En ljuvlig räkpastarätt som du kan njuta med gott samvete. Root Pasta är fritt från kolhydrater samtidigt som det ger en mättnadskänsla och bjuder på tuggmotstånd.
Gör så här
Skölj Root Pastan noga i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Skala räkorna. Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja. Lägg ner räkskalen och fräs någon minut. Häll på vin och vatten. Låt puttra 3-4 minuter. Sila av fonden.
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skär sparrisen i bitar. Hacka dillen. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken. Låt steka någon minut och häll på fond. Häll på grädde och pressa i citron. Låt puttra 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Blanda ner sparris, dill och räkorna. Lägg i Root Pastan i grytan, blanda om och låt blir varmt. Lägg upp på tallrik, riv över parmesan och servera direkt.