Baka in blomkål i köttfärs och linda sedan in med bacon skivor – serveras med rostade grönsaker till och garnera med färsk basilika!
Gör så här
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Skala av blasten på blomkålen och koka upp hela huvudet i en kastrull tills den är mjuk, ca 10 minuter.
- Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag.
- Blanda köttfärs i en bunke tillsammans med vitlök, lök, persilliade, basilika, salt och svartpeppar.
- Lägg blomkålshuvudet på en plåt och forma färsen runt om blomkålshuvudet.
- Lägg på skivad ost och linda in blomkålshuvudet med bacon.
- Skala och skiva rödlök och skär squashen i bitar.
- Lägg alla grönsaker runt om blomkålshuvudet på plåten.
- Ringla olivolja över grönsakerna och strö på salt och peppar.
- Sätt in i ugnen ca 20 min. Toppa med basilika och servera.