Passa på att gå ut i skogen och leta efter kantareller nu när det är säsong. Frisk luft, motion och dessutom sagolikt gott i maten! Har du inte möjlighet att plocka svamp är det bra pris i butikerna just nu, försök att alltid välja råvaror som är i säsong!
Gör så här
- Gör kantarellsåsen först genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner kantarellerna några minuter.
- Tillsätt lök och vitlök och låt steka en stund.
- Häll på grädde och tillsätt ketjapmanis, persilja, salt och peppar.
- Låt småkoka lite och späd med vatten om den blir för tjock.
- Strö på salt och peppar på kycklingfilén.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filén runt om.
- Häll på lite vatten och sänk värmen.
- Låt vattnet steka in och vänd på filén då och då.
- Stek till den är klar, ca 12-15 minuter.
- Dela brysselkålen.
- Lägg ner en klick smör i pannan och bryn hastigt brysselkål och kantareller vid sidan om kycklingfilén.
- Skiva kycklingen och lägg upp på en tallrik.
- Häll såsen över och servera med brysselkål och de smörstekta kantarellerna