Raw grekisk sommarpaj är en ljuvlig sommarpaj med grekisk yoghurt, hallon, jordgubbar, granatäpple och äpple. Med andra ord är detta ett recept som passar perfekt till försommaren men ävn en underbar dessert till midsommar!
11 maj, 2020
Raw grekisk sommarpaj är en ljuvlig sommarpaj med grekisk yoghurt, hallon, jordgubbar, granatäpple och äpple. Med andra ord är detta ett recept som passar perfekt till försommaren men ävn en underbar dessert till midsommar!
8 portioner – 295 kcal / portion
Botten
10 dadlar
3 dl paranötter
zesten av 1 citron
Fyllning
3 dl grekisk yoghurt
2 dl färska hallon
2 dl skivade färska jordgubbar
1 rött äpple
1 granatäpple
1 msk flytande honung
½ dl pistagenötter
myntakvistar
Lägg bakplåtspapper i en pajform ca: 24 x 24 cm. Kärna ut dadlarna och lägg i en matberedare tillsammans med paranötter och citronzest. Mixa till en gryning massa och tryck ut i pajformen. Ställ in i frysen i minst 30 minuter.
Fördela yoghurt i pajskalet och strö på hallon och jordgubbar. Skär äpplet i mindre bitar och gröp ur granatäpplekärnor och strö över pajen.
Ringla lite honung över och strö på pistagenötter. Dekorera med färsk mynta och servera direkt.
I dag har jag experimenterat i köket och bakat semlor! Så otroligt goda så de är verkligen värda att baka om man vill ha en nyttigare semla. Jag bakar semlorna med mandel och rismjöl och använder fiberhusk som fungerar ungefär som gluten. Jag sötade med Nicks sötningsmedel och det fungerade väldigt bra och sen hade […]
En kalorisnål och smakrik kycklingwok med sjögräsnudlar
Dinkelpannkakor med frukt och bärsallad är ett enkelt och nyttig pannkaksrecept men framförallt är det gott – perfekt mellis på helgerna och skolloven!