En tårta du kan laga närsom – tacotårta med massa goda grönsaker, ost och gräddfil. Lägg tacotårtan i ugnen och toppa sedan med korvbitar, tomat, rödlök och färsk koriander!
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka rödlök, vitlök och gul lök fint. Skär paprikan i små tärningar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen runt om några minuter.
- Tillsätt tacokrydda, lök, vitlök och paprika.
- Smaka av med salt.
- Lägg 1 tortillabröd (för 1 portion) på en bakplåtsklädd plåt.
- Strö över hälften av osten.
- Fördela köttfärsblandningen över och lägg på ytterligare ett tortillabröd över.
- Sätt in i ugnen i 10 min.
- Lägg på den resterande osten, antingen på köttfärsen eller på tortillabrödet.
- Sätt in i ugnen ytterligare 5 minuter.
- Skär korven i mindre bitar och stek några minuter i en stekpanna.
- Dela tomaterna och strimla rödlöken.
- Ta ut plåten från ugnen och lägg på korv, tomater, rödlök och en klick gräddfil och servera.
- Dekorera med koriander.