Har du inte provat att kombinera lax och kräftor är det verkligen dags nu. Denna magiska kombination gör sig utmärk tillsammans med en sallad på sjögräsnudlar, minimajs och sockerärtor.
Gör så här
Börja med kräftröran. Häll av kräftstjärtar och vänd ner gräddfil. Hacka koriandern och vänd ner den i röran. Pressa ur saft från limen och smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 175 C°. Fördela laxfiléen på en bakplåtsklädd plåt och salta och peppra. Skölj limen och riv av det yttersta skalet. Strö över limeskalet över laxfiléerna och ugnsbaka i ca 20-25 minuter tills laxen är färdig. Skölj av sjögräsnudlarna. Dela minimajsen på mitten, strimla sockerärtorna och skala och skär morötterna i stavar. Hetta upp en stekpanna med resten av oljan och woka grönsakerna. Vänd ner sjögräsnudlarna tillsammans med ketjap manis och chilisås. Pressa över saften från limen och lägg nudelsalladen på en tallrik. Lägg på laxfilén och toppa med kräftröran. Riv av koriandern och toppa laxen med.