Se hit – baka ett gott frukostbröd på frön!

I dag har jag bakat ett bröd som är väldigt gott och glutenfritt – prova får ni se! Det går att byta ut nötterna och om man vill göra det bara med frön kan ni istället välja pumpafrön och sesamfrön. Blir gott det också!

Fröbröd

Fröbröd

Fröbröd – 1 limpa

2 dl solrosfrön

1 dl linfrön

4 msk psylliumfröskal

2 msk chiafrön

1 dl hasselnötter

1 dl mandel

5 dl glutenfria havregryn

5 torkade dadlar, hackade

1 tsk salt

3 msk kokosfett

3 ½ dl vatten

Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå under en bakduk i 2 timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smeten i en bakplåtsklädd brödform och sätt in i ugnen i 30 min. Ta ut brödet och bakplåtspappret och sätt på gallret i ugnen. Baka brödet ytterligare 40 minuter. Låt svalna och skär i skivor.

Reader Interactions

Comments

 1. Hej!
  Vad kan man ta istället för chiafrön? Här i UK får man leta långt och länge för allt som inte är socker eller alkohol.

  Heders!

 2. Hej!
  Jättegod smak, men jösses! vad det smular… Är det verkligen rätt mängd vatten i receptet? Degen på din bild och degen i min brödform ser ut att ha ganska olika konsistens – min ”deg” är på sin höjd fuktig (har låtit degen stå under bakhandduk i drygt 2 timmar). Har du något tips?
  Mvh Gunilla

  • Jag håller med dig Gunilla! God smak men.. är det en limpa? Liknar mer musli; är ju nästan omöjligt att skära skivor! Ulrika, vad gör vi för fel?

 3. Verkligen ett fantastisk gott bröd! Har bakat det för andra gången nu, värmde då vattnet och kokosfettet samt tog i mera vatten, placerade sedan degen direkt i bakformen där den fick vila under bakduk. Smular nästan inte alls 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*