Laxpizza med pepparrotsost. Går det att äta pizzor utan vetemjöl som är gott och passar när man undviker snabba kolhydrater? Ja visst – inga problem! Här bjuder jag på en av mina favoritpizzor!
22 oktober, 2021
Laxpizza med pepparrotsost. Går det att äta pizzor utan vetemjöl som är gott och passar när man undviker snabba kolhydrater? Ja visst – inga problem! Här bjuder jag på en av mina favoritpizzor!
2 stycken – 536 kcal / portion
1 ½ dl riven mozzarella
¾ dl mandelmjöl
2 msk färskost pepparrot
1 ägg
1 tsk fiberhusk
Topping
Resten av förpackningen av färskost pepparrot 125 g
½ paket mozzarella
½ rödlök
50 g sockerärtor
4 skivor rökt lax, ca 75 g
Lite rivet citronskal
Svartpeppar
Dillkvist och citron
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop ingredienserna till pizzabottnen och bred ut två stycken på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in i ugnen i ca 7-10 min. Ta ut och låt svalna 10 minuter. Bred över resten av pepparrotsosten. Skiva löken och lägg över pizzan. Skiva mozzarellan och lägg över. Strimla sockerärtor och lägg över. Strö på svartpeppar och sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Lägg på laxskivor, citronzest och lite dill. Pressa gärna citronsaft över.
Ljuvliga dofter från Grekland sprider sig när denna underbara paj tillagas. Perfekt att förbereda till en härlig lunch eller varför inte som en del i en buffé?!
En ljuvlig dessert som passar utmärkt att bjuda på året runt. Apelsinernas vackra färg bidrar till en härlig wow-effekt när du serverar denna godsak!
Ulrikas fantastiska fiskgryta från 66 Day Challenge med Medelhavsmat får dig att drömma dig bort till varmare breddgrader och härliga smaker!