Ingredienser
Lax med fetaost och pesto – 4 portioner
500 kcal / portion
600 g laxfilé
4 msk grön pesto
150 g fetaost
90 g soltorkade tomater i olja
salt och svartpeppar
Lax med chévreost och fikon – 4 portioner
500 kcal / portion
600 g laxfilé
150 g chévreost
8 hackade torkade fikon
1 msk flytande honung
salt och svartpeppar
Lax med ädelost och päron – 4 portioner
500 kcal / portion
600 g laxfilé
150 g ädelost, gärna St Agurost
½ skivat päron
salt och svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé. Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med valfria grönsaker.