Lyxig men ändå lättlagad fiskrätt med citronstekta grönsaker och en krämig ärtpesto till!
Gör så här
- Gör först ärtpeston.
- Lägg mandel, ärtor, citronsaft och vitlöksklyfta i en matberedare.
- Häll i oljan lite i taget och mixa samtidigt till en slät sås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen stå svalt till servering.
- Strö på salt och peppar på fisken och bryn i smör någon minut per sida.
- Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 15 min.
- Skala och skär morot i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner morötter och soja bönor några minuter.
- Strö på salt och peppar.
- Riv skalet fint på citronen.
- Pressa ner saften över grönsakerna och blanda ner dill.
- Ställ åt sidan.
- Koka sparris i lättsaltat vatten i ca 3-4 min.
- Servera laxen med de ljumna grönsakerna och toppa med rostade mandelspån, chiliflakes och citronzest.
- Dekorera med citronklyftor och dillkvistar.
- Servera med ärtpesto.