Riswraps med kyckling, krispiga grönsaker och läcker jordnötssås. Lite pilligt men förtrollande gott och nyttigt. Tål du inte nötter kan man enkelt utesluta dessa eller sätta med någon annan variant eller ev lite rostade frön.
Gör så här
- Strimla kyckling.
- Lägg alla ingredienser till marinaden i en skål och blanda ner kycklingen.
- Låt stå några minuter.
- Hacka jordnötterna grovt.
- Skala och hacka löken, finhacka vitlöken och chilifrukten.
- Hetta upp en kastrull med rapsolja och bryn lök, vitlök, chili.
- Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung, jordnötter och pressa över limen över såsen.
- Koka ihop såsen i ca 5 minuter och smaka av med salt, peppar och ev. mer currypasta.
- Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen några minuter tills den är färdig.
- Skala morot och mango.
- Skär grönsakerna i tunna strimlor.
- Blötlägg varje riswrap 30-45 sek i vatten och lägg på grönsaker och kyckling samt koriander.
- Vik ihop till en wrap och servera med jordnötssåsen.