Fräsch lavendelquinoa tillsammans med färsspett och en god paprikasås till – laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet dagen efter!
Gör så här
- Börja med att göra paprikasåsen.
- Mixa grillad paprika med crème fraiche, vitlök och smaka av med salt och peppar.
- Koka quinoa enligt anvisningar på paketet.
- Blanda nötfärs, ägg, grädde och lavendel.
- Finhacka rödlöken och blanda i färsen tillsammans med salt och peppar.
- Forma till avlånga biffar och stick in spett i biffarna.
- Hetta upp en stekpanna med smör och grilla färsspetten runt om tills de är genomstekta.
- Skölj av quinoa och lägg på ett fat.
- Häll på olja och strö på salt och peppar.
- Blanda om och smula över fetaosten.
- Strö över persilja och vänd ihop.
- Skär paprika i mindre bitar och toppa salladen med och dekorera med lavendelblommor.
- Servera med kruksallad och persilja.