På Sundsvalls elnät och ServaNet arbetar man långsiktigt med hälsa. Det innebär bland annat att de genomför en individuell hälsoanalys vart annat år för att hela tiden få en samlad överblick om hälsoläget. Man har insett vikten av att deras medarbetar mår bra och trivs på sitt jobb. Därför arbetar de långsiktigt och strategiskt med just hälsan. Resultatet av hälsoanalysen mynnar ut i en rad olika aktiviteter och i år var Ulrika Davidsson en del i dessa aktiviteter.

Vi blev kontaktade av Kristina som är HR chef på företaget. Tillsammans satte vi samman ett upplägg utefter de interna önskemål som fanns. Samarbetet inleddes med en digital cookalong där Ulrika lagade upp olika rätter och gav enkla och handfasta tips på hur man kan tänka kring matlådan, hur man bäst planerar hälsosam mat i vardagsstressen och hur man med små medel kan ändra sin kost så att den blir långsiktigt hälsosam. Utöver detta ville Sundsvalls elnät och ServaNet ge sina medarbetar möjlighet att följa Ulrikas kostschema. Vi skapade därför en unik landningssida för medarbetarna där de kunde ta del av en kurs med färdigt kostschema och recept. Något som blev väldigt uppskattat.

 

Det här året är vårt tema ”En hälsosam vikt i en hälsosam kropp”. Vi ville fokusera på att höja kompetensen inom området gällande medicinska fördelar, motivation och kostkunskap. Vår ambition från företagets sida är att inspirera till en hälsosam livsstil, vi vill skapa motivation till medvetna kostvanor och hur man förändrar sina kostvanor med enkla val.

Då hittade vi Ulrika, en fantastisk inspiratör som genomförde ett webbinarium där hon visade hur vi kan laga god hälsosam mat. Hon trollade fram frukostar och middagar som sedan blev bra matlådor. Samt beskrev på att lättsamt och enkelt sätt varför det är viktigt att ge sig själv bra mat! Mat är inte bara mat – mat är medicin!

Mottagande blev väldigt positivt, många har anammat hennes tips och vi är nu ett gäng som hänger med på hennes kurs Kickstart Basick. Ulrika gjorde skillnad, hon inspirerade verkligen oss med sin matglädje!

/Kristina Blombäck, HR chef Sundsvall Elnät och ServaNet