Unikt erbjudande för SvD accent

I samarbete med SvD accent har Ulrika Davidsson, kostrådgivare och kokboksförfattare tagit fram en kurs för dig som vill lära dig att laga mat med inspiration från fem av världens olika matregioner.

 

Följ med Ulrika när hon tar med dig till flera av jordens olika kök för att inspireras och lära av de lokala råvarorna och smakerna. Resan tar dig från Mellanöstern till Medelhavet vidare mot Asien och över Stilla havet till Sydamerika för att slutligen ta ett stopp i vår egen matregion Norden.

Det här är en underbar kurs för dig som tycker om att utmanas och inspireras i köket. Du kommer inte bara att få en mängd olika recept att frossa i utan även kunskap och inspiration om de olika regionernas råvaror och smaksättningar. Som en extra bonus utöver den goda maten kommer du även att gå ner i vikt. Ulrikas recept och kostplaner bygger på en lågkolhydratskost som gör att du kommer att tappa ca 5 kg om du följer planen. Givetvis går det bra att addera kolhydrater i form av pasta, ris mm om du önskar detta.


Jag har delat in veckorna i 5 regioner:

Vecka 1: Mellanöstern – rätter med mycket grönsaker och roliga kryddor och örter! Du får prova bl a Arabiska ägg, lammgryta, kycklinggryta och soppor samt härliga sötsaker.

Vecka 2: Medelhavet – rätter med smaker från olika länder runt Medelhavet! Du får prova bl a lågkolhydratslasagne, squashspagetti med carbonara, pizza, tapas, auberginerullar och grytor.

Vecka 3: Sydamerika och Karibien – smakrika rätter med roliga kryddor och kombinationer! Du får prova bl a Mexikanska burgare, guacamole, majsrätter, Sydamerikanska grytor och Karibiska sallader.

Vecka 4: Asien – spännande rätter med asiatiska smaker! Du får prova bl a sjögräsnudlar, kycklingspett med jordnötssås, soppor, grytor och vårrullar.

Vecka 5: Norden – Klassiska rätter som vi alla känner igen som torsk med pepparrot och räkor, inlagd sill, dillstuvad blomkål med rimmad lax, kalops, kålpudding med lingon – allt enligt lågkolhydratmodellen. Dessutom lagar vi en smörrebrödsbuffé och en härlig klassisk smörgåstårta.

Utöver mängder av recept, inköpslistor och kostschema som gör att du enkelt kommer kunna laga god, hälsosam mat med nya och spännande råvaror får du även dokument med kunskap om smaksättare och råvaror som är utmärkande för de olika områdena så att du efter kursens slut själv kan experimentera och utveckla recept med dessa områden som grund.

För att ge dig ytterligare möjlighet att verkligen förkovra dig i dessa områden har jag även tagit fram en guide om hur man bäst väljer dryck till de råvaror och smaker som vi möter under denna kurs.

Jag hoppas verkligen att du vill vara med på min resa!

 

I januari 2015 startade hela Sveriges kostrådgivare Ulrika Davidsson den första kickstart kursen online. Det blev succé från första dagen och sedan dess har intresset ökat för att bli coachad och gå hennes onlinekurser. I dag består Ulrikas Kickstart av ett team på sex personer som jobbar och brinner för att hjälpa andra till ett mer hälsosamt liv!

 

Personuppgifter delas med SvD. SvD kommer att behandla dina personuppgifter för uppföljning av kursen, för analys- och produktutvecklingsändamål, samt för marknadsföringsändamål (i enlighet med vad som framgår av villkor för SvD accent såsom uppdaterade vid var tid).

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!