Varför består inte en vecka av endast vardagar? Då hade viktnedgången varit så mycket lättare… Veckan började så bra. Jag har cyklat, cyklat och cyklat. Verkligen känt i benen att jag förbränt och min kropp har mått bra av motionen. Jag känner att jag kan hantera vardagarna galant, bara jag har bra riktlinjer. Boken tycker jag är toppen! Små tips och råd som gör vardagen lite enklare.

Meeen, sen anländer fredag och lördag kväll vilket innebär middag i goda vänners lag, ett glas vin eller kanske lite smått och gott framför tv:n. Jag försöker att undvika men i helgen blev det hopplöst. Ostbågarna ställdes fram på bordet och jag kunde inte motstå.

Kanske är mammas ordspråk “Gud straffar en direkt” korrekt, och nej, jag är inte religiös. Vaknade upp i morse med en fruktansvärd smärta i nacken.  Fick hålla i huvudet för att ens kunna lyfta det från kudden. Status nackspärr. Hoppas det läker fort, jag ska ju motionera ett par gånger om dagen men i denna form är jag glad om jag tar mig till jobbet imorgon.

När jag blir sjuk, har ont eller stöter på andra motgångar i livet tappar jag all ork och lust till att hålla en diet, vara sund och nyttig. Jag tycker synd om mig själv även om jag vet att frosseri bara gör att jag mår ännu sämre dagen därpå.

Hoppas jag vaknar upp pigg och smärtfri imorgon. Dessutom invägning, hur ska det gå? Den här helgen har inte varit den optimala.