Rör ihop en varm och gräddig grönkålssoppa och toppa med krispiga grönkålschips som du gör i ugnen!
Gör så här
- Gör först grönkålschipsen genom att sätta ugnen på 200°C.
- Bred ut två nävar hackad grönkål (resten används i soppan) på en bakplåtklädd plåt.
- Droppa på oljan och salt och massera runt.
- Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Lägg lök, vitlök, den resterande grönkålen, ca 4 dl vatten och buljongtärning i en kastrull.
- Låt koka i ca 10 min.
- Mixa soppan slät med en mixerstav och häll tillbaka soppan i kastrullen.
- Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
- Fördela en portion i en skål och servera med grönkålschipsen.
- Frys in en portion till lördagens lunch.