Matlagning är just nu i fokus för mig! Jag håller på med lera jobb för Norge, veckotidningar, kvällstidningar och 2 nya böcker! Hinner knappt med att skriva recept – tur att jag har Sara som sitter i mitt kök och hjälper mig! Här kommer ett nytt gott recept med laxfilé och persika:

Stekt laxfilé med persikosallad – 4 portioner

600 g laxfilé

1 msk smör

Salt och peppar

1 fänkål

150 g blandad sallad

2 persikor

1 pkt sockerärtor, 150 g

2-3 msk olja med citronsmak

½ ask ärtskott

½ dl pumpa- och solrosfrön

Hetta upp en stekpanna och stek laxfiléerna ca 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Dela fänkålen och skär bort roten. Skär fänkålen och stek den några minuter i en stekpanna med lite olja. Fördela salladen på fyra tallrikar och skiva persikorna. Skär sockerärtorna på mitten och strö allting över salladen. Lägg fänkål och laxfilén på salladsbädden. Ringla över olivolja och strö över pumpa- och solrosfrön.  Toppa med ärtskott och några persikoskivor.