Hasselnötspanerad torsk med broccolisallad är ett recept från onlinekursen EXTREM LCHF.
Gör så här
Koka quinoa i olika kastruller enligt anvisningen på paketet, cirka 13 minuter. Häll av vattnet och lägg i en stor skål. Skär broccolin i mindre buketter och koka upp 2 min i lättsaltat vatten. Tillsätt de frysta sojabönorna i det varma vattnet. Häll av och vänd ner i quinoan tillsammans med olivolja, dill, citron, salt och peppar.
Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa hasselnötterna i en matberedare tills det blir som ett ströbröd och lägg på en tallrik. Vispa upp 1 ägg i en skål. Krydda torskfiléerna och doppa i det uppvispade äggen. Vänd i hasselnötspaneringen och stek några minuter på varje sida i smör i en stekpanna. Sätt in filéerna i ugnen på en ugnsplåt i ca 10 min. Blanda majonnäs i en skål med den hackade dillen. Smaka av med salt.
Lägg broccolisalladen i ett stort salladsblad eller kålblad och lägg upp fisk och servera med dillmajonnäsen. Toppa med hackade hasselnötter och dekorera med citron skivor och dill.