Fluffig, kladdig chokladkaka med frosting som kan toppas med valfria bär eller frukter beroende på tycke och smak samt säsong. En riktigt mastig kaka att lyxa till det med när du ska fira.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Separera äggen och vispa ihop äggulor och socker i en skål.
- Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med smör.
- Blanda ner chokladblandningen tillsammans med mjöl och bakpulver i skålen.
- Vispa runt.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner i chokladsmeten.
- Smörj en liten form ca: 20 cm i diameter med smör och bröa med lite mandelmjöl.
- Häll i smeten och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ur kakan och låt svalna.
- Gör frostingen under tiden genom att vispa det mjuka smöret i ca 5 minuter.
- Blanda sukrin och fortsätt vispa några minuter tills smeten är vit och krämig.
- Rör ner färskost och rivet citronskal och vispa det lätt.
- Bred frostingen på kakan och garnera med granatäpplekärnor.