En god varmrätt som innehåller torskfilé, en medelhavssallad och en krämig örtmajonnäs!
Gör så här
- Skala pistagenötterna och hacka dem fint.
- Hacka persiljan.
- Knäck äggen ett i taget i en kopp.
- Ta upp äggulorna.
- Häll vinäger, salt och peppar i en skål.
- Lägg sedan i äggulorna och blanda ner senapen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ner oljan lite i taget, först droppvis och sedan i en fin stråle.
- Vispa för hand eller med elvisp.
- Majonnäsen ska bli tjock och krämig.
- Rör sedan ner persilja och nötter.
- Ställ svalt till servering.
- Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
- Smörj en ugnssäker form, krydda fisken med salt och peppar och lägg den i formen.
- Ringla över lite olivolja och baka fisken i ugnen i cirka 15 minuter eller till en innertemperatur på 60 grader.
- Ansa paprikorna och salladslökarna och skär dem i mindre bitar.
- Fräs dem några minuter i olivolja.
- Blanda med linserna och krydda med salt och peppar.
- Servera med fisken och majonnäsen.