och toppa med fetaost och färsk bladpersilja.
I dag har jag experimenterat i köket och bakat semlor! Så otroligt goda så de är verkligen värda att baka om man vill ha en nyttigare semla. Jag bakar semlorna med mandel och rismjöl och använder fiberhusk som fungerar ungefär som gluten. Jag sötade med Nicks sötningsmedel och det fungerade väldigt bra och sen hade […]
En kalorisnål och smakrik kycklingwok med sjögräsnudlar
Dinkelpannkakor med frukt och bärsallad är ett enkelt och nyttig pannkaksrecept men framförallt är det gott – perfekt mellis på helgerna och skolloven!